مزایای روغن صنعتی چیست ؟

Image for post
Image for post

بایدها و نبایدها هنگام استفاده از روغن های صنعتی
روغن یکی از رایج ترین روان کننده هایی است که در کارخانجات صنعتی استفاده می شود. این مایع رقیق در "وزن" یا ویسکوزیته های مختلف تولید می شود. آیا می دانید مزایای روغن صنعتی چیست ؟

هر چه وزن روغن کمتر باشد، روغن نازک تر است. گاهی اوقات افزودن مواد افزودنی به روغن از خوردگی و اکسید شدن آن جلوگیری می کند.

چه زمانی می توان از روغن های صنعتی استفاده کرد؟
از روغن های صنعتی برای روانکاری لولاها، بلبرینگ ها، نگهداری ابزار و تیغه های تراش استفاده کنید. زمانی که جداسازی اجزای دستگاه امکان پذیر نباشد، می توان از این روغن ها استفاده کرد. در این صورت روغن را با فتیله داخل دستگاه بریزید. برای جلوگیری از مقاومتی که هنگام استفاده از گریس با آن مواجه خواهید شد، می توان از روغن های صنعتی نیز برای روانکاری قطعات استفاده کرد.

چه زمانی نباید از این روغن ها استفاده کرد؟
در صورت وجود هرگونه آلودگی در قطعه یا دستگاه مورد نظر از افزودن روغن به دستگاه خودداری کنید. در این شرایط، افزودن روغن به منطقه آلوده می تواند باعث اصطکاک بیشتر یا «موقع کردن» کار دستگاه شود. همچنین در صورت آلوده بودن سطح، روغن هایی با ویسکوزیته پایین از سطح خارج می شوند.

در صورت خیس بودن سطح یا خیس بودن سطح، روغن از سطح پاک می شود. باور عمومی این است که روغن سطح را ضد آب می کند. اما روغن قابلیت جذب آب را دارد و به مرور زمان ویسکوزیته آن کاهش می یابد و از قسمت هایی که نیاز به روغن کاری دارند حذف می شود.

روغن صنعتی چیست؟
دلایل استفاده و کاربرد روغن ها و روان کننده های صنعتی
واحدهای تولیدی در صنایع مختلف از صنعت خودرو گرفته تا تولید محصولات غذایی از کاربردهای متفاوتی از روغن ها و روان کننده های صنعتی استفاده می کنند. برخی از دلایل اصلی استفاده و کاربرد این مواد عبارتند از:

کاهش اصطکاک
یکی از کاربردهای شناخته شده روان کننده ها، توانایی آنها در کاهش اصطکاک در دستگاه های خانگی و صنعتی است. این روغن ها علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه و جلوگیری از سایش قطعات، عملکرد دستگاه را بهبود می بخشد.

کاهش آلودگی
برخی از دستگاه ها، به ویژه در صنعت خودروسازی، آلودگی و ذرات ناخواسته تولید می کنند. در چنین مواقعی روان کننده ها به حذف این ذرات ناخواسته کمک می کنند و پس از انتقال به فیلتر تعبیه شده در دستگاه، فرصت مناسبی را برای جمع آوری آنها فراهم می کنند. برای کاهش آلودگی اغلب از روان کننده هایی که حاوی مواد افزودنی شوینده هستند استفاده می شود.

حفاظت در برابر خوردگی
قرار گرفتن برخی از قطعات صنعتی در معرض رطوبت و اکسیژن به ویژه قطعات آهنی و فلزی می تواند باعث خوردگی این قطعات شود. تعویض و تعمیر این قطعات یکی از پرهزینه ترین فعالیت های شرکت های تولیدی است. در بیشتر موارد، با استفاده و استفاده صحیح از روان کننده ها می توان خوردگی را کاهش داد یا از آن جلوگیری کرد.

جلوگیری از سایش و پارگی
حتی زمانی که عملکرد اجزای مختلف دستگاه هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، امکان بی نظمی و ناهمواری وجود دارد. در این صورت فرسایش سنبله های حاصل به سطوح مجاور باعث آسیب به آن سطوح می شود. این اصطکاک در نهایت منجر به سایش قطعات می شود. استفاده صحیح از روان کننده ها و روغن های صنعتی می تواند آسیب قطعات را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و عمر دستگاه را افزایش دهد.

قطعات متحرک را جدا نگه دارید
تقریبا تمام سیستم های صنعتی از اجزای متحرک تشکیل شده اند. عملکرد و ایمنی این دستگاه ها ارتباط مستقیمی با روغن کاری صحیح قطعات تشکیل دهنده آنها دارد. تماس قطعات متحرک با یکدیگر احتمال سایش این قطعات را افزایش داده و در نتیجه باعث تولید گرما می شود. گاهی اوقات تولید گرما می تواند بسیار خطرناک باشد. در چنین مواقعی استفاده از روان کننده ها بسیار ضروری است، زیرا روان کننده ها نوعی لایه جداکننده بین دو قسمت ایجاد کرده و موقعیت مناسبی را برای حرکت آزاد و مستقل قطعات فراهم می کنند.

روغن صنعتی چیست؟
 

روغن های صنعتی یا روان کننده ها از جمله موادی هستند که برای تسهیل حرکت و بهبود عملکرد قطعات محرک دستگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله کاربردهای اصلی روغن های صنعتی می توان به کاهش اصطکاک، کاهش ساییدگی، کاهش خوردگی، بهبود عملکرد و عمر دستگاه، جلوگیری از بروز خوردگی در قطعات و ... اشاره کرد. روغن های صنعتی بر اساس ویسکوزیته یا وزن (سبک، متوسط ​​و سنگین) به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. هر چه سطح ویسکوزیته روغن کمتر باشد، روغن نازک تر و سبک تر می شود.