مقوی ترین غذای دنیا

اگر از شما بپرسند مقوی ترین و مفیدترین غذای دنیا کدام غذاست چه می‌گویید؟

ممکن است اول از همه ذهنمان سراغ غذاهای لوکس و گران قیمت برود مثل خاویار. یا به غذاهای لذیذی چون آب گوشت سنتی ایرانی فکر کنیم. مطمئنا غذاهای معروفی چون سِویچه پرو یا کباب ترکی یا پیتزای ایتالیا شانس زیادی برای رقابت ندارند. شاید غذاهای رنگارنگ کشور کرواسی یا یونانی و حتی برزیلی و ژاپنی حرفی برای گفتن داشته باشند. ولی چرا راه دور برویم. آیای میگو دوپیازه‌ی جنوبی یا تنورچه‌ی سیستانی بهتر نیستند؟

برای انتخاب مقوی‌ترین و مفیدترین غذای دنیا اول باید به سوالات زیر پاسخ دهیم:

سوال مهم اول: بیشترین تعداد مواد اولیه در پخت کدام غذا به کار رفته است؟

سوال مهم دوم: مفیدترین مواد اولیه در کدام غذا یافت می‌شود؟

سوال مهم سوم: روش طبخ کدام غذا سلامت‌تر است؟

حالا دایره‌ی انتخابمان محدودتر شد. پس باید غذایی پیدا کنیم که هم پر مواد باشد و هم پر خاصیت. یعنی کلی از خوراکی‌های مفید باهم ترکیب شوند و غذای مورد نظر را تشکیل دهند.

و اما سوال سوم غیر مستقیم می‌گوید که این غذا سرخ کردنی نمی‌تواند باشد چون با سرخ کردن خاصیت بیشتر مواد تشکیل دهنده‌ی غذا از بین می‌رود.

خوب حالا ببینیم آیا می‌توان غذایی یافت که از تمام مواد غذایی مهم که می‌شناسیم در پختن آن استفاده شده باشد؟

برنج و انواع گوشت و گندم و روغن و نان و انواع سبزیجات و انواع حبوبات و انواع ادویه‌جات

به جواب نزدیک شدیم. حالا کدام غذا را می‌شناسید که از تمامی مواد اولیه مهم در پختن آن استفاده شود؟

بی شک جواب آش شله قلمکار است. در تهیه آش شله قلمکار از تمامی مواد اولیه ذکر شده استفاده می‌شود. و روش طبخ آن به گونه‌ای است که خاصیت مواد تشکیل دهنده به خوبی حفظ می‌شود و تمام نیازهای غذایی بدن را تامین می‌کند.

شاید بگویید در تهیه آش شله قلمکار گندم استفاده می‌شود ولی نان را که دیگر درون دیگ نمی اندازند! درست است. نان درون دیگ پخته نمی‌شود ولی اگر به آش فروشی نیکوصفت بروید در آنجا کنار کاسه‌ی خوشمزه‌ی آش شله قلمکار یک تکه نان سنتی بربری نیز می‌دهند. 

نوش جانتان

آش شله قلمکار نیکوصفت
آش شله قلمکار نیکوصفت
آش شله قلمکار نیکوصفت