دسترسی و تخصیص: تخصیص عادلانه منابع محدود چگونه خواهد بود؟
این مقاله یک ترجمه از مقاله منتشر شده در سازمان جهانی بهداشت است که وقتی اون رو مطالعه کردم تصمیم گرفتم ترجمه کنم و با شما دوستان به اشتراک بگذارم.
این مقاله بخشی از مجموعه explainers در زمینه تولید و توزیع واکسن است.
بخش اول بر نحوه کار واکسنها برای محافظت از بدن خود در برابر میکروبهای ناقل بیماری تمرکز کردهاست. بخش دوم بر مواد اولیه در یک واکسن و سه مرحله آزمایشی بالینی تمرکز داشت. بخش سوم بر مراحل تکمیل مراحل آزمایش بالینی از طریق توزیع متمرکز بود. بخش چهار روی انواع مختلف واکسنها متمرکز است.
این سند بخش بعدی مسیر واکسن را شرح میدهد: توزیع عادلانه واکسنهای احتمالی COVID۱۹ .
همانطور که جهان همچنان به مبارزه با COVID۱۹ ادامه میدهد، هم در کنار هم و هم در همکاری، بسیاری از سوالات در مورد اختصاص و دسترسی به واکسنها و در دسترس بودن آنها پرسیده میشود.
سازمان بهداشت جهانی در فوریه ۲۰۲۰ پس از مشورت با چندین متخصص بینالمللی و متخصص بهداشت عمومی شروع به کار بر روی تحقیقات در زمینه واکسن فلجاطفال و توسعه آن کرد.
تسهیلات دسترسی جهانی (COVID۱۹ (COVAX
برنامه دسترسی جهانی واکسن (COVID۱۹ (COVAX توسط سازمان بهداشت جهانی در همکاری با شرکای واکسن شتابده - Epidemic (Coalition)و Gavi، اتحاد واکسن تاسیس شد. COVAX، صرفنظر از سطح درآمدشان، کشورها را گرد هم میآورد تا توزیع عادلانه و عادلانه واکسنهای COVID۱۹ را تضمین کند.
واکسنهای کارآمد میتوانند سالها طول بکشد و حتی طولانیتر هم شوند تا مطمئن شوند که به تمام کسانی که به آنها نیاز دارند، میرسند. کار بر روی واکسنهای COVID۱۹ بالقوه، فرآیندهایی مشابه با دیگر واکسنها را دنبال میکند، اما با توجه به نیاز فوری به توقف همهگیر شدن، برخی از این مراحل به موازات تسریع فرآیند انجام میشوند. تسهیلات COVAX این جدول زمانی را با قادر ساختن سرمایهگذاریهای اولیه در توسعه انواع نامزدها، گسترش ظرفیت تولید، و تسریع تولید واکسن پیش از روند صدور پروانه تسریع خواهد کرد.
اهداف اصلی
WHO به عنوان پیشتاز برای تخصیص، پیشنهاد میکند که حفاظت از افراد و سیستمهای بهداشتی و به حداقل رساندن تاثیر روی اقتصاد باید نیروی محرک پشت تخصیص محصولات بهداشتی COVID۱۹ در کشورهای مختلف باشد.
با اطمینان از اینکه تشخیص موفق، واکسنها و درمانهای موفق، بصورت برابر در تمام کشورها به اشتراک گذاشته میشوند، دستگاه شتابده در نظر گرفته شد تا واژه pandemic COVID۱۹ را سریعتر و موثرتر مهار کند.
کلید دستیابی به این هدف طراحی و اجرای یک چارچوب تخصیص عادلانه است.
توزیع Equitable بویژه در حوزه واکسنها مهم است، که اگر به درستی و یکنواخت استفاده شود، میتواند به جلوگیری از مرحله حاد بیماری همهگیر کمک کند و اجازه بازسازی جوامع و اقتصادهای ما را بدهد.
چارچوب ارزشهای تخصیص و اولویتبندی برنامه واکسیناسیون COVID۱۹، راهنماییهای سطح بالا در سطح جهانی در مورد ارزش و ملاحظات اخلاقی در رابطه با تخصیص واکسنهای COVID۱۹ بین کشورها ارائه میدهد و راهنمایی ملی در مورد اولویتبندی گروهها برای واکسیناسیون در کشورها ارائه میدهد در حالی که عرضه محدود است.
گروه Prioritized
در حالی که منابع کمیاب هستند، برنامههای ایمنسازی باید قبل از گسترش تدریجی توزیع به همه گروههای جمعیت، گروههای ویژهای را در اختیار دیگران قرار دهند. هنگامی که واکسن COVID۱۹ در دسترس قرار میگیرد، برای کاهش بیماریهای شدید، مرگ و حفاظت از سیستمهای بهداشتی، مهم است که گروههای اولویت اول واکسن دریافت کنند.
تعریف گروههای اولویت باید براساس کاملترین تجزیه و تحلیل شواهد، از جمله تفاوتها در فرهنگهای مختلف جغرافیایی و اجتماعی باشد.
این گروههای اولویت در حال حاضر، همان طور که توسط گروه مشاور استراتژیک سازمان بهداشت جهانی در مورد Immunization تعیین شدهاند عبارتند از:
Frontline شاغل در زمینههای بهداشت و درمان
افراد بالای ۶۵ سال
افراد زیر ۶۵ سال که شرایط سلامتی دارند که آنها را در معرض خطر مرگ قرار میدهند
فاز ۱
کشورهایی که اعضای "تسهیلات COVAX" هستند، به واکسنهای کافی دسترسی خواهند داشت تا گروههای اولویت جمعیت خود را واکسینه کنند. در مرحله نخست تخصیص، مقدار دز برای مشارکت در کشورهای عضو به طور همزمان فراهم خواهد شد تا زمانی که بتوانند حدود ۲۰ درصد از جمعیت هر کشور را پوشش دهند. اولین گروه اولویتبندی در زمینههای بهداشت و درمان در اغلب کشورها اولویت بیشتری به دست خواهد آورد.


