خرید ارز دیجیتال چگونه است؟
در سالهای قبل مردم چندان با کریپتو و ارزهای دیجیتال آشنا نبودند و گاهی برخی از افراد مشهور آنها را حبابی بیش نمیدانستند، اما پس از همه گیری ویروس کرونا و آسیبهای اقتصادی ناشی از آن مردم به دنبال جایگزینی برای ارزهای فیات در برابر تورم بودند، در این زمان بود که ارزهای دیجیتال به اوج محبوبیت خود رسیدند.
بسیاری از افراد شناخته شده و کسب و کارها به خرید ارز دیجیتال و سرمایه گذاری در آن روی آوردند که همین امر مردم را به این فکر وا داشت تا از فرصتهای جدید عقب نمانند.
اما موضوعی که ذهن بسیاری از افراد به خصوص مبتدیان را به خود جلب کرد "نحوه خرید ارز دیجیتال" است. شما میتوانید با دنبال کردن این پنج مرحله آسان، سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
- یک بازار معاملاتی یا صرافی ارز دیجیتال معتبر پیدا کنید
برای خرید ارز دیجیتال، ابتدا باید یک بازار معاملاتی یا یک صرافی را انتخاب کنید. در حالی که هر کدام امکان خرید ارزهای دیجیتال را فراهم میکند شما برای انتخاب آنها باید به چند مورد توجه کنید:
- اعتبار یک صرافی
- قوانین شناخت مشتری و مبارزه با پولشویی
- امنیت
- میزان حجم معاملات
- قیمت
- تنوع رمز ارزها
- کارمزد و گزینههای پرداخت
- ارائه رابط کاربری آسان
صرافی ارز دیجیتال چیست؟
صرافی ارزهای دیجیتال بستری است که در آن خریداران و فروشندگان برای کعاملهی ارزهای دیجیتال به یکدیگر متصل میشوند. برخی از شناخته شده ترین صرافیهای هارجی عبارتند از: بایننس (Binance)، کوین بیس (Coinbase) و جیمنای (Gemini). از آنجایی که صرافیهای خارجی هر روز بیانیههایی مبنی بر مسدود کردن حساب کاربران ایرانی کنتشز میکنند شما بهتر است برای جلوگیری از بلوکه شدن داراییهای خود و خارج نکردن سرمایه از کشور از صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی استفاده کنید.
در ایران نیز صرافیهای ارز دیجیتال زیادی مانند نوبیتکس، کوینکس، پینگی، آبان تتر، اوکی اکسچنج و بسیاری دیگر فعالیت میکنند. در میان این صرافیها پینگی اولین صرافی ارز دیجیتال با امکان مراجعه حضوری است.
ایجاد حساب کاربری و احراز هویت
هنگامی که یک بازار معاملاتی یا صرافی ارز دیجیتال انتخاب کردید، برای ایجاد حساب ثبت نام کنید. با استفاده از یک شماره موبایل یا ایمیل معتبر حساب کاربری خود را ایجاد کنید.
برای اینکه بتوانید ارز دیجیتال بخرید باید احراز هویت کنید. احراز هویت فرآیندی است که در طی آن شما مدارک هویتی خود را به صرافی ارسال میکنید و در صورت صحیح بودن اطلاعات وارد شده هویت شما تایید میشود. این یک گام اساسی برای جلوگیری از تقلب و برآوردن الزامات نظارتی است.

واریز ارز فیات مانند ریال یا رمز ارز برای خرید ارز دیجیتال
برای خرید رمزارز، باید مطمئن شوید که در حساب خود ارز فیات که در صرافی پشتیبانی میشود یا جفت معاملاتی رمز ارز را دارید. در زمان احراز هویت شما کارت بانکی خود را در صرافی بارگذاری کردهاید پس برای واریز ریال در صرافیهای ایرانی کافی است شما کارت بانکی اضافه شده را انتخاب کنید. در صرافیهای خارجی تمامی این مراحل از سوی بانک انجام میشود.
شما همچنین میتوانید از پرداخت با ارزهای دیگر استفاده کنیدو برای مثال شما میتوانید با استفاده از تتر بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را بخرید. با توجه به صرافی مورد نظر باید ببینید ارز انتخابی شما از چه جفت معاملاتی پشتیبانی میکند.
سفارش خود را انجام دهید
پس از اینکه کیف پول شما برای خرید ارز شارژ شد آمادهاید تا اولین خرید ارز دیجیتال خود را ثبت کنید. در برخی از صرافیهای ارز دیجیتال مانند پینگی شما میتوانید با استفاده از oco، عادی، محدود و سریع سفارش خود را ثبت کنید.
برای این که بتوانید ارز دیجیتال خود را بخرید، باید به بازار بروید و سپس ارز دیجیتال مورد نظر مانند بیت کوین BTC و تعداد رمز ارزی را که قصد خرید دارید وارد کنید. (توجه کنید که باید معادل آن تتر یا فیات در کیف پول خود داشته باشید).
برای خرید بر روی گزینه “buy” یا "خرید" کلیک کنید. در این مرحله مقداری کارمزد از شما کسر میشود. بخشی به عنوان کارمزد شبکه و بخشی به عنوان کارمزد صرافی در نظر گرفته میشود. به همین دلیل است که در انتخاب صرافی باید به میزان کارمزد دریافتی دقت کنید.
یک کیف پول انتخاب کنید
صرافیهای ارز دیجیتال همواره به اینترنت متصل هستند؛ از این رو در معرض هک و بدافزارها نیز قرار دارند. پس در هنگام ذخیره سازی دادهها و رمز ارزها باید دقت کنید.
در صرافی ارز دیجیتال پینگی دادهها به صورت آفلاین و آنلاین ذخیره میشود. این صرافی دارای کیف پول اختصاصی است؛ یعنی نیازی نیست شما بلافاصله پس از خرید داراییهای خود را به کیف پول دیگری ارسال کنید.
کیف پول های نرم افزاری: کیف پولهایی هستند که به صورت انلاین دادهها را ذخیره میکنند و به همین دلیل نسبت به کیف پولهای سخت افزاری بیشتر در معرض هک قرار میگیرند. متامسک، تراست ولت، اکسودوس و اتمیک از جمله کیف پولهای محبوب این دسته هستند.
کیف پول سخت افزاری: این ولتها به اینترنت وصل نیستند و از این نظر از امنیت بالایی برخوردار هستند. آنها به شکل دستگاه های خارجی مانند درایو USB یا هارد دیسک هستند. کیف پولهای ترزور، لجر، کول ولت و سیف پل نیز از جمله ولتهای سخت افزاری معروف هستند.