لندینگ پیج (Landing Page) چیست؟

وقتی که از دیجیتال مارکترها میپرسید که لندینگ پیج چیست معمولا هرکدوم تعریف متفاوتی رو بیان میکنند ولی به طور کلی اکثر معیارهایی که باعث میشه یک صفحه وب رو لندینگ پیج بدونن مشترک هست.

تعریف لندینگ پیج

صفحه فرود یا لندینگ پیج به صفحه ای گفته میشه که با هدف بازاریابی ساخته شده و اولین صفحه ای هست که بازدیدکننده از طریق کمپین های تبلیغاتی واردش میشه.

 

انواع لندینگ پیج

قبل از شروع طراحی لندینگ پیج باید با انواع صفحه فرود آشنا باشیم تا بسته به هدفی که داریم تصمیم بگیریم که چه نوعی از صفحات فرود(لندینگ پیج) رو طراحی کنیم. سه دسته بندی اصلی صفحات فرود :

صفحات اصلی

معمولا صفحه اول، صفحه دسته بندی محصولات و… که جزو صفحات اصلی وبسایت ما هستن جزو این دسته قرار میگیره. در صفحه اول معمولا کلیت کسب و کار ما معرفی میشه و بسته به مدل کسب و کار اطلاعاتی که در این صفحه قرار میگیره هم متفاوت هست. مثلا شرکت های ارائه دهنده خدمات(lead gen) ممکن هست خدماتشون و نظرات کسانی که از خدماتشون استفاده کردن رو در این صفحه نمایش بدن و فروشگاه های اینترنتی هم پرفروش ترین کالاها و دسته بندی محصولاتشون رو در صفحه اول به نمایش در بیارن. در بعضی مواقع ایده خوبی نیست که از صفحات اصلی سایت به عنوان یک صفحه لندینگ پیج استفاده کنیم اما سایت های موفق زیادی هم هستند که اینکارو کردن و نتیجه هم گرفتن

 

میکروسایت

میکروسایت مکمل و شاخه‌ای از سایت اصلی هست که به صورت مجزا عمل می‌کنه. میکروسایت‌ها می‌تونن استفاده‌های متعددی برای برند‌ها داشته باشن. مثلا بعضی از برند‌ها برای تمرکز روی یه کمپین خاص و یا برای داستان سرایی از میکروسایت ها استفاده می‌کنن. باوجود اینکه میکروسایت ها معمولا از چندین صفحه تشکیل میشن ولی همچنان به عنوان لندینگ پیج شناخه میشن.

 

 

اختصاصی

در طراحی لندینگ پیج اختصاصی معمولا از منو و navigation استفاده نمیشه و تمرکز اصلی روی فراخوان عمل (Call to action) هست که این فراخوان میتونه پر کردن یه فرم، دانلود کاتالوگ، ثبت نام و یا خرید محصول باشه. از بین سه دسته بندی لندینگ پیجی که تو این مقاله معرفی شد بدون شک محبوب ترین و اثرگذارترینش لندینگ پیج اختصاصی هست که در کمپین های ppc (تبلیغات کلیکی مانند ادوردز)، کمپین های سئو و… مورد استفاده قرار میگیره.

ویژگی هایی که یک لندینگ پیج اختصاصی رو از بقیه متمایز میکنه

1.    در این نوع لندینگ پیج تمرکز اصلی روی یک عمل تبدیل (conversion action) خاص هست.

2.    نسبت به بقیه صفحات کمترین حواس پرتی رو داره .

3.    فرآیند تبدیل بازدیدکننده به مشتری به ساده ترین شکل ممکن طراحی میشه.

4.    بسیار هدفمند هست و برای مخاطبان هدف طراحی میشه.

 

نسبت توجه (Attention Ratio) در طراحی لندینگ پیج

نسبت لینک های یک لندینگ پیج رو به یک عمل تبدیل (conversion action) نسبت توجه یا همون Attention Ratio میگن. در صفحات اصلی ممکن هست ما ۸۰ تا لینک داشته باشیم و فقط یکی از اون ها عمل تبدیل(لینک،دکمه یا فرم) باشه در نتیجه نسبت توجه اون صفحه میشه ۸۰:۱؛ تو میکرو سایت ممکن هست ما ۳۰ تا لینک داشته باشیم و یکیش عمل تبدیل باشه (۳۰:۱)؛ اما تو لندینگ پیج اختصاصی ما باید تمام تلاشمون رو بکنیم که فقط یک عمل تبدیل داشته باشیم (۱:۱).

ما میتونیم از چند تا فراخوان تبدیل (call to action) تو یه لندینگ پیج اختصاصی استفاده کنیم ولی در نهایت همشون باید یک عمل تبدیل (conversion action) باشن.

توی لندینگ پیج اختصاصی که طراحی میکنیم باید کمترین حواس پرتی نسبت به عمل تبدیل وجود داشته باشه اما این به معنای این نیست که هیچ اطلاعاتی در اختیار بازدیدکننده قرار ندیم. باید تمام تلاشمون رو بکنیم که خدماتمون، ویژگی هامون و… رو توضیح بدیم تا اعتماد بازدیدکننده جلب بشه تا در نهایت اون اقدامی که هدف ما هست رو انجام بده.

لینک های معمول مثل قوانین و مقررات و… در attention ratio درنظر گرفته نمیشه ولی بعضی طراحان صفحات لندینگ پیج حتی لوگوی سایتشون رو هم بدون لینک میزارن تا کسی نتونه از اون طریق از صفحه لندینگ پیج خارج بشه.