توربین های بادی بدون تیغه
استفاده از توربین های بادی یکی از روش های نوین و تجدید پذیر در تولید برق می باشد که در اکثر نقاط جهان از آنها استفاده می شود اما این توربین های به خاطر پره های بزرگ خود هم باعث ایجاد آلودگی صوتی می شوند و هم برای پرندگان خطرناک می باشند. همچنین وزن این توربین های بسیار زیاد است که حمل و نقل و نصب این توربین ها را به مشکلاتی همراه می سازد و در طول زمان به خاطر فرسودگی و استهلاک، سقوط پره های توربین می تواند خطرساز باشد.
به تازگی محققان شرکت ورتکس اسپانیا موفق به طراحی توربین های بادی جدیدی شدند که دیگر تیغه یا پره ندارد. این توربین های بادی به طور مخصوصی طراحی شده اند که باعث وزش باد به آنها دچار لرزش می شوند و با این لرزش انرژی الکتریکی تولید می شود.
ساخت این نوع از توربین های بادی از نظر مالی بسیار مقرون به صرفه تر از ساخت توربین های بادی تیغه دار می باشد زیرا در ساخت توربین های بادی تیغه دار، هزینه زیادی صرف ساخت تیغه ها یا پره ها می شود.
با اینکه نسل جدید توربین های بادی که بدون پره هستند تولید انرژی کمتری نسبت به توربین های دارای پره دارند اما مشکلاتی از جمله ایجاد سر و صدا، استهلاک و خطر برای پرندگان و محیط زیست را برطرف نموده اند.
محققان امیدوارند با بهبود این روش، تولید انبوه توربین های بادی بدون تیغه را در دستور کار خود قرار دهند. مطمئنا استفاده از نسل جدید توربین های بادی یعنی توربین های بدون تیغه در تولید برق گام بلندی در تولید انرژی به شیوه پاک و بدون کمترین خطر برای محیط زیست و ... می باشد