11 بخش سیستم ترمز
سیستم ترمز در وسیله نقلیه شما به راننده این امکان را می دهد که سرعت خود را کاهش دهد یا به شیوه ای ثابت و قابل اطمینان متوقف کند. ترمزهای ماشین شما با تبدیل انرژی جنبشی حرکت به انرژی حرارتی (گرما) کار می کنند.
هر بار که پا روی پدال ترمز می گذارید، سرعت چرخ های در حال چرخش زیر وسیله نقلیه شما متناسب با فشاری که به پدال وارد می کنید کاهش می یابد. یک وسیله نقلیه دارای یک سیستم ترمز دیسکی یا سیستم ترمز کفشکی برای ایجاد اصطکاک لازم برای این امر است.
سیستم های ترمز خودروهای مدرن به عنوان سیستم های ترمز قدرتی شناخته می شوند. این سیستم ها از یک تقویت کننده ترمز استفاده می کنند که نیرویی را که به پدال ترمز وارد می کنید، تقویت می کند. این امر ترمزگیری را برای رانندگان بسیار آسان می کند. ترمز برقی به شما این امکان را می دهد که فقط کمی به پدال ترمز فشار وارد کنید تا سرعت خودرو کاهش یابد.
در سیستم ترمز مکانیکی کلاسیک، کابلی وجود داشت که پدال ترمز و مجموعه کفش ترمز را به هم متصل می کرد. هنگامی که راننده پا بر روی پدال ترمز گذاشت، کابل را کشید و اجازه داد درام ترمز در حال چرخش باشد. این در اوایل قرن بیستم در اتومبیل ها استفاده می شد و هنوز هم در دوچرخه ها استفاده می شود.
اجزای سیستم ترمز خودرو
در زیر لیستی از اجزای اصلی سیستم ترمز خودرو آورده شده است. ما هر دو اجزای سیستم ترمز دیسکی و درام را گنجانده ایم. اکثر خودروهای مدرن دارای ترمزهای دیسکی در هر چهار گوشه هستند، اما برخی از خودروهای اقتصادی هنوز از ترمزهای درام در عقب استفاده می کنند.
1) سیلندر اصلی
سیلندر اصلی ترمز، مایع هیدرولیک را از مخزن روغن ترمز به داخل خطوط ترمز فشار می دهد.
اکثر سیلندرهای اصلی به دلایل ایمنی در واقع به دو یا چند سیلندر جداگانه تقسیم می شوند. به طور معمول هر سیلندر توانایی ترمزگیری یک چرخ جلو و چرخ عقب مقابل را مدیریت می کند. به این ترتیب، اگر یک سیلندر از کار بیفتد، سیلندر دیگر همچنان میتواند سرعت خودرو را کاهش دهد و به راننده اجازه میدهد تا مقدار معقولی کنترل را حفظ کند.
برخی از خودروها از یک سیلندر در هر محور استفاده می کنند (تقسیم جلو/عقب). برخی دیگر از چندین سیلندر در هر چرخ برای حداکثر افزونگی در صورت خرابی استفاده می کنند.
سیلندر اصلی با مدیریت مقدار فشار هیدرولیکی که بر روی سیالات هیدرولیک وارد می شود کار می کند. فشار بیشتر باعث کاهش سرعت خودرو می شود.
2) دیسک ترمز
هر چرخ دارای یک روتور ترمز است که در حین حرکت خودرو می چرخد. لنت ترمز و کالیپر به روتور ساییده می شود و اصطکاک لازم را برای کاهش سرعت دیسک ایجاد می کند. این به نوبه خود سرعت چرخ و وسیله نقلیه را کاهش می دهد.
روتورهای ترمز معمولاً از چدن ساخته می شوند. چدن بسیار سنگین است اما می تواند گرمای زیادی را جذب کند. برای کمک به اتلاف گرما، روتورهای زیادی تخلیه می شوند. روتورهای تهویه دار دارای منافذ یا پره هایی بین دو دیسک هستند. این دریچه ها جریان هوا را به داخل روتور هدایت می کنند و روتور را در حین چرخش خنک می کنند. ترمزهای عقب معمولاً روتورهای جامد هستند، زیرا ترمزهای عقب معمولاً کار کمتری برای توقف خودرو انجام می دهند.
3) ترمز کفشکی
هنگامی که سیستم ترمز درام دارید، درام ترمز جایگزین روتور ترمز است. هنگامی که قطعه درام می چرخد، کفشک ترمز به داخل می رود و هنگامی که روی پدال ترمز می گذارید به آن فشار می آورد.
