کتاب هایی که هر کارآفرینی باید بخواند
کتاب ما را با اندیشه دیگر افراد آشنا می کند و باعث می شود از رفتار و تجربه های آنها درس بگیریم. اشتباه ها را تکرار نکنیم و تجربه های درست و موفق را به کار بگیریم. اهمیت مطالعه برای کارآفرین ها بیش از سایر افراد است. یک کارآفرین به روز که کتاب های مفید را مطالعه می کند بهتر می تواند با مشکلات مسیر کسب و کار روبه رو شود و از پس آنها بربیاید.
در این مقاله به معرفی 6 کتاب در حوزه کارآفرینی می پردازم.
1- تجربه کاربری ناب
محصولی که تولید میکنیم برای استفاده مصرف کننده است. اگر مصرف کننده محصول ما را نپسندد و از آن استفاده نکند، عملا کار ما بیهوده بوده است. اما چه کنیم که کاربر هنگام استفاده از محصول ما تجربه خوبی داشته باشد؟ چه کنیم که محصول ما را به دیگران هم معرفی و توصیه کند؟
لارا کلین در کتاب تجربه کاربری ناب به ما آموزش می دهد که چگونه نیاز مشتری را بفهمیم و محصولی متناسب با نیاز او تولید کنیم. کلین به ما می آموزد که به صدای مشتریان خود گوش دهیم، پیش از طراحی محصول به دنبال مشتری باشیم. نکته اساسی کتاب تجربه کاربری ناب افزایش سرعت پردازش محصول بدون قربانی کردن کیفیت است.
2- قلاب
نیر ایال در کتاب قلاب به دنبال وفادار کردن مشتری به محصول است. چه کنیم که مشتری هایمان به ما وفادار شوند؟ ایال با ترکیب نظریه های روان شناسی شناختی و روان شناسی رفتارگرا توصیه هایی برای طراحی محصول ارایه می کند. وی معتقد است مشتری نباید به یک محصول خاص عادت کند، بلکه باید به استفاده از محصولات شرکت ما وفادار بماند.
در کتاب قلاب می خوانیم که امروزه طراحی در سطح عملکرد پاسخ گوی نیاز ما به عنوان تولیدکننده نیست. شرکت ها به راحتی از هم تقلید می کنند، ایده ما به راحتی دزدیده و کپی می شود. در این شرایط باید محصولی طراحی کنیم که مشتری از بین همه گزینه های موجود آن را ترجیح دهد و اصلا سراغ دیگر گزینه ها نرود.
3- راهحل نوآوران
کتاب راه حل نوآوران در ادامه کتاب معضلات نوآوران نوشته شده است. در کتاب معضلات نوآوران نویسنده از وابستگی بیش از حد تولیدکننده ها به مشتری ها انتقاد می کند. کتاب راه حل نوآوران به ارایه راه حل هایی برای رهایی از این وابستگی بیش از حد می پردازد. کریستین سن و رینور معتقدند هیچ شرکتی پس از تولید یک تکنولوژی تحول آفرین موفق به حفظ آن نشده است، اما این کتاب به شرکت ها کمک می کند پس از طی رشد صعودی اولیه، باز هم در مسیر رشد بمانند.
4- مثل هنرمندان دزدی کنید
کتاب مثل هنرمندها بدزدید به ده نکته ساده اما اساسی و حیاتی برای رشد و پرروش خلاقیت اشاره می کند. نویسنده کتاب، آستین کلئون، می نویسد کاش هنگامی که تازه کار خود را شروع کرده بود کسی این نکته ها را به او آموخته بود. به همین دلیل است که کلئون این کتاب را برای راهنمایی دیگران تنظیم کرده است. توصیه های کتاب فقط برای هنرمندان طراحی نشده اند. هرچند برای هنرمندان حیاتی هستند اما کتاب مثل هنرمندان بدزدید برای پرورش خلاقیت در همه افراد مهم و موثر است.
5- نوآفرینی
آدام گرانت در کتاب نوآفرینی به توضیح این مطلب می پردازد که چگونه با پرورش ویژگی های افرادی که با جامعه هماهنگ نیستند، خلاقیت و نوآوری آنها را پرورش دهیم. گرانت معتقد است این افراد ناهماهنگ هستند که دنیا را تغییر می دهند و آن را به پیش می رانند. یکی از ویژگی هایی که کتاب نوآفرینی به آن می پردازد، ویژگی به تعویق انداختن کارها است. وی معتقد است به تعویق انداختن همیشه هم منفی نیست. نکته جالب کتاب نوآفرینی تشویق گرانت به تولید تعداد زیادی ایده است. اما چگونه باید زیاد کار کردن را با به تعویق انداختن هماهنگ کنیم؟ گرانت معتقد است باید ایده های زیادی داشته باشیم، کارهای فراوانی انجام دهیم اما گاه در میانه های کار استراحت کنیم و اجازه دهیم ذهن ایده های خود را به ما نشان دهد. هنگام استراحت، مغز همچنان به پردازش ایده ها می پردازد و با ایده های جدید و بهتری مواجه خواهیم شد.
6- جادوی بزرگ
کتاب جادوی بزرگ را الیزابت گیلبرت نوشته است. گیلبرت پیش از این با کتاب های خودیاری دیگری مشهور شده بود. در کتاب جادوی بزرگ گیلبرت عنوان می کند که ایده ها مانند موجوداتی زنده هستند. گیلبرت راه هایی برای غلبه بر ترس و پرداختن به ایده ها و خلاقیت ها ارایه می کند. این راهکارها برای همه کسانی که هنگام شروع یک کار بزرگ با ترس روبه رو می شوند مفید است.