دندانپزشک

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. دکتر خصوصی دندانپزشک رشت  یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد

شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است

البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند.

اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت شناسی شغل دندانپزشک بر اساس تست MBTI

  1. ESTJ این تیپ شخصیتی دوست دارد با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشد او می تواند بر اساس استدلال های قیاسی خود به علت و معلول ها پی برده و نتیجه گیری کند.
  2. STJاین تیپ شخصیتی به نگرانی های بیماران توجه خاص داشته، خوب گوش کرده و توصیه های حساب شده می کند. او از محیط های کاری منظم و از جنبه های فنی دندانپزشکی لذت می برد.
  3. ESFJ این تیپ شخصیتی دوست دارد با دیگران مستقیما در ارتباط باشد، به آنها کمک کرده و از مشکلات و دردهایشان بکاهد. او می تواند رابطه خوبی با بیماران و همکاران خود ایجاد کند.
  4. ISFJ این تیپ شخصیتی علاقه دارد به دیگران کمک کند و در کار خود استقلال داشته باشد. معمولا در این شغل او با بیمار یا مراجعه کننده ارتباط برقرار می کند.

اول: مشخص کردن هدف

مرحله اول موفقیت در هر کاری، خصوصا در کنکور، این است که مشخص کنیم در نهایت به چه چیزی می خواهیم برسیم؟ و چرا می خواهیم به آن برسیم؟

دوم: شایسته شدن

مرحله دوم شایسته شدن است. خیلی ها هدف های مختلفی در ذهن دارند. می گویند می خواهیم فلان رشته را قبول شویم.

می خواهیم به فلان ماشین فلان خانه و به فلان جایگاه اجتماعی برسیم. اما هیچوقت با خود مشخص نمی کنیم که کسی که به این جایگاه رسیده، مثلا کسی که رشته پزشکی قبول شده چه ویژگی هایی داشته است؟

آیا در طول روز دو ساعت درس خوانده؟ در هفته چهار بار با دوستانش بیرون می رفته؟ رستوران و کافی شاپ و گیم نت می رفته؟ آیا کسی که رشته پزشکی قبول شده روزی سه ساعت با گوشی اش بازی می کرده و در شبکه های اجتماعی چرخ می زده؟

با خودتان فکر کنید کسی که رشته پزشکی قبول شده واقعا چه رفتاری داشته. خیلی ساده است.

شما هم اگر همان رفتار را داشته باشید به آن می رسید. با خودتان دو دوتا چهارتا کنید و کلاهتان را قاضی کنید که آیا الان شایسته قبول شدن در رشته پزشکی هستید؟ شایسته کسب یک رتبه سه رقمی هستید؟ یک رتبه سه رقمی مثل شما رفتار می کند؟

از یکسری خوشی هایشان زده اند. جیم ران جمله جالبی می گوید: “موفقیت مثل دویدن دنبال پروانه هاست. هر چقدر بدوید او بیشتر از شما فرار می کند”

شما باید شایسته بشوید. باید لیاقت این موفقیت را داشته باشید. اگر مثل یک رتبه برتر رفتار کنید و درست درس بخوانید مطمئنا به این هدف می رسید.

پس لطفا مثل یک رتبه برتر رفتار کنید. مثل کسی رفتار کنید که رتبه پزشکی قبول شده و مثل او درس بخوانید.

سوم: برنامه ریزی برای پزشکی

مرحله سوم برنامه ریزی دقیق و تعیین گام های اجرایی برنامه است. تا اینجا هدف و دلیل را برای قبولی در رشته پزشکی مشخص کردید.

قرار شد مثل یک رتبه برتر رفتار کنید و ساعت مطالعه تان را بالا ببرید. اما تعیین هدف بدون برنامه ریزی، رویایی بیش نیست.

مشخص کردید که یکسال دیگر رشته پزشکی قبول می شوید و به رتبه دو یا سه رقمی می شوید. اما امروز باید چکارکنید؟ فرادا باید چکار کنید؟ هفته بعد باید چکار کنید؟ سه ماه دیگر کجایید؟

برنامه ریزی یعنی مشخص کنید که امروز دقیقا چکاری باید انجام دهید. این ساعت چه کاری انجام دهید. در واقع برنامه ریزی مشخص می کند تا گام های اجرایی و قدم های کوچکی که شما را به سمت هدفتان ببرد، چه چیزهایی است. به این روش، روش کالباسی می گویند. روش کالباسی یعنی آن را خرد کردن.

می توانید از مرکز مشاوره ما هم کمک بگیرید. اما حتما از یک مشاور تحصیلی و یک برنامه ریزی حرفه ای استفاده کنید. زیرا امسال دیگر وقت آزمون و خطا ندارید!

حدود 65% داوطلبان که برای برنامه ریزی و مشاوره به مرکز مشاوره ما می آیند، داوطلبان فارغ التحصیل هستند. یعنی کسانی اند که یک بار کنکور داده اند و شکست خورده اند.