9 فواید پسته برای سلامتی
پسته سرشار از انواع مواد مغذی است و ممکن است به کاهش وزن، سلامت روده، کنترل قند خون و سلامت قلب کمک کند. آنها همچنین همه کاره هستند و می توان از آنها در بسیاری از دستور العمل ها لذت برد.
مغز پسته نه تنها خوشمزه و مفرح برای خوردن است، بلکه بسیار مغذی است.
در واقع، این دانه های خوراکی درخت پسته ورا حاوی چربی های سالم و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند (منبع مورد اعتماد 1).
علاوه بر این، آنها حاوی چندین ماده مغذی ضروری هستند و می توانند به کاهش وزن و سلامت قلب و روده کمک کنند.
جالب اینجاست که شواهدی از مصرف پسته را می توان در 300000 سال پیش جستجو کرد. امروزه، آنها در بسیاری از غذاها، از جمله بستنی و دسرها بسیار محبوب هستند (منبع معتبر 1).
در اینجا 9 مزیت سلامتی مبتنی بر شواهد پسته آورده شده است.
Aniko Hobel/Getty Images
1. سرشار از مواد مغذی
پسته بسیار مغذی است، با یک اونس (اونس) یا 28 گرم (گرم)، حدود 49 پسته حاوی مواد مغذی زیر (2 منبع معتبر):
کالری: 159
کربوهیدرات: 8 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 6 گرم
چربی: 13 گرم
پتاسیم: 6٪ از ارزش روزانه (DV)
فسفر: 11 درصد از DV
ویتامین B6: 28 درصد از DV
تیامین: 21 درصد از DV
مس: 41 درصد DV
منگنز: 15 درصد DV
نکته قابل توجه این است که پسته یکی از غنی ترین مواد غذایی ویتامین B6 موجود است.
ویتامین B6 برای چندین عملکرد بدن، از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین، مولکولی که اکسیژن را در گلبول های قرمز خون حمل می کند، مهم است (منبع مورد اعتماد 3).
پسته همچنین سرشار از پتاسیم است و 1 اونس حاوی پتاسیم بیشتری از نصف یک موز بزرگ است (منبع معتبر 4).
خلاصه
پسته سرشار از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است. آنها همچنین دارای چندین ماده مغذی مهم دیگر از جمله ویتامین B6 و پتاسیم هستند.


2. آنتی اکسیدان بالایی دارد
آنتی اکسیدان ها برای سلامتی شما حیاتی هستند.
آنها از آسیب سلولی جلوگیری می کنند و نقش کلیدی در کاهش خطر برخی شرایط مانند سرطان دارند (منبع مورد اعتماد 5).
پسته منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است و بر اساس برخی مطالعات قدیمی تر (6Trusted Source، 7Trusted Source) نسبت به بسیاری از انواع آجیل و دانه های دیگر حاوی مقادیر بیشتری از آجیل ها و دانه ها است.
پسته به ویژه سرشار از لوتئین و زآگزانتین است که هر دو آنتی اکسیدان های بسیار مهمی برای سلامت چشم هستند (منبع مورد اعتماد 8).
این ترکیبات از چشمان شما در برابر آسیب ناشی از نور آبی و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن محافظت می کنند، وضعیتی که در آن بینایی مرکزی شما مختل می شود یا از بین می رود (منبع مورد اعتماد 9، منبع معتبر 10).
در یک مطالعه در سال 2010، افرادی که یک یا دو وعده پسته در روز به مدت 4 هفته خوردند، در مقایسه با افرادی که پسته نخوردند، سطوح بیشتری از دو آنتی اکسیدان لوتئین و ویتامین E داشتند (11).
علاوه بر این، دو گروه از فراوان ترین آنتی اکسیدان ها در پسته - پلی فنول ها و توکوفرول ها - ممکن است به محافظت در برابر سرطان و بیماری قلبی کمک کنند (12 منبع معتبر، 13 منبع معتبر، منبع معتبر 14، منبع معتبر 15).
جالب توجه است که آنتی اکسیدان های موجود در پسته بسیار زیستی هستند. بنابراین، آنها بیشتر در طول هضم جذب می شوند (منبع معتبر 16).
خلاصه
پسته از جمله آجیل های غنی از آنتی اکسیدان است. آنها سرشار از لوتئین و زآگزانتین هستند که هر دو باعث سلامت چشم می شوند.
3. کم کالری و در عین حال سرشار از پروتئین
در حالی که خوردن آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما معمولاً کالری بالایی دارند.
با این حال، پسته جزو کم کالری ترین آجیل ها است.
هر اونس (28 گرم) پسته حاوی 159 کالری است، در مقایسه با 185 کالری در گردو و 196 کالری در گردو (2Trusted Source، 17 Trusted Source، 18 Trusted Source).
با پروتئینی که حدود 14 درصد از محتوای کالری آن را تشکیل می دهد، پسته از نظر محتوای پروتئین پس از بادام در رتبه دوم قرار دارد (2Trusted Source، 19Trusted Source).
بعلاوه، پسته سرشار از اسیدهای آمینه ضروری است، این آمینو اسیدها باید از طریق رژیم غذایی به دست آیند، زیرا بدن شما قادر به تولید آنها نیست (منبع مورد اعتماد 1).
خلاصه
پسته نسبت به بسیاری از انواع دیگر آجیل حاوی کالری کمتر و پروتئین بیشتری است. آنها همچنین منبع خوبی از اسیدهای آمینه ضروری هستند که باید از طریق رژیم غذایی به دست آیند.
4. ممکن است به کاهش وزن کمک کند
با وجود اینکه آجیل یک غذای پر انرژی است، یکی از مفیدترین غذاها برای کاهش وزن است.
این به این دلیل است که پسته سرشار از فیبر و پروتئین است که هر دو احساس سیری را افزایش می دهند و به شما کمک می کنند کمتر غذا بخورید (20Trusted Source، 21Trusted Source).
در حالی که مطالعات کمی در مورد اثرات پسته بر وزن بررسی شده است، مواردی که وجود دارند امیدوارکننده هستند.
بر اساس یک بررسی از 11 مطالعه، مصرف منظم پسته ممکن است با کاهش شاخص توده بدنی مرتبط باشد که برای تخمین چربی بدن استفاده می شود. با این حال، بررسی همچنین اشاره کرد که پسته با تغییر در وزن بدن یا چربی شکم ارتباطی ندارد (منبع معتبر 22).
یک مطالعه 24 هفته ای دیگر روی افراد دارای اضافه وزن نشان داد که افرادی که 20 درصد از کالری پسته مصرف می کردند، 0.6 اینچ (1.5 سانتی متر) بیشتر از آنهایی که پسته مصرف نمی کردند، از دور کمر خود کم کردند (منبع معتبر 23).