با انتخاب یک اولویت اولیه برای کارکنان بهداشتی (در اغلب کشورها این ۳ درصد کمتر از جمعیت است)، سازمان بهداشت جهانی میخواهد اطمینان حاصل کند که این حجم نیازهای سیستمهای بهداشتی با منابع خوب را برآورده میکند در حالی که به کشورهای با نسبت کمتری از کارکنان مراقبتهای بهداشتی و اجتماعی متوسل نمیشود. بخشهای اضافی به تدریج در دسترس خواهند بود، تا زمانی که تامین بیشتر در دسترس خواهد بود تا زمانی که ۲۰ درصد از جمعیت ملی در همه کشورهای شرکتکننده پوشش داده شود. برای ۹۲ اقتصادهای در سطح پایین و متوسط، رسیدن به ۲۰ % مشروط به افزایش بودجه برای شبکه AMC، مکانیزم تامین مالی است که مشارکت آنها را در تسهیلات COVAX پشتیبانی میکند.
فاز 2
زمانی که کشورها به اندازه کافی به ۲۰ درصد از مردم اختصاصداده شدهاند، بسته به تامین بودجه، دوزهای بیشتری نیز در دسترس قرار خواهند گرفت. در این فاز دوم، سرعتی که در آن کشورها دوزهای بیشتری واکسن دریافت خواهند کرد با ارزیابی ریسک آنها در هر زمان معین تعیین خواهد شد، در صورتی که محدودیتهای تامین زیادی باقی بماند. توجه به ارزیابی تهدید (تاثیر بالقوه of بر یک کشور، ارزیابی استفاده از دادههای epidemiological)و آسیبپذیری (آسیبپذیری یک کشور براساس سیستمهای بهداشتی و عوامل جمعیتی)خواهد بود.


با استفاده از این معیارها، تحلیل کشورها را با بالاترین خطر شناسایی خواهد کرد، که سریعتر از آنهایی که در معرض خطر کمتر در نظر گرفته میشوند، واکسن دریافت خواهند کرد. ملاحظات ویژهای به کشورهایی داده خواهد شد که ممکن است ناگهان با شیوع عمده یا فجایع ملی در سراسر فرآیند تخصیص مواجه شوند.
حافظه پنهان
علاوه بر تخصیص واکسن در مراحل یک و دو، برخی از دوزهای واکسن را می توان به عنوان بخشی از یک "حمایت بشردوستانه" در نظر گرفت. یک بافر کوچک تا ۵ % کل مقدار موجود در دسترس به عنوان یک مکانیزم backstop برای خدمت به عنوان ارائهکننده خدمات آخرین پناهگاه برای اگر / هنگامی که فرآیندهای ملی و دولتی موفق به رسیدن به جمعیت معینی شوند، کنار گذاشته خواهد شد. برای مثال، مردمی که خارج از مناطق تحت کنترل دولت زندگی میکنند و آنهایی که در داخل این تنظیمات کار میکنند، در صورت نیاز میتوانند از طریق بافر های بشردوستانه خدمت کنند.
براساس گزارش اقدامات سیج سازمان بهداشت جهانی، دولتها و دولتها تشویق میشوند که همه افراد و جمعیتهای با خطر بالا را در بر داشته باشند، که مستقل از وضعیت اقامت و قانونی آنها، از جمله جمعیت آواره داخلی، پناهندگان، مهاجران و بازداشت شدگان هستند.


تخصیص شفاف و قابل استفاده
دبیرخانه سازمان بهداشت جهانی حق هر کشور برای تصمیمگیری درباره نحوه استفاده از این واکسن در قلمرو خود را تشخیص میدهد، اما این کشورها را تشویق میکند تا توصیههای گروههای هدف صادره توسط کمیته سیج سازمان بهداشت جهانی را در نظر بگیرند و درباره فرایندهای تصمیمگیری و استفاده نهایی از این واکسن، شفاف باشند