شانس قبولی در آزمون یوس
شانس قبولی در آزمون یوس
یکی از دغدغه های علاقه مندان به شرکت در آزمون یوس (YOS) این است که شانس قبولی در این آزمون چقدر است؟ در این مقاله قصد داریم از چند زاویه به این موضوع بپردازیم. اگر شما نیز می خواهید بدانید شانس قبولی در آزمون یوس چقدر است با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
آزمون یوس (YOS) آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه ویژه داوطلبان غیر بومی این کشور است. این آزمون اگر چه تنها راه ورود به دانشگاه های ترکیه نیست اما اصلی ترین آزمون است. در واقع همین نکته تا حدودی شانس قبولی در آزمون یوس را افزایش می دهد. بله درست فکر می کنید! برخی از افراد برای ورود به دانشگاه های ترکیه از طریق دیگر آزمون ها اقدام می کنند. برخی از افراد نیز از طریق سابقه تحصیلی خود به دانشگاه های ترکیه راه می یابند. بنابراین آزمون یوس اصلی ترین گزینه برای ورود به دانشگاه های ترکیه است اما تنها گزینه نیست.
در ادامه مقاله شانس قبولی در آزمون یوس را از زوایای دیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
شانس قبولی در آزمون یوس؛ متمرکز نبودن
آزمون یوس یک آزمون متمرکز و سراسری نیست. دانشگاه های مختلف ترکیه خود این آزمون را طراحی و برگزار می کنند. در واقع برای شرکت در آزمون یوس ابتدا باید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس در آزمون یوس آن دانشگاه شرکت کنید. این مسئله باعث می شود شما مجاز به شرکت در چندین آزمون یوس باشید. برای مثال شما می توانید ۱۰ دانشگاه مورد علاقه تان را در ترکیه انتخاب کنید و در ۱۰ آزمون یوس مجزا شرکت کنید. واضح است که شانس قبولی در آزمون یوس در این صورت افزایش می یابد.
شانس قبولی در آزمون یوس؛ مواد امتحانی
همان طور که مطالعه کردید دانشگاه های مختلف ترکیه خود مجری و برگزار کننده آزمون یوس هستند. با این وجود مواد امتحانی آزمون یوس صرف نظر از دانشگاه برگزار کننده کاملا یکسان است.
آزمون های یوس تنها از سه بخش هوش˓ ریاضی و هندسه تشکیل شده اند. تنها تفاوت آزمون یوس دانشگاه های مختلف ترکیه می تواند در محدوده سوالات˓ سختی آن ها و یا بودجه بندی سوالات هر بخش باشد.
بنابراین تعداد کم مواد امتحانی آزمون های یوس موجب می شود افراد بتوانند تسلط بیشتری بیابند و شانس قبولی آنان در آزمون یوس افزایش یابد.
شانس قبولی در آزمون یوس؛ لحاظ نکردن نمره منفی توسط برخی دانشگاه ها
همان طور که در بخش های قبل اشاره کردیم دانشگاه های مختلف ترکیه خود تعیین کننده شرایط آزمون یوس هستند. در این میان برخی از دانشگاه ها برای آزمون یوس نمره منفی در نظر نمی گیرند. برای مثال دانشگاه سلیمان دمیرل (Soleyman Demirel) در آزمون یوس سال 2020 خود نمره منفی لحاظ نکرده است. جالب است بدانید که این دانشگاه از جمله دانشگاه های موفق ترکیه و مورد تایید وزارت بهداشت ایران در سال 2021 – 2020 نیز هست.
بنابراین لحاظ نشدن نمره منفی توسط برخی از دانشگاه های ترکیه یکی دیگر از عوامل افزایش شانس قبولی در آزمون یوس است.
شانس قبولی در آزمون یوس؛ تعداد سوالات و زمان آزمون
آزمون های یوس غالبا شامل 80 سوال هستند. زمان پاسخگویی به این 80 سوال نیز غالبا 120 دقیقه در نظر گرفته می شود. این مقادیر می توانند برای دانشگاه های مختلف مقداری متفاوت باشند اما در همین محدوده هستند.
اگر تعداد سوالات و زمان پاسخگویی به آن ها را به ترتیب 80 و 120 در نظر بگیریم˓ برای پاسخگویی به هر سوال 1/5 دقیقه زمان خواهید داشت. این زمان˓ زمان بسیار خوبی برای پاسخگویی به هر سوال است و می تواند شانس قبولی در آزمون یوس را افزایش می دهد.