بازی درمانی و نقش اسباب بازی در درمان کودکان

Image for post
Image for post

بازی درمانی نوعی درمان است که برای کودکان استفاده می شود. این به این دلیل است که کودکان ممکن است قادر به پردازش احساسات خود باشند یا مشکلات والدین یا بزرگسالان دیگر را بیان کنند. اگر چه بازی درمانی گاهی اوقات به نظر می رسد یک بازی عادی و ساده، آن را تاثیر بسیار متفاوت بر روی کودکان دارد.

درمان با بازی چیست؟

متخصص آموزش دیده و مشاور آموزش دیده می تواند به دقت از کودک با مشکلات بازی های خاص با بازی ها پیروی کند. درمانگران و مشاوران می توانند به کودک کمک کنند تا از طریق درمان بازی احساسات و مشکلات تروما را بیان کنند. از طریق بازی، کودکان می توانند مکانیزم های مختلفی را برای مقابله با این تروما یاد بگیرند و رفتارهای غیر طبیعی آنها را کنار بگذارند.

درمان عملکرد توسط متخصصان آموزش دیده و متخصص در زمینه مشکلات بهداشت روانی و اختلالات در کودکان، مانند روانشناسان و روانپزشکان، و همچنین درمانگران رفتاری و حرفه ای، فیزیوتراپیست ها و کارگران اجتماعی انجام می شود.

مزایای بازی ها با بازی ها چیست؟

بر اساس تحقیقات، 71٪ از کودکان مبتلا به درمان با بازی های درمان و اثرات مثبت در زندگی آنها مشاهده شد. اگر چه برخی از کودکان می توانند تاخیر و باور ندارند که درمان بازی، اعتماد درمانگر پس از مدتی اتفاق خواهد افتاد. به عنوان اعتماد آنها به درمانگر توسعه می یابد و کودکان در بازی های درمان همکاری می کنند، خلاقیت و ارتباطات کلامی آنها در بازی های بازی افزایش می یابد.

برخی از مزایای درمان بازی عبارتند از:

مسئولیت آنها بر برخی مسائل افزایش خواهد یافت.
مهارت های کودکان می تواند مشکلات و استراتژی های خلاقانه رشد و توسعه دهد.اعتماد به نفس و اعتماد به نفس افزایش می یابد.
احساس احترام و همدلی را به دیگران ایجاد می کند و گرامی می دارد.
اضطراب آنها را کاهش می دهد.
آنها به طور کامل احساسات خود را بیان می کنند و آنها را پنهان نمی کنند.
مهارت های اجتماعی آنها افزایش می یابد.
افزایش و بهبود روابط خانوادگی.
درمان بازی بر مهارت های ارتباطی و کلامی آنها تاثیر می گذارد و مهارت های حرکتی خود را بهبود می بخشد.

هنگام استفاده از درمان با بازی ...

اگر چه افراد در تمام سنین می توانند از بازی ها بهره مند شوند، بازی های درمانی مفید ترین برای کودکان 3 تا 12 سال است. بازی با یک بازی می تواند در موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد؛

قرار گرفتن در معرض روش های پزشکی، بیماری مزمن یا مراقبت های تسکین دهنده
عقب ماندگی رشد یا معلولیت های یادگیری
مشکلات رفتار مدرسه
رفتار تهاجمی و عصبی
مشکلات خانوادگی مانند طلاق، تقسیم یا مرگ اعضای خانواده نزدیک و نزدیک
بلایای طبیعی یا وقایع آسیب دیده و آسیب دیده
خشونت خانگی، آزار و اذیت جنسی و غفلت
اضطراب و خشم، افسردگی، غم و اندوه
اختلالات غذایی
اختلال در توجه به کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
اختلال در طیف اوتیسم (ASD)
چگونه درمان بازی چگونه کار می کند؟

شکاف در ارتباط بین کودکان و بزرگسالان ناشی از تفاوت های بالغ خود وجود دارد. بسته به سن و توسعه بخش های مختلف فرد، کودکان به عنوان فرزندان مشابهی ندارند. آنها معمولا احساسات مختلف را درک می کنند، اما قادر به بیان آنها نیستند. یا اگر آنها بتوانند آن را بیان کنند، اما یک فرد محرمانه برای بیان آن ندارند.

از سوی دیگر، بزرگسالان می توانند رفتار یا سخنرانی کودکان را اشتباه تفسیر کنند یا تغییرات در رفتار غیر کلامی و سخنرانی خود را نادیده بگیرند.کودکان با بازی های مناسب دنیای واقعی و رفتار مناسب در آن را می آموزند. بازی درمانی به آنها اجازه می دهد تا به راحتی افکار و احساسات عمیق خود را بیان کنند. در صورت انتخاب ابزار مناسب، اسباب بازی ها نیز می توانند معانی مختلفی داشته باشند.

کودکان را نمی توان در دنیای بزرگسالان قرار داد و خود را به خوبی ابراز کرد و درمانگر در دنیای آنها قرار می گیرد و بنابراین می تواند ارتباط بسیار خوبی با آنها برقرار کند. هنگام بازی، کودک ممکن است کمتر محافظه کار باشد و گارد خود را بالا ببرد و سعی کند بیشتر احساسات خود را به اشتراک بگذارد. اما هرگز نباید برای انجام این کار تحت فشار قرار گیرند و هر زمان که احساس راحتی کردند باید ارتباط برقرار کنند.

