هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه
هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه
به طور کلی می توان گفت هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه 400 تا 500 دلار است. هزینه های تحصیلی نیز به دانشگاه و رشته دانشجو بستگی دارد؛ اما به طور کلی، شهریه دانشگاه های دولتی ترکیه سالانه حداقل 240 تا 1500 دلار است البته این هزینه با توجه به دانشگاه و زبان تحصیل ممکن است بیشتر هم باشد.. شهریه دانشگاه های خصوصی به علت ارائه خدمات و امکانات بیشتر به دانشجویان، شهریه بالاتری دارند. مبلغ شهریه آنان نزدیک به 10000 تا 25000 دلار متغیر است. توجه داشته باشید که متقاضیانی که به زبان انگلیسی در دانشگاه تحصیل می کنند باید مبلغ بیشتری را برای شهریه پرداخت نمایند.
تحصیل در رشته دندانپزشکی در ترکیه
متقاضیانی که در آزمون های ورودی دانشگاه ها پذیرفته شده اند می توانند در رشته های دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری نیز تحصیل نمایند. دانشجویان علاقه مند به تحصیل پزشکی در ترکیه و دندانپزشکی در ترکیه در 2 سال اول تحصیلشان مطالب تئوری را می آموزند و در 3 سال باقی مانده، آموزش های عملی را در بیمارستان می آموزند. دانشگاه های دندانپزشکی در ترکیه عبارت است از، آنکارا، حاجت تپه، آتاتورک، اژه، استانبول، خاورمیانه و… مورد تایید وزارت بهداشت ایران نیز هستند.
متقاضیانی که قصد تحصیل در رشته داروسازی را دارند باید در هر دو آزمون ورودی YOS و SAT شرکت نمایند. متقاضیان می توانند برای تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه به مدت 1 سال در کالح های آن تحصیل نمایند. مدت زمان تحصیل در این رشته 5 ساله است و معمولا به زبان انگلیسی در دانشگاه ها تدریس می شود. دوره های پرستاری در ترکیه 4 ساله می باشد و افراد باید در آزمون ورودی آن نمره قبولی را کسب کنند و پس از قبولی در دوره کالج 1 ساله تحصیل نمایند. هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه نزدیک به 1000 تا 6000 لیر است.
فارغ التحصیلی در رشته پزشکی ترکیه
متقاضیانی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شده اند می توانند به کشور های دیگری که شرایط مناسب تری دارند، برای طبابت مهاجرت کنند. متقاضیانی که از دانشگاه های زیر نظر وزارت بهداشت ایران فارغ التحصیل شده اند، نیز می توانند برای کار به ایران بیایند. متقاضیان پس از اخذ مدرک شان باید شرایط اقتصادی و نرخ بیکاری ترکیه را مورد بررسی قرار دهند تا مطلع شوند که ترکیه کشور مناسبی برای کار هست یا خیر. همان طور که گفتیم، نرخ بیکاری در ترکیه نزدیک به 14 درصد است. این عدد نشان دهنده نرخ بالای بیکاری در کشور ترکیه می باشد.
هنگامی که نرخ بیکاری کشوری بالا باشد، این معنی را می دهد که در آن کشور فرصت های شغلی زیادی وجود ندارد و اکثر افراد بیکار هستند. در نتیجه ترکیه، کشور مناسبی برای پیدا کردن کار نمی باشد.
اخذ تخصص پزشکی در ترکیه
متقاضیانی که قصد دارند تخصص پزشکی خود را در ترکیه دریافت نمایند باید در مرحله اول زبان انگلیسی خوبی داشته باشند و پس از آن باید دانش بالایی را در زمینه علوم پزشکی عمومی برخوردار باشند. پس از دارا بودن این شرایط باید در آزمون های TUS و STS شرکت کرده و نمره قبولی را اخذ نمایند. متقاضیان پس از اخذ نمره قبولی در این دو آزمون می توانند در دوره های اخذ تخصص پزشکی شرکت نمایند. این دو آزمون در ماه های آپریل و سپتامبر برگزار شده و پس از 24 ساعت نتیجه آن اعلام می شود.
متقاضیان اقامت و مهاجرت به ترکیه می توانند برای کسب اطلاعات دقیق تر از قوانین و مقررات تحصیل پزشکی در ترکیه با شماره های موجود در سایت تماس بگیرند و با کارشناسان ما در موسسه مشاوران برتر مشورت نمایند. موسسه مشاوران برتریکی از معدود موسساتی است که دارای مجوز رسمی و قانونی مهاجرت می باشد و هزینه های معقول و مناسبی را برای به نتیجه رساندن پرونده مهاجرتی شما اخذ می نماید.