آسانسور هیدرولیک و کارایی آن

Image for post
Image for post

آسانسورهای هیدرولیک تقریباً ایمن ترین نوع آسانسور هستند. دلیل این امر این است که به دلیل ماهیت باز بودن سیستم هیدرولیک، سقوط آسانسورهای هیدرولیک تقریباً غیرممکن است. البته این مشکل باعث می شود که آسانسورهای هیدرولیک دارای محدودیت هایی از جمله محدودیت در سرعت و شتاب باشند، اما به طور کلی آسانسورهای هیدرولیک نرم و روان تر از آسانسورهای کششی حرکت می کنند.

بالابر هیدرولیک چیست؟
آسانسور هیدرولیک: آسانسوری است که در آن کابین توسط جک های هیدرولیک حرکت می کند.

هیدرولیک: عملیات استفاده از مایع برای تولید، انتقال و تبدیل نیرو تحت فشار است.

آسانسورهای هیدرولیک سیستم شناخته شده ای هستند که در صدها آسانسور (همراه با سیستم های کششی) در سراسر جهان و همچنین در تعداد زیادی ماشین آلات و تجهیزات آسانسور که از اصول یکسانی استفاده می کنند استفاده می شود.

بالابرهای هیدرولیک معمولاً دارای یک اتاق ماشین هستند که پمپ، سیال و موتور را در خود جای داده است، بنابراین ممکن است فضای بیشتری نسبت به انتظار داشته باشید. بنابراین می‌توانید آسانسورهای بدون موتور MRL را تهیه کنید، معمولاً با نگاه کردن به بخش راهنمای پشت آسانسور، ماشین‌آلات و غیره را در داخل چاهک قرار داده و آنها را به گزینه‌ای ارزان‌تر در فضای مجازی تبدیل کنید.

بالابر هیدرولیک چگونه کار می کند؟
پمپ مایع را از مخزن به لوله ای که به سیلندر منتهی می شود منتقل می کند. هنگامی که شیر باز است، سیال تحت فشار مسیر کمترین مقاومت را طی می کند و به مخزن باز می گردد. اما سیال تحت فشار تنها زمانی می تواند وارد سیلندر شود که دریچه بسته باشد. هنگامی که مایع در سیلندر جمع می شود، پیستون را به سمت بالا فشار می دهد و کابین آسانسور را بالا می برد.

با نزدیک شدن خودرو به طبقه صحیح، سیستم کنترل سیگنالی به موتور می فرستد تا پمپ را به تدریج خاموش کند. هنگامی که پمپ خاموش است، دیگر تکانه ای به داخل سیلندر جریان نمی یابد، اما نیروی سیال موجود در سیلندر نمی تواند از آن خارج شود (نمی تواند از طریق پمپ به عقب برگردد و دریچه بسته می ماند). پیستون روی سیال می ماند و ماشین در جای خود می ماند.

برای فرود، سیستم کنترل آسانسور سیگنالی را به شیر ارسال می کند. شیر توسط یک کلید برقی اصلی کار می کند. هنگامی که شیر برقی دریچه را باز می کند، مایع جمع شده در سیلندر می تواند به مخزن رها شود. وزن سیستم متحرک (خودرو) و محموله به پیستون فشار می آورد و مایع را به داخل مخزن می راند. قسمت متحرک به آرامی پایین می آید. برای توقف خودرو در طبقه پایین، سیستم کنترل شیر را دوباره طبق دستور می بندد.

به عبارت دیگر، اگر بخواهیم نحوه عملکرد آسانسور هیدرولیک را خلاصه کنیم، باید بگوییم:

نحوه کار آسانسور هیدرولیک به این صورت است: برای بلند کردن، یک پمپ روغن را به داخل سیلندر فشار می دهد و یک پیستون (که کابین آسانسور را هل می دهد) به سمت بالا می راند. برای پایین آوردن، دریچه را باز کنید تا روغن به داخل مخزن برگردد و توسط گرانش کابین آسانسور به عقب رانده شود.

