مشکلات اجرای گیمیفیکیشن

روشی که بسیاری از تیم‌های فروش، مراکز تماس با مشتری و حتی واحدهای عملیاتی دفتر کار را به عملکرد خود می‌رسانند، استفاده از گیمیفیکیشن است. Gamification به معنای استفاده از مسابقات سرگرم کننده یا پاداش‌ها و مشوق‌های سیستماتیک برای هدایت رفتار کارمندان یا مشتریان است (بگذارید برای اهداف این مقاله آنها را "کاربر" بنامیم). اگرچه این روش از قدیم الایام به طریقی یا روش دیگری مورد استفاده قرار میگرفته است اما اخیراً در نوع خود به یک رشته تبدیل شده است.
فناوری گرافیکی را قادر ساخته است تا به روش‌های جدید و نوآورانه مورد استفاده قرار گیرد. نشان‌های دیجیتال و مسابقات مجازی باعث ایجاد انگیزه در کاربران می‌شوند و می‌توان فرایندهای بازی سازی را به صورت خودکار انجام داد تا هزینه و تلاش را به حداقل برسانید.

Gamification به معنای استفاده از مسابقات سرگرم کننده یا پاداش‌ها و مشوق‌های سیستماتیک برای هدایت رفتار کارمندان یا مشتریان است
Gamification به معنای استفاده از مسابقات سرگرم کننده یا پاداش‌ها و مشوق‌های سیستماتیک برای هدایت رفتار کارمندان یا مشتریان است
Gamification به معنای استفاده از مسابقات سرگرم کننده یا پاداش‌ها و مشوق‌های سیستماتیک برای هدایت رفتار کارمندان یا مشتریان است

 آیا با ظهور شبکه‌های اجتماعی، کاربران می‌توانند موفقیت‌های خود را با دنیای گسترده به اشتراک بگذارند. وقتی "بازیکنان" گیمیفیکیشن این کار را می کنند، به برند شما تبلیغات رایگان ، معتبر و از بسیاری جهات تأیید تعلق خواهد گرفت.

با این حال علیرغم مزایا روشهای زیادی وجود دارد که ابتکارهای بازی سازی را از بین می برد. در اینجا شش دام وجود دارد که باید به هر قیمتی از آنها جلوگیری کرد.

1) عدم تطابق نتایج با رفتار دلخواه

مهم است که برنامه گیمیفیکیشن متناسب با رفتارها و نتایج مورد نظر کاربران طراحی شود. به عنوان مثال اگر یک اداره، کارمندان خود را در تیم‌های مختلف گروه بندی کند، در این صورت بازی سازی باید همکاری بین اعضای تیم را تقویت کند. از طرف دیگر مواردی وجود دارد که مجریان برنامه مانند کار در یک دفتر املاک سنتی یا فروشندگان مستقل به دنبال به حداکثر رساندن عملکرد فردی هستند. 

2) رفتار گیج کننده با نتایج

به گفته Alejandro Morales، مدیر عامل CRM Gamified، یک وسوسه معمول وجود دارد که رفتارها را با اثرات گیمیفیکیشن اشتباه می گیرد. به عنوان مثال، فرض کنید شما می‌خواهید تعداد معاملات بسته شده را افزایش دهید. اگرچه ممکن است ایجاد یک مسابقه یا راه اندازی یک طرح گیمیفیکیشن پاداش دادن به شخصی که بیشترین معاملات را انجام می دهد طبیعی باشد، اما این بهترین ایده نیست. به آن فکر کنید: چه رفتاری منجر به نتیجه معاملات بسته تر می شود؟ از طریق این لنز، رفتار به کانون می رسد و  تماس های بیشتری برقرار می‌شود.

با تمرکز روی نتایج به جای رفتارها، خطر دلسردی از رفتارهای لازم را کاهش می دهید یا با انجام اقدامات غلط رضایت مشتری را کاهش می دهید. مورالس می گوید: "روند و اهداف تجاری خود را با آنچه می تواند برای افراد شما جذاب باشد مطابقت دهید."

3) خم کردن قوانین

رعایت قوانین بازی بسیار مهم است و بدون استثنا به آنها احترام می گذاریم. ما معمولاً به مشتریان خود توصیه می کنیم که یک برنامه تشویقی از راه دور ارائه دهند. به عنوان مثال ما مشتری داریم که از سیستم CRM خود برای ردیابی سریع کارنامه کارمندان استفاده می کند و پاداش هایی را براساس تجمع امتیازات انطباق پرداخت می کند.

اگر فرد ظرف مدت دو روز جدول زمانی را کامل نکند، حساب وی به صفر برمی گردد.به همه در مورد این قانون هشدار داده شد. شما می توانید به آن احترام بگذارید و از نظر اقتصادی پاداش بگیرید ، یا این کار را نمی کنید.

