اهمیت تجربهی کاربری در طراحی وب سایت


بدون شک، طراحییک سایت موفق مستلزم رعایت اصول تجربهی کاربری (UX) است. اگر مجبور بودید تنها بر روی یک موضوع در وب سایتتان متمرکز باشید، قطعا آن تجربهی کاربری خواهد بود. زیرا حتی اگر سایتی با بهترین بهینهسازی و سرعت داشته باشید و از روشهای مختلف بتوانید بازدیدکننده جذب کنید، مادامیکه تجربهی خوبی در سایتتان نداشته باشند، مدت زمان زیادی در آن باقی نمیمانند و این به معنی بی اثر بودن تمام تلاشهایتان جهت افزایش فروش است.
چرا تجربهی کاربری از اهمیت بالایی برخوردار است؟
تجربهی کاربری شاید خیلی قبلتر از به وجود آمدن اینترنت، موضوعی شناخته شده بود و شامل نوع ارتباطی بود که مشتری با محصول برقرار میکند. اگر این تعامل مثبت بود، مشتری به خرید برای بار اول یا خرید مجدد ترقیب میشد. امروزه نیز در حوزهی بازاریابی و فروش، تجربهی کاربری از از اهمیت ویژهای برخوردار است و اهداف اصلی آن، دستیابی به شناختی صحیح از کسبوکار و همچنین مشتریان است.
اهمیت تجربهی کاربری در طراحی سایت
اخیرا، عبارات تجربهی کاربری و طراحی سایت به جای یکدیگر به کار برده میشوند. اما به زبان ساده، به کارگیری تجربهی کاربری مناسب باعث میشود تا مخاطبین در سایتتان به مدت بیشتری باقی بمانند و این میتواند به افزایش نرخ تبدیل یا همان فروش بیشتر منجر شود. سفارش طراحی سایت بر اساس تجربهی کاربری مناسب، گردش مخاطبین میان صفحات سایت را روان کرده و میتواند آنها را به سمت صفحات فروش و یا ثبتنام در خبرنامهی ایمیلی هدایت کند. با داشتن طراحی مناسب سایت، شما میتوانید از رقبای خود در زمینهی بهبود تجربهی کاربری پیشی بگیرید و ترافیک بیشتری به سمت سایت خود روانه کنید. در ادامه به موارد دیگری که اهمیت تجربهی کاربری را نشان میدهند، اشاره میکنیم:
افزایش رضایت مشتری
وب سایتی که دارای محتوایی جذاب باشد و مخاطبین را به خوبی به قسمتهای مختلف هدایت کند، رضایت مخاطبین را کسب خواهد کرده و در نتیجه، آنها شما را به دیگران توصیه خواهند کرد. علاوه بر این، وفاداری به برند شما ارتقا پیدا میکند و مشتریان در آینده نیز مجددا به سایتتان سر خواهند زد.
شناخت بهتر مخاطبین
قبل از طراحی سایت، شما مجبور هستید نیازهای مخاطبینتان را بشناسید و این به شما کمک میکند که علاوه بر طراحی سایتی مناسب، مخاطبینتان را نیز طبقه بندی کنید. این مسئله قطعا در تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان وفادار تاثیر به سزایی خواهد داشت.
ارتقای برند
هنگامیکه بر روی تجربهی کاربری سرمایهگذاری میکنید، در واقع به افزایش رضایت مشتری از خودتان کمک میکنید و مشتریان راضی، علاقه مندند که ارتباطشان را با برند مورد علاقه شان قطع نکنند. این به گسترش اعتبار وب سایتتان میانجامد و دیگران راحتتر به شما اعتماد میکنند. و همهی اینها به رشد کسبوکارتان ختم میشود.


چگونه سایتی مطابق با تجربهی کاربری مناسب طراحی کنیم؟
زیبایی و ظاهر هر سایتی تا حد زیادی وابسته به طراحی آن است. اولین چیزی که مخاطبین با آن روبه رو میشوند، طرح و رنگ و قالب سایتتان است و این اهمیت طراحی مناسب را دوچندان میکند. در پایین، به مهم ترین بخشهای طراحییک سایت کاربرپسند را اشاره میکنیم:
طراحی ساده و غیرپیچیده بهتر است
وب سایتهایی که طراحی سادهتری دارند، در مقایسه با آنهایی که بیش از حد پیچیدگی دارند، توجه بیشتری جلب میکنند. بنابراین، بهتر است که تا حد امکان طراحی خود را ساده نگه دارید. با این کار میتوانید به بازدیدکنندگان کمک کنید راحتتر در بخشهای متنوع سایتتان حرکت کنند
محتوا پادشاه است!
همواره معروف بوده که محتوا پادشاه است و بازاریابی ملکه! و این دو برای موفقیت بهیکدیگر نیاز دارند. تولید محتوای مناسب و موثر، میتواند در جذب خواننده بسیار تاثیرگذار باشد. موتورهای جستجو به طول و همچنین مرتبط بودن محتوا بسیار اهمیت میدهند و جستجوی مخاطبین را به مرتبطترین مطالب راهنمایی میکنند. بنابراین، در محتوای خود از کلمات کلیدی مرتبط و همچنین اطلاعات دسته اول و مناسب استفاده کنید.
به خوانایی و تایپوگرافی دقت کنید
اندازه، رنگ و نوع فونتهایی که به کار میبرید در جلب توجه و راحتی چشم خواننده موثر است. همچنین طول جملات و پاراگرافهای کوتاه این امکان را به خواننده میدهد تا راحتتر در متن به دنبال مطالب مورد نظرش بگردد. اینها همه در افزایش بازدید مطلب موثر هستند.
سرعت بارگذاری سایت خود را افزایش دهید
سرعت اولین مورد از سایت شما است که مخاطب با آن روبهرو میشود و اگر ببیند سایتتان به کندی بارگذاری میشود، ممکن برای همیشه آن را ترک کند. پسیکی از مهمترین اقدامات فنی در جهت بهبود تجربه کاربری، ارتقای سرعت است. معمولا سرعت مطلوب برای بارگذاری همهی عناصر یک سایت، باید زیر 3 ثانیه باشد.
با موبایل سازگار شوید!
چند سالی است که گوگل اولویت خود را بر روی سایتهایی قرار داده است که با موبایل سازگاری دارند. دلیل این ارجحیت، انجام اکثر جستجوها در جهان بر روی تلفنهای همراه است. این مسئله میتواند کسبوکارهای آنلاین را به شدت تحت تاثیر قرار دهد، زیرا اگر وب سایتهایشان با موبایل سازگاری نداشته باشند، مشتریان زیادی را از دست خواهند داد. زیرا هم گوگل به آنها رتبه نخواهد داد و هم کاربرانی که با موبایل وارد آن سایتها میشوند، تجربهی خوبی نخواهند داشت.
مهدی امیرخانی
فارغ التحصیل ادبیات انگلیسی و زبان شناسی کاربردی. مترجم و مدرس زبان انگلیسی. کارشناس سئو و تولید محتوا.