راهنمای خرید دریل شارژی ...

در سالهای اخیر دریل شارژی دیگر جایگاه خود را به عنوان انتخاب اول برای سوراخکاری انواع متریال ها بدست آورده و استقبال بسیار زیادی از این ابزار پرکاربرد شده است. اما اینکه چه دریل شارژی بخریم که مناسب با نوع کار و استفاده ما باشد میتواند به چالش تبدیل شود که در این صورت اگر دریل شارژی مناسب کار خود را نخرید یا دریل شارژی شما از پس کار سنگین شما برنخواهد آمد یا مبلغ بسیار بیشتری را بابت خرید دریل شارژی پرداخت کرده اید که توان و ظرفیتی بیشتر از نیاز کار شما دارد.

انواع دریل شارژی
انواع دریل شارژی
انواع دریل شارژی

قبل از هر چیز باید توان دریل شارژی را انتخاب کنید 

توان دریل شارژی مستقیما به ولتاژ دریل شارژی مربوط میشود که با ولتاژهایی استاندارد بیان میشوند. توان های دریل های شارژی از چند گروه کلی تشکیل میشوند.

دریل شارژی 12 ولت ( این ولتاژ ممکن است در برخی از برند ها به عنوان 10.8 ولت نیز شناخته شود) 

دریل شارژی 14.4 ولت 

دریل شارژی 16 ولت 

دریل شارژی 18 ولت 

دریل شارژی 20 ولت

هرچقدر ولتاژ دریل شارژی بیشتر باشد نمایانگر توان بیشتر دریل شارژی است. البته باید بدانید این ولتاژها به ناگیزر از چیدمان سلول های داخل باتری دریل شارژی تعیین میشود. در ادامه در مورد باتری های دریل شارژی صحبت خواهیم کرد.

اما تا همین جا که در مورد باتری دریل شارژی صحبت شد یک نکته بسیار مهم در مورد باتری دریل شارژی باید در نظر داشته باشید که هیچ وقت به توصیه هیچ کس دریل شارژی با باتری نیکل کادیوم (یا درست آن نیکل کادمیوم ) نخرید و دلیل آن هم در ادامه این مطلب صحبت خواهیم کرد.

دریل شارژی 12 ولت بوش
دریل شارژی 12 ولت بوش
دریل شارژی 12 ولت بوش

اما توان دریل شارژی! هرچقدر ولتاژ دریل شارژی بیشتر باشد به این معنی است که توان موتور دریل شارژی برای سوراخکاری و البته برای کارهای دیگر بیشتر خواهد بود و برعکس هرچقدر ولتاژ موتور یا به اصطلاح ولتاژ باتری دریل شارژی کمتر باشد توان و قدرت دریل شارژی کمتر خواهد شد. 

باید بدانید ولتاژ دریل به میزان آمپراژ آن مربوط نمیشود و قدرت دریل شارژی صرفا با ولتاژ آن در ارتباط است و آمپراژ آن با میزان و مدت زمان شارژدهی آن مرتبط میشود.

هرچقدر توان و ولتاژ دریل شارژی بیشتر شود وزن و حجم آن نیز به نسبت بالاتر خواهد رفت و این برای انتخاب دریل شارژی مناسب با نوع کار باید در نظر گرفته شود. فرض کنید برای مونتاژ کار کابینت که در طول روز مدت زمان زیادی را با دریل شارژی خود کار میکند هرچقدر وزن ابزار بیشتر شود در مدت زمان کمتری خسته میشود و برعکس اگر دریل شارژی از وزن مناسب و کمی برخوردار باشد مدت زمان بیشتری را بدون خستگی میتواند با ابزار خود کار کند. 

دریل شارژی 20 ولت دیوالت
دریل شارژی 20 ولت دیوالت
دریل شارژی 20 ولت دیوالت

در همین جا لازم است بگویم که وزن کم ویژگی خوب یک ابزار آن هم ابزار شارژی نیست و موضوع وزن مناسب را به اشتباه برداشت نکنید. منظور از وزن پایین تر، وزن دریل شارژی های 12 ولت در مقایسه با دریل های با ولتاژ بیشتر است. که البته در ادامه خواهیم گفت که دریل شارژی های با ولتاژ بالاتر نیز در جای خود گزینه درستی برای انتخاب و خرید دریل شارژی است.

اما در مقایسه بین دو دریل شارژی 12 ولت معمولا (نه همیشه) دریل شارژی ایی که وزن سنگین تری دارد از کیفیت بالاتری نیز برخوردار است و برعکس. 

اما به طور معمول اکثر کارهایی که با دریل شارژی انجام میشود آن قدر سنگین نیستند که نیاز به دریل شارژی های بسیار قدرتمند مانند دریل شارژی 20 ولت یا 18 ولت داشته باشد و در عمده کارها و سوراخکاری ها یک دریل شارژی 12 ولت هم میتواند با قدرت بالا هرگونه سوراخکاری را انجام دهد. اما اینکه کجا از چه دریل شارژی استفاده کنیم یا اصولا چه دریل شارژی ایی بخریم را بیشتر توضیح خواهم داد. 

دریل شارژی بوش 18 ولت
دریل شارژی بوش 18 ولت
دریل شارژی بوش 18 ولت

دریل شارژی ساده یا دریل شارژی چکشی مسئله این است!

