قیمت اتریوم بالا می رود یا پایین؟
تحلیل اتریوم روشی برای روند حرکتی قیمت این ارز است که با استفاده از روشهای مختلف انجام میشود. در تحلیل تلاش میشود تا جهت حرکت قیمت، شدت آن و واکنشها مختلف پیشبینی شود و در همه آنها هدف تحلیل به قیمت مرتبط است.

برای مثال تصور کنید در یک تحلیل پیشبینی میشود که اتریوم در صورت شکست قیمت a به میزان ۱۰ درصد دیگر رشد کند. این نوعی تحلیل است که همجهت قیمت تعیین شده و هم هدف آن. تحلیل میتواند به روشهای مختلف انجام شود اما نکته مهم این است که هیچ تحلیلی با اطمینان ۱۰۰ درصد درست نیست. اساساً تحلیل شامل سناریوهای مختلف میشود و در هر تحلیل با احتمال وقوع سروکار داریم. برای مثال در یک تحلیل مشخص میشود که روند حرکت به احتمال بیشتر نزولی باشد.
اکنون سوال این است چرا قیمت اهمیت زیادی در تحلیل دارد. پاسخ این است که بالا و پایین شدن قیمت باعث جذابیت بازار میشود و معامله گران از این راه سود کسب میکنند. بازار ارزهای دیجیتال و هر بازار دیگر همینطور است و جذابیت آن به دلیل نوسانات قیمتی است. به همین دلیل است که در کل با قیمت یک پروژه سروکار داریم نه موضوعی دیگر.
البته در تحلیل موارد دیگر مثل کاربردهای پروژه، اخبار و … هم بررسی میشود اما هدف همه آنها این است که تاثیر این عوامل بر روی قیمت مشخص شود. به این ترتیب در هر تحلیل قیمت موضوع اساسی و محوری است.
انواع روشهای تحلیل اتریوم
از زمانی که خرید و فروش وجود داشت تحلیل قیمت و بازار هم در کنار آن به وجود آمد. ظهور نمودارهای مختلف و اینترنت باعث شد تا همه به اطلاعات بازارهای مختلف دسترسی داشته باشند و سرمایههای خود را وارد آنها کنند. به این ترتیب در تحلیل اتریوم بهعنوان یکی از مهمترین ارزها در بازار ارزهای دیجیتال هم این نکات برقرار است.
روشهای مختلفی برای تحلیل به وجود آمده که احتمالاً تحلیل تکنیکال رایجترین روش ممکن باشد. این روش استفاده از اطلاعات قیمت و نمودار برای پیشبینی روند حرکتی است. روشهای تحلیل دیگری هم برای بررسی اتریوم وجود دارد که شامل تحلیل احساسات است. هدف این روش بررسی جهت بازار با استفاده از جریان فکری و احساسات حاکم بر سرمایه گذاران است.
یکی از رایجترین روشها برای تحلیل اتریوم تحلیل فاندامنتال است که در آن مسائل بنیادی این ارز شامل بهروزرسانیها، تعداد کاربران، کاربردها آن در دنیای واقعی و مانند آن بررسی میشود. در ادامه همه این روشها بررسی میشود و توضیح میدهیم که هرکدام چه مزایا و معایبی برای تحلیل دارند.
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال روشی برای بررسی قیمت گذشته و فعلی ارز و پیشبینی آن به کمک حجم است. در این روش چارت قیمتی اهمیت زیادی دارد و فرض اساسی این الست که همه چیز در قیمت لحاظ شده است. یکی دیگر فرضهای اساسی این است که تاریخ تکرار میشود به همین دلیل تحلیل گران این روش سعی میکنند الگوهای تکراری و مشابه پیدا کنند.
نگاه اساسی این روش به تحرکات قیمتی روی چارت است اما روند حرکت و واکنشهایی که قیمت به بازهها و سطوح مختلف دارد تعیینکننده است. بسیاری معتقد هستند این روش برای تحلیل اتریوم یا ارزهای دیگر مناسب نیست اما نمیتوان آن را نادیده گرفت.
روش پرایس اکشن
در این روش تحلیل خبری از اندیکاتور و شاخصها مختلف نیست و تمام توجه به سمت قیمت است. پرایس اکشن توجه زیادی به بازههای تغییر قیمت دارد و این که قیمت یک ارز چه واکنشی نسبت به این بازهها و یا درون آنها دارد. پرایس اکشن قیمت را برای کافی میداند و شاید تنها از چند اندیکاتور ساده در کنار آن استفاده شود.
مزیتهای این روش برای تحلیل اتریوم عبارت است از:
- نیاز به شلوغ شدن نمودار نیست.
- همه چیز در قیمت خلاصه شده است.
- کارایی درصورتیکه به خوبی آموزش دیده باشید.
آشنایی با اتریوم
اتریوم (Etherium) دومین رمزارز بزرگ بر اساس ارزش بازار است که توسط جامعه خود اداره میشود و پلتفرم بلاکچین آن منبعباز است. در سال 2013 با انتشار وایت پیپری از این پروژه رونمایی شد و بعدها به صورت رسمی به دست ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) عرضه شد. در واقع، اتریوم آینده قرارداد هوشمند (Smart Contract) و اپلیکیشن غیرمتمرکز (Decentralized Application) به حساب میآید. در ابتدا قرار بود اتریوم با هدف تبدیل زبان برنامهنویسی به قرارداد تکامل یابد. ساختار این پروژه به گونهای است که هیچ واحد نظارتی از جمله دولتها و ارگانها نمیتوانند بر آن نظارتی داشته باشند. تحلیل تکنیکال اتریوم با نگاهی به عوامل بنیادین مؤثر در آن صورت میپذیرد.
هدف اصلی اتریوم ارائه پلتفرمی است که بتواند امکان ایجاد پروژههای بلاکچین را با استفاده قراردادهای موجود و با بهکارگیری مجموعه محدودی از کدها محقق سازد. اتریوم توانسته در مسیر توسعه خود به امنیت و مقیاسپذیری (Scalability) دست یابد، امکان کلاهبرداری را از بین ببرد و شبکه غیرمتمرکزی ایجاد کند که بیوقفه فعال است. از آنجایی که اتریوم از مرورگر (Browser)، زبان برنامهنویسی و پروتکل پرداخت اختصاصی خود بهره میبرد، لذا به نظر میرسد که آینده بهتری نسبت به بیتکوین داشته باشد.
نسخه دوم اتریوم
همانطور که می دانید اتریوم قصد دارد به نسخه دوم خود ارتقا یابد. اهمیت این ارتقا در اینجا است که قرار است مکانیسم اجماع اتریوم از گواه اثبات کار (PoW) به گواه اثبات سهام (PoS) تغییر یابد. از سال 2018، در مورد انتشار نسخه جدید اتریوم زمزمههایی به گوش میرسد و چندین بار عرضه آن به تأخیر افتاده است؛ زیرا در این راه با مسائلی از قبیل امنیت، مقیاسپذیری و مصرف بالای انرژی برق مواجه شده است. فرآیند تبدیل گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام ممکن است برای اتریوم تا سال 2022 ویا شاید بیشتر هم طول بکشد، آنچه مشخص است این است که این روزها توسعه دهندگان زیادی بر روی بهبود شبکه اتریوم مشغول به فعالیت هستند. تحلیل تکنیکال اتریوم به کنش قیمت میپردازد ولی انتشار نسخه دوم این پروژه میتواند آینده این ارز دییجیتال را دگرگون کند و عوامل تکنیکال را هم تحت تأثیر قرار دهد.