روغن تنها زمانی می تواند از مخزن به سیلندر جریان یابد که دریچه بسته باشد. روغن تنها زمانی می تواند از سیلندر به مخزن جریان یابد که دریچه باز باشد.

کنترل در کابین آسانسور پمپ را به کار می اندازد و روغن را حرکت می دهد. پس از رسیدن به پایین، پمپ خاموش می شود و شیر در بالای پیستون قرار می گیرد و روغن را در سیلندر جمع می کند.

موقعیت، اندازه و نقش سیلندر می تواند "خالی" یا "بدون سوراخ" باشد.

سیستم هیدرولیک آسانسور هیدرولیک چگونه کار می کند؟
تبدیل انرژی مکانیکی تحت فشار به نیروی سیال توسط پمپ
مایعات را از طریق لوله ها و شیلنگ ها به مکان های مورد نظر منتقل کنید
فشار، جهت و جریان سیال را از طریق شیرها کنترل کنید
کار انجام شده توسط جک
به مجموع 4 مورد فوق مدار هیدرولیک می گویند.

مزایای بالابر هیدرولیک چیست؟
ضریب ایمنی بالا (به دلیل استفاده از جک سقوط نمی کند)
بدون وزنه تعادل (فضای مفید ساختمان حدود 13 درصد افزایش یافته است)
کاهش بار اضافی در بالای چاه آسانسور (لغو اتاق ماشین سقف)، کاهش محاسبات فنی ستون های جانبی چاهک و در نتیجه کاهش هزینه ساخت.
کاهش قابل توجه اسکلت فلزی (آهن) چاه آسانسور که باعث کاهش وزن ساختمان نیز می شود.
حمل بار با حجم بالا
کابین شیشه ای تمام گرد (360 درجه) برای استفاده مستقیم از جک
صرفه جویی در مصرف برق آسانسور (حدود 40%)
نیروی نزولی بالابرهای هیدرولیک با استفاده از جاذبه (موتور خاموش) است.
حرکت داخل کابین و داخل طبقات یکنواخت است و صدای حرکت آسانسور (به دلیل برداشتن قاب وزنه تعادل) به گوش نمی رسد و به ساکنان آپارتمان آرامش خاطر می دهد.
دسترسی آسان به سرویس آسانسور به RV در حین سرویس و در مواقع اضطراری
برداشتن موتور برای روشن کردن موتور خانه در زیر پا باعث آلودگی صوتی سرنشینان در بالاترین طبقات می شود.
طول عمر قطعات و استهلاک کم به دلیل قطعات متحرک کمتر

سرعت را می توان با شیر کنترل هیدرولیک، بسیار ارزان تر و ایمن تر از آسانسور کششی VVVF تنظیم کرد.
امکان افزایش فضای کابین به دلیل حذف قاب وزنه تعادل در ساختمان هایی که طراحی چاه آسانسور بر اساس آسانسورهای کششی است.
اتاق ماشین در طبقه ساختمان و قابلیت جابجایی آن در شعاع 12 متری چاه آسانسور
کابین نرم تر و صاف تر روی زمین می ایستد
شیر برقی در هنگام قطع برق توسط باتری فعال می شود و به آسانسور اجازه می دهد تا در بالای طبقه اول پایین بیاید. علاوه بر این شیرها، مکانیزمی وجود دارد که امکان پایین آمدن دستی کابین را از پاورپوینت فراهم می کند.
محدودیت های بالابر هیدرولیک چیست؟
محدودیت ارتفاع
سرعت پایین به دلیل پمپ شدن روغن هیدرولیک در جک
انواع بالابر هیدرولیک
بالابر شفت هیدرولیک
همانطور که از نام این آسانسور پیداست، در آسانسورهای هیدرولیک بالابر، قسمت پایین کابین آسانسور باید روی پیستون سوار شده و به صورت سیلندر حرکت کند. این استوانه در چاهی در طبقه زیر آسانسور حرکت می کند که عمق آن برابر با ارتفاع آسانسور است.
کابین این آسانسور با پمپاژ روغن هیدرولیک در سیلندرها بالا می رود و با بازگشت روغن هیدرولیک به مخزن پایین می آید. هنگام نصب آسانسور هیدرولیک با گودال باید عواملی مانند سطح آب بالا، سنگ ها و بسترهای نامناسب را در نظر گرفت. گاهی اوقات این موانع می توانند در هنگام نصب مشکل ایجاد کنند.