4) همه چیز پول نیست

بارزترین مشوق اعطای جایزه نقدی است و گرچه پول به ویژه در محیط های فروش مهم است اما مشارکت کارکنان یک پدیده پیچیده است. چیزهایی که از نظر افراد ناآگاه ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسند در واقع می توانند به طرز باورنکردنی مهم و پاداش آور باشند.

هنگام راه اندازی یک برنامه گیمیفیکیشن، ارائه پاداش‌هایی غیر از پول نقد را در نظر بگیرید. در اینجا چند ایده وجود دارد:

  • پارکینگ های ترجیحی:

 این انگیزه به ویژه در مکان‌های مرکز شهر یا مناطقی که پارکینگ در آنها کم  است انگیزه ایجاد می کند.

  • شام با مدیر عامل یا رئیس بخش. 

این امر باعث می شود تا کارمند بتواند ایده‌های خود را با رهبران ارشد در میان بگذارد.

  • زمان پرداخت

با اعطای  کارت‌های اعتباری یا کوپن برای تمام اعضای فضا را شیرین کنید.

5) سنجش معیارهای اشتباه

مردم همیشه از اینکه از نزدیک اندازه‌گیری یا مشاهده شوند، قدردانی نمی کنند. هنوز هم وقتی ایده روشنی از معنای انجام یک کار خوب داشته باشیم می توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. علاوه بر این ما معمولاً از شغل خود رضایت بیشتری داریم زیرا درک می کنیم سیستم منصفانه و عینی است.

هنگامی که از گیمیفیکیشن استفاده می شود مهم است که برای هر مخاطب شاخص‌های اصلی عملکرد مربوط به عملکرد آنها را ارائه دهید. مدیران باید تأثیر گیمیفیکیشن را در خط پایین بررسی کنند و کارکنان خط باید بفهمند که امروز در کجا ایستاده اند و کجا می توانند پیشرفت کنند. معیارهای عملکرد باید به عنوان یک سفر تنظیم شوند - نه "شما خوب یا بد هستید" بلکه "این جایی است که هستید و این تا جایی است که باید برای رسیدن به سطح بعدی عملکرد ، پاداش و غیره بروید."

6) ناامید کننده برای مبتدیان

گیمیفیکیشن نباید به سادگی حرفه‌ای ها را پاداش دهد و دیگران را پشت سر بگذارد. سطح موفقیت را آنقدر زیاد نکنید که کارمندان جدید یا متوسط ​​بی انگیزه شوند. اهداف بیش از حد جاه طلبانه، گیمیفیکیشن را به "مبهم سازی" تبدیل می‎‌کند. مأموریت ها، سطوح، گروهها و حتی معلولیت‌ها را در ابتکار بازی سازی خود ایجاد کنید تا کارمندان با هر تجربه و سطح مهارت احساس کنند که پیشرفت قابل دستیابی است.

موفقیت

 برنامه گیمیفیکیشن کاربر را قادر می سازد تا بر چالش‌ها غلبه کند و به پیروزی دست یابد. 

ساختار 

بازی باید از قوانین ساده و واضحی برخوردار باشد تا بازیکنان احساس کنند شانس در مقابل آنها مانعی نیست. اگر مسافر هنگام تلاش برای درک برنامه پروازهای مکرر یک شرکت هواپیمایی ناامید یا گیج شده باشد، می فهمد که چرا این مسئله بسیار مهم است.
هوشمندانه

کاربران دوست دارند - آگاهانه یا ناآگاهانه - نشان دهند که چقدر باهوش هستند. اینجا جایی است که رسانه‌های اجتماعی و همچنین تابلوهای امتیاز در داخل مرکز تماس یا در طبقه فروش مهم هستند.
اجتماعی

مردم موجودی اجتماعی هستند و نیاز شدیدی به عضویت در یک گروه دارند. هنگامی که این مورد به درستی استفاده شود، گیمیفیکیشن می تواند پیوند تیمی یا آنچه ارتش "انسجام واحد" می نامد را ارتقا دهد. به اشتراک گذاری نتایج، وضعیت و دستاوردها یک نیاز مهم انسانی در جامعه است و گیمیفیکیشن از این نیاز برای عملکرد بهره می برد.
به طور خلاصه، فناوری به مراکز تماس، نیروهای فروش، سازمان‌های خدماتی و حتی تیم‌های دفتری امکان می‌دهد تا ضمن ایجاد فرهنگ مثبت و جذاب در محیط کار  روشی سرگرم کننده و موثر برای هدایت عملکرد داشته باشند. عامل اصلی موفقیت ایجاد انگیزه در رفتارهای صحیح و دانستن این است که چه مواردی را باید اندازه گرفت. برای اطمینان از موفقیت برنامه خود، بهترین کار این است که هنگام اجرای یک طرح ابتکاری بازی سازی با فناوری ، با یک متخصص حرفه ای مشورت کنید.