آیا روش بیونیک میتواند باعث افزایش سرعت خواندن شما شود؟
این مقاله به روش بیونیک نگارش شده است.


مدتی است که مفهومی با نام مطالعه بیونیک (Bionic Reading) بین برخی افراد اهل مطالعه طرفدار پیدا کرده است. در این روش حروف کلیدی کلمات را کمی پررنگتر از بقیه حروف میکنند و معتقدند با این روش سرعت خواندن بالاتر میرود و در وقت صرفهجویی میشود.


افراد مبتلا به خوانشپریشی در خواندن کلمات و جملات دچار مشکل هستند و عمدتا دچار کندخوانی و مشکل درک مطلب هستند. البته هوش این افراد کاملا طبیعی است و مثلا افراد مشهور زیادی مانند انیشتین، استیون اسپیلبرگ و والت دیزنی به این اختلال مبتلا هستند.
همچنین بهنظر میرسد برخی افراد بیشفعال هم از راهکار مطالعه بیونیک سود میبرند.
چگونه مطالعه بیونیک را امتحان کنیم؟
در حال حاضر با روشهای زیر میتوانید این روش مطالعه را امتحان کنید:
سازندگان یک افزونه کروم برای آن تهیه کردهاند که متنها را به این شکل تبدیل میکند که میتوانید آن را نصب کنید.
یک API هم برای برنامهنویسان تدارک دیده شده است که از طریق آن میتوانند متنها را به شکل ظاهری جدید تبدیل کنند که اینجا در دسترس است:
علاوه بر این، ابزارهای غیررسمی دیگری هم برای تبدیل نوشتهها وجود دارد:
در مورد امکان اجرای روش مطالعه بیونیک برای زبان فارسی مطلبی پیدا نکردم و نمیدانم این روش آیا برای زبان فارسی هم جواب میدهد یا نه. من در این مقاله سعی کردم از این روش استفاده کنم.
پیشنهاد میکنم دوستان نویسنده حداقل یکبار با کمک ابزار نوشتاری پرسپت این روش رو پیادهسازی کنند و در انتهای مقاله از برچسب #بیونیک استفاده کنید تا مقالههای همدیگر رو بهتر پیدا کنیم.
آیا به نظر شما این روش در خواندن محتواهای فارسی موثر هست؟ لطفا در بخش نظرات تجربه خواندن این مقاله به روش بیونیک رو به اشتراک بگذارید.