بالابر هیدرولیک بدون شفت
بالابرهای هیدرولیک بدون چاه نیازی به چاه ندارند و برای ساختمان هایی که بر روی زمین های ناپایدار، مرطوب یا سنگی ساخته می شوند مناسب هستند. بالا بردن کابین آسانسور توسط یک جفت سیلندر روغن استوانه ای که در دو طرف آسانسور و زیر کابین نصب شده و بر روی کف بتنی نصب شده است، محقق می شود.

در یک آسانسور هیدرولیک بدون شفت، آسانسور مستقیماً از طریق پیستون حرکت می کند.

بالابر طناب هیدرولیک
در آسانسور هیدرولیک طناب دار از ترکیب طناب و نیروی هیدرولیک برای حرکت کابین استفاده می شود. در این آسانسورها پیستون ها به چرخ دنده هایی متصل می شوند که طناب ها از آنها عبور می کنند. یک سر پیستون به ناسل و سر دیگر آن به انتهای مسیر کشش متصل می شود.

بالابر هیدرولیک طناب نیازی به سیلندر ندارد و می تواند تا ارتفاع هجده متر افزایش یابد. البته قدرت سیستم طناب می تواند حرکت آسانسور را به نسبت 2:1 افزایش دهد. این آسانسورها گاورنر ندارند و اگر طناب پاره شود، ماشین سقوط می کند.

آسانسور هیدرولیک بدون اتاق
آسانسور هیدرولیک بدون اتاق فاقد تجهیزات هیدرولیک است و آسانسور در پایین چاه قرار می گیرد. در این آسانسور کنترلر پشت یک کابینت روی دیوار نزدیک آسانسور نصب می شود. آسانسورهای بدون ماشین را می توان در مدت زمان کوتاهی نصب کرد و ساخت آن بسیار مقرون به صرفه است.

چگونه آسانسور هیدرولیک را طراحی و اجرا کنیم؟
آسانسورهای هیدرولیک یکی از ایمن ترین آسانسورهای خانگی و یکی از قابل اعتمادترین آسانسورها در مواقع اضطراری مانند آتش سوزی و زلزله می باشد. برای نصب بالابر هیدرولیک به فضایی در داخل یا خارج ساختمان برای نصب شفت و سیم کشی برای آن نیاز دارید. در هنگام اجرا و طراحی بالابرهای هیدرولیک نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

حفاری چاه: اولین قدم در نصب بالابر هیدرولیک، حفاری چاه است. چاه باید چند متر زیر پایه یا لایه زیرین حفر شود. پس از حفر چاه، باید سوراخی برای قرار دادن سیلندر پیستون در نظر گرفته شود. پس از حفر فضای شفت، باید بتن ریخته شود.

ساخت مسیر کشش: مسیر کشش را می توان به صورت مدولار به طور کلی ساخت یا می توان آن را در آسانسور ساخت. پس از اتمام ساخت مسیر کشش، سیلندر، پیستون و پمپ باید نصب شوند. پمپ در چاه آسانسور یا در فضای جداگانه نصب می شود و پس از مونتاژ به پیستون متحرک متصل می شود.