4) لنت ترمز (ترمزهای دیسکی)
در سیستم ترمز دیسکی، لنت ترمز و کالیپر آن هنگام اصطکاک بر روی دیسک ترمز در حال چرخش ایجاد اصطکاک می کنند.
لنت ترمز چیست؟ لنت ترمز از مواد مختلفی ساخته شده است که بر طول عمر و محدوده حرارتی بهینه آنها تأثیر می گذارد. کارکردن لنت ترمز در خارج از محدوده حرارتی بهینه آن احتمالاً فاصله توقف شما را افزایش می دهد.
5) کالیپر ترمز
کالیپر ترمز
کالیپرهای ترمز نیروی گیره ای را فراهم می کنند که لنت ترمز را به داخل روتور ترمز فشار می دهد. این امر با استفاده از فشار هیدرولیک به دست می آید.
فشار هیدرولیک از سیلندر اصلی، مایع ترمز را به سمت پایین خطوط ترمز و به یک یا چند پیستون که در کالیپر ترمز قرار دارند، می راند. وقتی روی ترمز پا می گذارید، این پیستون ها با نیروی زیادی به لنت ترمز فشار می آورند.
6) کفشک ترمز (ترمزهای درام)
کفشک ترمز
هنگامی که سیستم ترمز درام دارید، این جایگزین لنت ترمز است. کفشک ترمز همان چیزی است که هنگام پا گذاشتن روی ترمز به داخل درام ترمز ساییده می شود.
7) تقویت کننده ترمز
بوستر ترمز
تقویت کننده ترمز (که سروو خلاء نیز نامیده می شود) بخشی از سیستم ترمز قدرتی است. تقویت کننده ترمز از خلاء موتور یا پمپ خلاء برای تقویت فشار پایی که روی پدال ترمز قرار می دهید استفاده می کند. این باعث می شود سرعت خودرو کاهش یابد.
8) پدال ترمز
پدال ترمز
پدال ترمز باید واضح باشد. این پدال کنار پدال گاز است که برای کاهش سرعت خودرو روی آن پا می گذارید. در داخل به کل سیستم ترمز متصل است.
9) سنسورهای سرعت چرخ (ABS)
سنسور سرعت چرخ ABS
خودرو مجهز به سیستم ترمز ضد قفل (ABS) دارای سنسورهای سرعت چرخ است که سرعت چرخش هر چرخ را تشخیص می دهد. اگر چرخهای شما به دلیل ترمزگیری قفل میشوند، یک یا چند چرخ با سرعتهای متفاوتی میچرخند.
این تفاوت سرعت توسط ماژول ABS برای تعیین نحوه اعمال ترمزهای جداگانه برای رساندن خودرو به توقف ایمن و کنترل شده استفاده می شود.
10) ماژول ABS
یک ماژول ABS یک کامپیوتر برای سیستم ترمز است. این کامپیوتر زمانی که یک یا چند لاستیک در خودروهای مجهز به ترمز ضد قفل در مرز کشش قرار دارند، ترمزها را تعدیل می کند.
ماژول ABS از ورودی سنسورهای سرعت چرخ و احتمالاً سنسورهای دیگر بسته به برنامهنویسی سازنده استفاده میکند. هنگامی که تایر شروع به قفل شدن می کند، ماژول ABS فشار ترمز را به آن چرخ خاص آزاد می کند و به لاستیک اجازه می دهد تا کشش را دوباره به دست آورد.
به یاد داشته باشید که لاستیک چرخشی چسبندگی بیشتری نسبت به تایر کشویی دارد. سیستم ABS به راننده این توانایی را می دهد که با بیشترین سرعت ممکن توقف کند، حتی زمانی که تا آنجا که می تواند روی ترمز ایستاده است.
11) خطوط ترمز
خطوط ترمز مایع ترمز را بین سیلندر اصلی و چرخ ها انتقال می دهند. این مایع هیدرولیکی است که به ترمز گرفتن بسیار آسان اجازه می دهد.
بر خلاف هوا، سیال هیدرولیک تراکم پذیر نیست. این بدان معناست که وقتی پدال ترمز را فشار می دهید، این نیرو مستقیماً به پیستون در کالیپر ترمز یا کفشک در درام ترمز منتقل می شود.
نشت روغن ترمز به طور بالقوه خطرناک است زیرا ممکن است هوا را به سیستم وارد کند. هنگامی که روغن ترمز وجود ندارد، ترمزها به طور موثر کار نمی کنند.