حرفه جوشکاری چیست 

درمورد جوشکاری چه میدانید؟ جوشکاری حرفه ایست که شما ممکن است به سادگی از کنارش بگذرید و در جریان جزئیات ریز و درشت پشت این کار نباشید. جوشکاری در ذهن برخی افراد ممکن است کاری ساده تلقی شود اما اگر که از اهمیت این کار مطلع شوید حتما شگفت زده میشوید. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با این حرفه بسیار کارآمد بیشتر آشنا شوید.

مطالبی که در این صفحه مطالعه میکنید:

·       انواع اتصالات.

·       جوشکاری چیست؟

·       جوشکاری و علم.

·       جوشکاری و کاربردهای آن.

·       جوشکاری و انواع آن.

·       جوشکاری و  لوازم آن.

·       جوشکاری و نکات ایمنی آن.

·       جوشکاری و درآمد.

 

انواع اتصالات

·       اتصالات موقت: به اتصالی گفته می شود که در صورت جدا نمودن عامل اتصال (مانند پیچ و مهره) ، به فلز پایه و عامل اتصال آسیبی وارد نمی گردد. در این نوع اتصالات میتوان قطعات را به سادگی از هم جدا کرد.

·       اتصالات نیمه موقت: به اتصالی گفته می شود که در صورت جدا نمودن عامل اتصال ، فلز پایه صدمه ای نمی بیند ولی عامل اتصال از بین می رود. در این نوع اتصالات جداسازی قطعات کمی دشوار و گاهی نیازمند به کارگیری روش های مختلف است.

·       اتصالات دائمی: به اتصالی گفته می شود که در صورت جدا نمودن عامل اتصال ، هم فلز پایه و هم عامل اتصال آسیب می بیند. در این نوع اتصالات جداسازی قطعات امری دشوار و اغلب نیازمند بریدن و یا شکستن قطعه هست.

هرگونه از این اتصالات در امور مختلف به کار برده شده و مزایا و معایبی دارند. به طور مثال یکی از مزایای اتصال موقت این است که با استفاده از این روش ما کمترین صدمه و عیب احتمالی را در برقراری اتصال داریم. و همچنین از جمله مزیت های اتصال دائم می توان به استحکام بالاتر، صرفه جویی در وقت و پایداری بیشتر در طول زمان اشاره نمود.

 

جوشکاری چیست؟

جوشکاری (Welding) به عمل جوش دادن و اتصال دو یا چند قطعه گفته میشود و این اتصال از نوع دائم میباشد. در صنایع مختلف قطعات به صورت جداگانه تولید میشوند و برای ساخت انواع ماشین آلات و دستگاه ها نیاز است این قطعات به هم متصل و یکپارچه شوند. برای به وجود آوردن این اتصال در صنایع معمولا و اکثرا از جوش کاری استفاده میشود. این کار معمولا  با گرم کردن محل اتصال و یا ذوب کردن قطعه اتصال انجام میشود.

 

جوشکاری و علم

جوشکاری امری فراتر از اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر است. عمل آن مبتنی بر علم و تحقیق است. به ویژه درک مواد و خواص آنها. علم فلزات معمولاً با عنوان متالورژی شناخته می شود که بر تولید و خالص سازی مواد خاص تمرکز دارد. علم جوش به عنوان متالورژی جوش شناخته می شود و به رفتار فلزات در معرض جوشکاری می پردازد.

در دهه گذشته، پیشرفت در متالورژی آهنی (علم آلیاژهای مبتنی بر آهن مانند فولادهای کربنی و فولادهای ضد زنگ) عمدتا با توسعه فناوری ‌های نانو مشخص شده است. به ویژه تولید مواد با کیفیت بالا که در صنعت الکترونیک، اپتیک، ساخت و ساز، صنعت برق، تولید، فضانوردی و جاهای دیگر استفاده میشوند.

نکته مهم این است که فرآیندهای متالورژی در طول تاریخ تغییر کرده اند و امروزه فرآیند تولید به شدت به متالورژی جوشکاری متکی است که مقرون به صرفه و از نظر زیست محیطی پایدار است.

در جوشکاری علوم مختلفی دخیل هستند. علومی مانند فیزیک و شیمی که پایه و اساس این حرفه به حساب می آیند. به طور مثال جوشکاری شامل شیمی پیچیده ای است تا اطمینان حاصل شود که فلزات به درستی در کنار هم قرار می گیرند. همچنین برای ساختن یک ماشین، پل، کشتی یا بسیاری از سازه‌های مختلفی که هر روز از آن استفاده می‌کنیم، نیاز به آموزش و مهارت جوشکاری است.

 

جوشکاری و کاربردهای آن

همانطور که میدانیم جوشکاری نقش مهمی در اتصال دائم فلزات دارد. جوشکاری به ما این امکان را میدهد که طیف گسترده ای از مواد را با تنوع بسیار به یکدیگر متصل کنیم. این امر همچنین گاهی برای ایجاد شیار و برشکاری نیز استفاده می شود.

یکی دیگر از کاربرد های جوشکاری انجام تعمیرات قطعات آسیب دیده است. با استفاده از فرآیند جوشکاری ما میتوانیم در صنعت انواع قطعات و ریز درشت و ماشین آلات را تعمیر کنیم.

از جوشکاری همچنین برای بازسازی نیز استفاده میشود. از حرفه جوشکاری میتوان برای بازسازی قطعات فرسوده و دارای خوردگی کمک گرفت.

گاهی ممکن است برای  روکش کاری و سخت کاری  از جوشکاری استفاده شود. به طور مثال در برخی صنایع و قطعات مربوطه نیاز به ایجاد مقاومت در برابر خوردگی است (مثل لوله هایی که در دریا قرار می گیرند). برای ایجاد این مقاومت می توان از روکش کاری سطح لوله با استفاده از جوشکاری استفاده کرد. این امر هزینه تولید را کاهش و بازده آن را به شدت افزایش می دهد.

منبع: فناور اوج مکانیک