ایمن سازی بالابر هیدرولیک: پس از نصب مسیر کشش و اتصال پمپ به پیستون، ناسل بالابر و اتصالات هیدرولیک باید محکم شوند. علاوه بر این، درب های قفل شونده و اتوماتیک، کنترل کننده های دما، چراغ های اضطراری و آژیر باید نصب شوند.

انواع موتور بالابر هیدرولیک

در آسانسورهای هیدرولیک نیروی محرکه توسط موتور آسانسور تامین می شود که از فشار روغن برای کار استفاده می کند. موتورهای بالابر هیدرولیک برای حرکت نیاز به نیروی زیادی دارند و به دو دسته تقسیم می شوند:

موتور هیدرولیک روغنی: این موتور در پاوریونیت نصب می شود و کاملا بی صدا می باشد. این موتور کم مصرف در آسانسورهای هیدرولیک منازل، اتومبیل ها و مغازه ها استفاده می شود.

موتورهای هیدرولیک خشک: این موتورها با برق تک فاز و سه فاز کار می کنند و معمولاً در آسانسورهای هیدرولیک استفاده می شوند. موتورهای هیدرولیک خشک در بالا یا کنار مخزن روغن واحد قدرت قرار می گیرند.

قطعات و تجهیزات ضروری برای بالابرهای هیدرولیک
دستگاه پاور: دستگاه پاور به دو نوع تک سرعته و دوسرعته تقسیم می شود و با توجه به خروجی روغن به سه نوع مینی، نوع استاندارد و نوع خاص تقسیم می شود. وظیفه پاور یونیت تامین برق برای فشار دادن روغن و جابجایی جک هیدرولیک است.
موتور هیدرولیک: در انتخاب موتور هیدرولیک باید به ظرفیت بالابری، ارتفاع برگشت، سرعت، قطر و تعداد سیلندرها، نحوه اتصال جک و سیستم تعلیق توجه شود.
کابین آسانسور: کابین یا کابین آسانسور باید فضای کافی برای حمل افراد یا کالا داشته باشد.
ریل: ریل ها و اتصالات باید به اندازه کافی در برابر نیروهای وارده مقاوم باشند.
جک هیدرولیک: دو نوع جک هیدرولیک اولیه و ثانویه وجود دارد و وظیفه آن اعمال سیال به سیلندر و ایجاد نیرو است.
کمک فنرها: ضربه گیرها مانع از توقف ناگهانی کابین یا وزنه تعادل در انتهای مسیر حرکت می شوند.
شیر ایمنی و شیر کنترل: شیر کنترل در بالای پاوریونیت برای رساندن روغن به جک و بخشی از خط انتقال هیدرولیک نصب می شود. این شیرها شامل شیرهای برقی اضطراری، شیرهای ایمنی، شیرهای برقی اضطراری، شیرهای تناسبی، شیرهای کنترلی و شیرهای گلوب هستند.
لوله های تحویل روغن: این لوله ها در برابر صدا و لرزش محافظت می کنند و قسمت های مختلف سیستم هیدرولیک را به هم متصل می کنند.
تابلوی کنترل: وظیفه تابلو فرمان دریافت و اجرای دستورات، اطمینان از ایمنی آسانسور و حفاظت از قطعات مختلف الکتریکی و مکانیکی است.
Carasling یا Yoke: وظیفه Carasling حمل ناسل است که شامل یک چتر نجات، یک پایه زیر جک، غلتک، کفش مخصوص مسیر و یک گیره است. هرچه طراحی کوراسلینگ بیشتر باشد، لرزش و سر و صدای کمتری در کابین وجود خواهد داشت.
سایر قسمت های بالابر هیدرولیک شامل درب بالابر، مخزن یا مخزن روغن، پمپ و روغن است.

استاندارد سرعت بالابر هیدرولیک چیست؟

سرعت استاندارد بالابر هیدرولیک یک متر بر ثانیه است و بیشتر در ساختمان های 5-6 طبقه استفاده می شود.

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاربردی در اختیارتان قرار دهیم. امیدوارم خوشتان آمده باشد.