افراد مسن و آجیل
جویدن سالم: یک مطالعه جدید نشان می دهد بادام زمینی روکش دار اصفهان که افراد مسن باید برای کاهش چربی شکم، آجیل و میوه های خشک مصرف کنند.
باورهای غلط زیادی در مورد آجیل وجود دارد. مینال شاه، درمانگر ارشد تغذیه، بیمارستان فورتیس، مولاند، گفت: اما شواهد علمی قابل توجهی وجود ندارد که نشان می دهد مصرف مکرر آجیل، حتی اگر سرشار از انرژی هستند، وجود نداشته باشد.
گردو، بادام، تغذیه صبحگاهی، چگونه روز خود را شروع کنیم، indianexpress.com، indianexpress، آجیل و میوه های خشک را مفید می دانند. (منبع: Getty Images/Thinkstock)
میان وعده های بین وعده های غذایی به عنوان یک جایگزین مناسب برای کاهش هوس و حفظ احساس سیری پیشنهاد شده است. اما چه نوع تنقلاتی پس از افزایش سن ایده آل هستند؟ یک مطالعه جدید تا حدودی روشن می شود.
آجیل و پیری
طبق مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی، آجیل و میوه های خشک می توانند با افزایش سن از ایجاد چربی شکمی جلوگیری کنند.
مطالعه مشاهده ای، توصیفی، مقطعی و همبستگی روی افراد بین 65 تا 79 سال، این افراد را که حداقل به مدت سه روز در هفته 30 گرم آجیل یا میوه خشک مصرف می کردند، مورد بررسی قرار گرفت. در پایان، محققان خاطرنشان کردند که افرادی که مقدار توصیه شده از میان وعدههای پیشنهادی را مصرف نمیکنند، «19 درصد بیشتر از شیوع چاقی شکمی» دارند.


مطالعه ژانویه 2022 همچنین نشان داد که شیوع MetS 61 درصد بیشتر از مصرف کمتر از سه بار در هفته است. قابل ذکر است، MetS مجموعه ای از عوامل خطر مرتبط با چاقی شکمی و مقاومت به انسولین است که با فشار خون بالا، هیپرگلیسمی و تغییرات چربی مانند هیپرتری گلیسریدمی و HDL-c پایین مشخص می شود، که توسعه دیابت نوع 2 (DM2) و قلبی عروقی را تسهیل می کند. بیماری ها
همچنین بخوانید | تغییر سبک زندگی برای پیشگیری و مدیریت چاقی
مینال شاه، درمانگر ارشد تغذیه در بیمارستان فورتیس، مولوند، گفت: این مطالعه با توجه به این که تصور رایجی وجود دارد که آجیل انرژی اضافی را فراهم می کند و در نتیجه باعث افزایش چاقی می شود، مناسب است. «تصورات غلط زیادی در مورد آجیل وجود دارد. اما شواهد علمی قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد مصرف مکرر آجیل، حتی اگر سرشار از انرژی هستند، اثرات نامطلوبی نداشته باشد. این به فرد کمک می کند تا وزن بدن خود را تا حدی کاهش دهد. برخی از مطالعات همچنین فراوانی مصرف آجیل را با کاهش بروز بیماری عروق کرونر قلب (CHD) یا دیابت یا حتی رابطه معکوس با شاخص توده بدن مرتبط میدانند.
این مطالعه همچنین اشاره کرد که با وجود ترکیب غذایی غنی از اسیدهای چرب، آجیلها پیروی از یک رژیم غذایی سالم را تسهیل میکنند، زیرا افرادی که به طور مکرر آجیل مصرف میکنند تمایل به مصرف کمتر گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده دارند.
میوه خشک میوه خشک همچنین می تواند خطر چربی شکم را کاهش دهد، یک مطالعه جدید نشان می دهد (منبع: Getty Images/Thinkstock)
این مطالعه مشاهده کرد که آجیل سرشار از درشت مغذیها و ریز مغذیها هستند که سلامتی را ارتقا میدهند، زیرا حاوی یک سری ترکیبات فعال زیستی هستند. اینها شامل ترکیبات محلول در چربی مانند چربی های غیراشباع (اسیدهای چرب تک غیراشباع: MUFAs، اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه: PUFAs)، توکول ها (توکوفرول ها و توکوترینول ها)، فیتوسترول ها، اسفنگولیپیدها، کاروتنوئیدها و کلروفیل های حاوی مواد غذایی حاوی کلروفیل، ویتامین ها، آب و مواد غذایی گیاهی هستند. گروه B)، مواد معدنی (منیزیم، پتاسیم و کلسیم) و ترکیبات فنلی که به فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، استیلبن ها (رزوراترول)، تانن های قابل هیدرولیز (مشتق شده از اسید الاژیک و اسید گالیک) و تانن های متراکم تقسیم می شوند که تعیین کننده خواهند بود. در یک سری اثرات بیولوژیکی مفید.