یکی دیگر از مهمترین مشخصات دریل شارژی قابلیت چکشی است که در جای خود میتواند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. قابلیت چکشی در دریل شارژی این امکان رو برای شما فراهم میکنه تا برای سوراخکاری دیوار بتوانید از دریل شارژی خود استفاده نمایید. 

قابلیت چکشی در دریل شارژی به این شکل است که همراه با چرخش سه نظام، مکانیزم ضربه زن در داخل دریل، ضربات متعددی را با قدرت نسبتا بالا به پشت مته وارد میکند. این ضربات در دریل شارژی چکشی این امکان را به وجود می آورند که بوسیله مته های الماسه براحتی بتوان انواع مصالح ساختمانی، بتن، سنگ و آجر را با سرعت و قدرت به مراتب بالاتری سوراخکاری نمود. 

پس اگر در کار خود سوراخکاری دیوار و مصالح هم دارید توجه کنید که باید دریل شارژی چکشی انتخاب و خریداری نمایید. اما اگر سوراخکاری دیوار و مصالح را در کار خود ندارید بهتر است یک دریل شارژی ساده بدون چکش انتخاب نمایید تا هم وزن دریل شارژی خود را بیشتر نکنید هم قیمت بیشتری را برای ویژگی ایی که از آن استفاده نمیکنید را پرداخت نکنید.

Image for post
Image for post

سایز سه نظام دریل شارژی 

مورد بعدی در انتخاب و خرید دریل شارژی سایز سه نظام یا ابزار گیر دریل است که مستقیما به نوع کار شما و سایز مته هایی که استفاده میکنید مربوط میشود. دریل های شارژی معمولا در دو سایز 10 و 13 میلیمتری ساخته میشوند و البته شاید چندان حق انتخابی وجود نداشته باشد چون معمولا دریل های شارژی با سه نظام 13 میلی متری، دریل شارژی های 18 و یا 20 ولت هستند. 

اما همین نکته شما را در انتخاب دریل شارژی مناسب کمک میکند، چرا که اگر نیاز به سوراخکاری با سایز بالاتر دارید به این معنی است که به دریل شارژی قوی تری هم احتیاج دارید. 

Image for post
Image for post

میزان گشتاور و قدرت در دریل شارژی 

گشتاور به نیروی چرخشی گفته میشود که حول مرکز چرخش وارد میشود. در واقع میزان گشتاور دریل کاملا به قدرت دریل شارژی بستگی دارد. هرچقدر قدرت دریل بیشتر باشد میتواند گشتاور بیشتری نیز تولید کند. 

برای سوراخکاری فلزات و یا متریال های سخت مانند بتن نیاز به گشتاور بیشتری برای سوراخکاری دارید. به طور معمول شرکت های تولید کننده میزان گشتاور تولیدی دریل را در مشخصات فنی آن درج میکنند. اما اگر در مشخصات فنی دریل میزان گشتاور آورده نشده باشد میتوان حدس زد که آن دریل شارژی از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهد بود.

پس اگر در کار خود نیاز به قدرت بالا برای سوراخکاری دارید قطعا بهتر است که از دریل شارژی های با گشتاور بیشتر استفاده کنید و این را می توان به صورت معنی که اول، بین دو دریل شارژی با توان و ولتاژ مشخص (مثلا دو دریل شارژی 12 ولت) کدام یک گشتاور بالاتری دارد، یا اینکه بین ولتاژهای مختلف دریل شارژی کدام یک گشتاور بالاتری دارد. و مسلماً هرچقدر ولتاژ موتور دریل شارژی بالاتر باشد گشتاور بیشتری را نیز تولید می کند. 

موتور دریل شارژی! دریل شارژی براشلس بهتر است یا دریل شارژی ذغالی؟

در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی ابزارآلات شارژی دست خوش تغییراتی شده اند که مهمترین آنها را می توان موتورهای براشلس بیان نمود. در موتورهای براش یا همان ذغالی دو ذغال یا براش که در فارسی به جاروبک ترجمه شده است وظیفه انتقال الکتریسته را به انتهای آرمیچر که کلکتور گفته می شود را دارد. اما در موتورهای براشلس این جاروبک ها حذف شده اند و سیستم آهنرباهای دائمی در آنها بکار گرفته شده است. 

موتورهای براشلس به دلیل حذف کلکتور و قسمت ذغال ها، بیسار کم حجم تر و سبک تر و کوچک تر شده اند و به همین دلیل دریل شارژی براشلس حتی در ظاهر نیز کوچک تر و سبک تر شده است. با حذف ذغال جرقه هایی که در داخل موتور قابل مشاهده بود نیز حذف شده و دریل های براشلس تولید جرقه نمی کنند و به همین دلیل از ایمنی بیشتری نیز نسبت به مدلهای براش برخوردارند.

موتورهای براشلس توان و گشتاور بیشتری را نیز تولید می کنند که بازهم به دلیل حذف ذغال و عدم وجود اصطکاک بین کلکتور و ذغال امکان پدیر شده است. 

موتورهای ذغالی بعد از مدتی کار کردن نیاز به تعویض ذغال دارند ولی در دریل شارژی براشلس چیزی به نام تعویض ذغال دیگر وجود ندارد.