آشنایی با سنسورهای به کار رفته در موبایل ها
✳ آشنایی با سنسورهای به کار رفته در تلفنهای هوشمند
۱. شتابسنج یا Acceleromete
این سنسور وظیفه محاسبه شتاب را بر عهده دارد. زمانی که تلفن در حالت سقوط آزاد پرتاب میشود یا زمانی که دستگاه را به این سمت و آن سمت میچرخانید، شتاب دستگاه تغییر میکند و زمانی که آن را بیحرکت رها میکنید، شتاب به صفر باز میگردد. سنسور مشابهی در تلفنهای هوشمند جهت تشخیص حالت دستگاه در حالت لنداسکیپ (افقی) یا عمودی (پرتره) نیز وجود دارد. به علاوه اپلیکیشنها به کمک این سنسور میتوانند تشخیص دهند که حتی تلفن بر روی صفحه نمایش قرار دارد یا به پشت قرار گرفته است.
۲. ژیروسکوپ یا Gyroscope
سنسور ژیروسکوپ نیز همانند شتابسنج، میتواند در تشخیص حالت قرار گرفتن دستگاه موثر باشد. منتها دقت این سنسور نسبت به سنسور شتاب سنج بالاتر است و بیشتر میتواند دقیق عمل کند. این سنسور خصوصا در قابلیت چرخان دوربین اندروید، جهت تشخیص میزان چرخانده شدن دوربین نقش مهمی ایفا مینماید.
۳. مغناطیسسنج یا Magnetometer
وظیفه این سنسور تشخیص میدانهای مغناطیسی است. اپلیکیشنهای قطبنما و جهتنما یا قبلهنما از این سنسور برای تشخیص شمال جغرافیایی و پیدا کردن مسیر استفاده مینمایند.
۴. سنسور مجاورت یا Proximity Sensor
این سنسور، متشکل از یک چراغ اینفرارد کوچک و یک تشخیص دهنده نور IR است و وظیفه آن تشخیص این موضوع است که شما در حال مکالمه هستید و باید صفحه نمایش دستگاه خاموش شود.
۵. فشارسنج یا Barometer
تلفنهای هوشمند گرانقیمت، سنسور دیگری به نام فشار سنج را برای سنجش فشار اتمسفر در محیط نیز در خود جای دادهاند. این سنسور میتواند میزان تغییر ارتفاع و فشار را نسبت به سطح دریا اندازه گیری و از آن برای نمایش دقیقتر وضعیت جغرافیایی در GPS استفاده کند.
۶. گامشمار یا Pedometer
سنسور قدمشمار میتواند تعداد گامهایی که کاربر بر میدارد را شمارش کند. البته این موضوع توسط شتابسنج نیز قابل تشخیص است ولی وجود سنسور جداگانه، علاوه بر بهینه بودن، دقت بیشتری نیز به همراه دارد.