طراحان افغان از لباس های سنتی حمایت می کنند
طراحان افغان از لباس های سنتی حمایت می کنند
طراحان مد افغان تبار نیز از مهارت های خود برای حمایت از پناهجویان افغان استفاده می کنند. (رویترز) - انجیلا صدقی، طراح مد متولد کابل، مدتهاست که برای مجموعههای لباس رسمی خود از لباسهای سنتی روشن، پیچیده, گند افغانی و آراسته زنان افغان الهام گرفته است.
اما اکنون، با بازگشت طالبان به قدرت، او و دیگر زنان مهاجر افغان از میراث غنی پوشاک میهن خود دفاع می کنند تا به قانون پوشش جدید برای دانشجویان دختر اعتراض کنند و به زنان آسیب دیده از بازگشت جنبش کمک کنند.صدقی، 39 ساله، در تماس تلفنی از استرالیا گفت: "من احساس می کنم آنچه که طالبان می خواهند انجام دهند این است که زنان افغان را از جامعه به طور کلی ریشه کن کنند و سپس فرهنگ ما را نیز ریشه کن کنند. و بخشی از آن لباس ماست." در کودکی نقل مکان کرد. صدقی که لباسهای شب رنگارنگ و جسورانهاش با پارچههای ابریشمی و ابریشمی بریده شده است، گفت: «آنها باید همیشه صدا شوند... سکوت یک گزینه نیست. از زمان به قدرت رسیدن در اواسط ماه اوت، مقامات طالبان به دنبال متقاعد کردن جهان بوده اند که از زمان حکومت خشن بنیادگرایانه 1996-2001، زمانی که زنان مجبور بودند خود را از سر تا پا بپوشانند، تغییر کرده اند. آنها می گویند که زنان می توانند در خارج از خانه های خود درس بخوانند و کار کنند، اما وزیر جدید آموزش عالی اوایل ماه جاری گفت که دانشجویان دختر باید از کد پوشش اسلامی از جمله حجاب مذهبی پیروی کنند.
مشخص نبود که آیا این به معنای روسری است یا پوشش اجباری صورت
به زودی پس از آن، زنان افغان ساکن خارج از کشور شروع به انتشار تصاویری در فضای مجازی کردند که در آن لباسهای سنتی روشن پوشیده بودند - موهایشان و صورتهایشان بدون پوشش.صدقی درباره سفارش دانشجویان گفت: «به نظر من هر نوع بیان از طریق مد بسیار بسیار محدود خواهد بود. "زنان افغان باید از یک کد لباس استاندارد پیروی کنند. این چیزی است که به من نشان می دهد."صدقی که قبل از اینکه حرفه مد را دنبال کند به عنوان وکیل آموزش دیده است، گفت که او همیشه به دنبال برجسته کردن سنت های طراحی و منسوجات کشوری بوده است که به ندرت موضوع تیترهای مثبت در رسانه های جهانی است."تمامی که مردم در غرب می بینند جنگ و ویرانی است، بنابراین برای من هدفی وجود داشت که جنبه دیگری را به افغانستان نشان دهم - جنبه انسانی، فرهنگ و سنت ها."به گفته گروه تحقیقاتی Business of Fashion، افغانستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پشم ترمه در جهان است و بسیاری از افغان ها به عنوان صنعتگران ماهر در گلدوزی و منجوق دوزی کار می کنند.
هفته مد
طراحان مد افغان تبار نیز از مهارت های خود برای حمایت از پناهندگان افغان و کسانی که هنوز در افغانستان زندگی می کنند استفاده می کنند.در حالی که لندن هفته مد را جشن می گیرد، که تا سه شنبه ادامه دارد، مارینا خان، طراح افغان-بریتانیایی، قصد دارد یک فروش خیریه لباس و لوازم جانبی برند آویزه خود را برگزار کند، که قطعات قدیمی را با طرح های جدید ترکیب می کند. خان، 29 ساله، که در لندن از پدر و مادری افغان به دنیا آمد، گفت که امیدوار است آویزه زنان جوان افغان تبار را تشویق کند تا میراث خود را در آغوش بگیرند.او به بنیاد تامسون رویترز گفت: "در ابتدا، افراد زیادی برای شروع به پوشیدن لباس محلی جسارت زیادی می طلبید. اکنون، بسیاری از دختران به نوعی آن را پس گرفته اند."او گفت که لباس زنان نباید توسط مردان کنترل شود، اما افزود که بسیاری از زنان افغان که ترجیح می دهند حجاب داشته باشند، باید به انتخاب آنها احترام گذاشته شود. او خاطرنشان کرد که لباسهای سنتی افغانی نیز متواضع و ناآشکار هستند.خان همچنین از کسب و کار خود برای کارهای حمایت از جامعه، مانند آموزش به زنان پناهنده افغان در مورد ایجاد یک تجارت و تبلیغ آنلاین خود، استفاده کرده است.
او نیز مانند صدقی امیدوار است که با صنعتگران زن بیشتری در افغانستان کار کند، زیرا آنها با فرصت های کمتری برای کار در دولت جدید طالبان روبرو هستند.گزارشهایی مبنی بر بازگرداندن زنان از مشاغل به خانهها وجود دارد و بسیاری از تکرار حکومت اسلامگرایان در دهه 1990 بیم دارند.با این حال، صدقی گفت که «امید زیادی» به او داده است که ببیند زنان افغان هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور زندگی میکنند که علیه تلاشها برای کاهش حقوق و محدود کردن آزادیهایشان اعتراض میکنند.او گفت که در یک جامعه مردسالار، مد به زنان فرصت ارزشمندی برای ابراز وجود و دیده شدن می دهد.صدقی در مورد این کمپین مجازی با هشتگ از جمله #DontTouch MyDress گفت: "من واقعا خوشحالم که زنان همکار افغان به این نکته اشاره می کنند که آنچه توسط طالبان تحمیل می شود، لباس سنتی نیست." "این نوعی مقاومت است."