مطالب مهم و کاربردی درمورد جوشکاری سرد


آیا تا به حال با جوشکاری سرد آشنا شدهاید؟ جوشکاری سرد چیست و چگونه انجام میشود؟ در جوشکاری، اتصال دو قطعه فلزی با استفاده از حرارت و نقطه ذوبی فلزات صورت میگیرد. با این حال، در جوشکاری سرد، نیازی به حرارت نیست و با استفاده از روشهای دیگری، قطعات فلزی به یکدیگر متصل میشوند. در این مقاله، به بررسی ویژگیها و کاربردهای جوشکاری سرد پرداختهایم و امیدواریم که در ادامه همراه ما باشید.
جوشکاری سرد چیست؟
"جوشکاری سرد" یا "جوشکاری فشار سرد" یک روش جوشکاری فلزات در حالت جامد است که در دهه ی 1940 معرفی شد. در این روش، قطعات فلزی با استفاده از فشار به یکدیگر متصل میشوند، بدون نیاز به حرارت گرمایی مانند جوشکاریهای گرم. اغلب فلزات دارای لایهی اکسید هستند که از اتصال آنها به یکدیگر جلوگیری میکند. در جوشکاری سرد، این لایهی اکسید برداشته شده و اتمهای فلزی بدون تغییر شکل و پوششهای آلوده به یکدیگر متصل میشوند.


مزایا و معایب جوشکاری سرد
همانطور که ذکر شد، برای انجام جوشکاری سرد، سطوح فلزی باید بدون هر گونه پوشش و آلودگی باشند تا جوشکاری یکنواخت و مطلوبی ایجاد شود. با این حال، این کار تا حدی دشوار است و برای همه ی فلزات مناسب نیست. بهترین فلزات برای جوشکاری سرد، فلزات نرم غیرآهنی مانند آلومینیوم، نقره، مس، طلا و برنج هستند و برای ایجاد جوش مناسب، نیازمند پروژه هایی با حجم بالا و هزینه های بالا هستند.
جوشکاری سرد، علاوه بر معایب، دارای مزایای زیادی است که عبارتند از:
- عدم ایجاد خطرات شیمیایی و مکانیکی حرارت در جوشکاری
- قابلیت اتصال دو فلز غیرهمسان به یکدیگر
- قابلیت استفاده در سیم هایی که حرارت می تواند موجب تغییر شکل و ویژگی های آنها شود
- عدم انتشار تشعشع در جوشکاری سرد، برخلاف جوشکاری گرم.
چه فلزاتی قابلیت جوشکاری سرد را دارند؟
برای انجام جوشکاری سرد، بهترین فلزات شامل فلزات نرم و شکل پذیر می باشند. با این حال، فلزاتی مانند کربن به دلیل عدم شکل پذیری و عدم تمایل مولکول های سطحی آن در پیوند خوردن به یکدیگر، با جوش سرد به یکدیگر متصل نمی شوند. از جمله فلزاتی که می توان با جوشکاری سرد به یکدیگر متصل کرد، می توان به فلز آلومینیوم، فلز مس و آلیاژ برنج اشاره کرد.


کاربرد جوشکاری سرد
یکی از مزایای جوشکاری سرد، قابلیت اتصال فلزات غیرهمسان به یکدیگر است. در حالی که در جوشکاری گرم، در اتصال فلزات غیرمشابه ممکن است یکی از آنها در اثر گرما تغییر شکل داده و جوشی ضعیف و قابل شکاف را ایجاد کند. جوشکاری سرد در صنایعی مانند هوافضا، خودروسازی و حتی آزمایش های پژوهشی کاربردهای فراوانی دارد. علاوه بر این، جوشکاری سرد می تواند به خوبی برای اتصال مفتول ها به یکدیگر استفاده شود.
منبع: وب سایت آهن مهام