بازی درمانی بسته به رفتار و مشکلات کودک و تشخیص های تخصصی می تواند متفاوت باشد. در ابتدا، ممکن است درمانگر بخواهد کودک را در طول بازی تحت نظر داشته باشد. آنها همچنین ممکن است درخواست مصاحبه جداگانه با کودک، والدین و معلمان کنند. پس از معاینه اولیه، درمانگر محدودیت ها و الزامات خاصی را در نظر گرفته و اجرای آنها را درخواست می کند. متخصصان و درمانگران اسباب بازی به دقت کودکان را در بازی زیر نظر دارند. آنها به واکنش کودکان هنگام بازی به تنهایی توجه می کنند و توجه ویژه ای به زمان بازگشت والدین خود دارند.

اطلاعات زیادی در مورد نحوه واکنش کودکان به اسباب بازی ها و بازی های مختلف دریافت می شود و این اطلاعات به هر جلسه اضافه می شود. آنها ممکن است واکنش متفاوتی به این بازی درمانی نشان دهند تا استرس و اضطراب خود را بیان کنند یا از آنها برای حل مشکلات استفاده کنند.همچنین، هر کودک از کودک دیگر متفاوت است و برنامه هایی برای درمان بازی بر اساس هر فرد تنظیم می شود. همانطور که درمان پیشرفت، رفتار و اهداف را می توان دوباره ارزیابی کرد. در هر بازی، درمانگر ممکن است شامل دوستان، برادران و خواهران، والدین و افراد باشد. این فرآیند به عنوان درمان کودک شناخته شده است. این می تواند به حل و فصل اختلافات کمک کند، مشکلات را بهبود بخشد و دینامیک خانواده را بهبود بخشد.

تکنیک های درمان بازی چیست؟

جلسات بازی معمولا به مدت نیم ساعت به یک ساعت ادامه می یابد و یک بار در هفته برگزار می شود. چند جلسه بازی درمانی مورد نیاز است به کودک و پیشرفت او در درمان بستگی دارد. بازی درمان را می توان به صورت جداگانه یا گروهی انجام داد. درمان بازی را می توان به طور مستقیم یا غیر مستقیم انجام داد.

در درمان مستقیم بازی، درمانگر بازی ها و اسباب بازی ها را انتخاب می کند و با توجه به آنها عمل می کند. درمانگر این بازی را در جهت هدایت می کند که می خواهد هدف خود را حفظ کند. درمان غیر مستقیم بازی شامل ساختارهای انعطاف پذیر تر است. کودک بازی ها و اسباب بازی های مورد علاقه خود را انتخاب می کند. آنها به عنوان آنها می خواهند بازی کنند و تنها گاهی اوقات درمانگر را متوقف می کنند و پس از چندین امتحان یا سوالات و مداخلات بازی را گسترش می دهند. درمانگر به طور دقیق از بازی پیروی می کند و در صورت لزوم در آن شرکت می کند.

جلسات باید در جایی که کودک احساس امنیت و آرامش می کند، حفظ شود و محدودیت های کمی داشته باشد.

درمانگر می تواند از تکنیک های زیر استفاده کند:

تصاویر خلاقانه
گفتن داستان ها
بازی کردن
توییتر
عروسک ها، عروسک های لهستانی و ماسک صورت
عروسک ها و شخصیت های عمل
صنایع دستی و هنر
بازی با آب و بازی با شن و ماسه
ساخت و ساز و لگو
رقص و انجام حرکات خلاقانه
موسیقی
نمونه هایی از بازی درمان

بر اساس وضعیت کودک و تشخیص درمانگر، درمانگر تصمیم می گیرد که آیا کودک باید با یک اسباب بازی خاص بازی کند یا اسباب بازی مناسب را انتخاب کند.روش های مختلفی برای تمرین بازی درمانی وجود دارد تا کودک بتواند با مشکل کنار بیاید و بتواند با آن مقابله کند.

برای مثال، درمانگر ممکن است یک خانه عروسک با عروسک‌هایی در آن به کودک پیشنهاد دهد و از او بخواهد با مشکلاتی که در خانه دارد بازی کند. یا از کودک بخواهید استرس ها و ترس های خود را با استفاده از عروسک ها یا عروسک های خیمه شب بازی بیان کند و آنها را در قالب یک نقش بازی کند. می توان از کودک خواست که با «روزی روزگاری» داستانی تعریف کند و اتفاقاتی که برایش افتاده را کشف کند. یا ممکن است برای کودک داستان هایی بخوانند که در آن مشکلات مشابهی پیش آمده و با رویکرد درست حل شده است. به سادگی می توان از کودک سؤالات بسیار ساده ای پرسید که او نقاشی می کند یا انجام می دهد تا آنچه را که فکر می کند بیان کند. یا با آنها بازی های مختلفی انجام دهید تا یاد بگیرید چگونه با مشکلات کنار بیایید، مشکلات را بیان کنید و احساسات را تخلیه کنید.

منبع