معرفی ۵ سایت برای دانلود عکس باکیفیت!


حدود دو سال پیش، وقتی که تازه با این شکل از وبلاگنویسی و نوشتن پستهای هدفمند، مفید و غنی رو جزو برنامهام قرار دادم، همیشه یک سوال اساسی و مهم داشتم: از کجا عکس با کیفیت پیدا کنم؟
سوالی که تمام علاقهمندان به تولید محتا باید براش جوابی پیدا کنن؛ چون بدون پاسخ به این سوال، امکان تولید هیچگونه محتوایی وجود نداره. برای همین هم، تصمیم گرفتم توی این پست براتون 5 سایت مشهور و خوب که عکسهای رایگان و باکیفیت رو منتشر میکنن و مشکل کپی رایت هم ندارن رو بهتون معرفی کنم. تا انتهای این مطلب، همراهم باشید!
چرا باید از سایتهای دانلود عکس رایگان استفاده کنیم؟
قبل از اینکه بخوایم بهتون برترین سایتهای دانلود عکس رو معرفی کنیم، باید دلیل استفاده از این سایتها رو هم بگیم. در واقع اگه دانلود عکس از این سایتها با گوگل فرقی نداشته باشه دلیلی برای استفاده ازشون نیست. دلایل اصلی استفاده از این سایتها به نظر من سه تا دلیل اصلیه:
- کیفیت بالای تصاویر
- جدیدتر بودن عکسها
- راحتتر بودن ادیت تصاویر
وقتی شما عکسی رو از گوگل میگیرید این عکس قبلا ادیت شده و آرمها و نوشته های مخصوصی رو گرفته، از طرفی به خاطر کمتر شدن حجم مصرفی با ادیتها و ابزارهایی حجم عکس رو پائینتر آوردن که در اکثر مواقع کیفیت تصویر پائینتر میره. بنابراین هم ادیت عکس سختتره؛ چون باید تمام آرمها و نوشتهها رو بدون آسیب زدن به عکس پاک کنید که زمان زیادی میگیره. و هم اینکه عکس بیکیفیت تری رو ادیت کردید.
جدا از این دو مورد، اون عکس قبلا توسط چند سایت مختلف استفاده شده. بنابراین اگه مخاطبتون قبلا سرچ کرده باشه و عکسها رو دیده باشه، اعتبار کمتری برای شما در نظر میگیره و فکر میکنه مطلبتون کپیه.
در نتیجه تمام موارد بالا، استفاده از سایتهای دانلود عکس رایگان به شما کمک میکنه تا هم عکسهای با کیفیتتری داشته باشید و هم عکسها جدیدتر و غیر کلیشهای تر باشند.
تفاوت عکسهای وکتور و استوک چی هستند؟
قبل از معرفی لازمه که با دو عبارتی که مدام توی این مطلب تکرارشون میکنیم آشنا بشید. منظور از تصاویر استوک، تصاویر زیر هست که عکاس، عکس گرفته:


و منظور از تصاویر وکتور، تصاویر گرافیکیای هستند که عکاس عکسی نگرفته و طراحی شده توسط انسانها هستند. یعنی محیط طبیعیای وجود نداره و با کامپیوتر طراحی شدهان:


سایت اول: unsplash


من هر وقت که قراره مطلبی برای اینجا یا ویرگولم بنویسم اول از همه سراغ این سایت میرم. این سایت یه گنجینه خیلی خیلی بزرگ از تصاویر استوک با کیفیت و رایگانه و هر روز تنها ۱۰ عکس رو برای انتشار تائید میکنه. برای همین هم به راحتی هرچه تمامتر میتونید تصاویر مورد نیازتون رو از این سایت دریافت کنید.
برای استفاده از این سایت کافیه که کلمه انگلیسی مورد نظرتون رو سرچ کنید تا عکسها رو براتون بیاره. برای مثال من برای اینکه کاور پست رو طراحی کنم نیاز به عکسی در زمینه عکاسی داشتم. پس photography camera رو سرچ کردم و عکس خام زیر رو دانلود کردم:


بقیهاش هم که سادهاس، یه ادیت کاملا ابتدایی رو با متن نگار انجام دادم و در آخر متن مورد نظرم رو نوشتم شد کاور پستی که در حال مطالعهاش هستید.
این سایت به دلایل نامعلومی فیلتره(مشخص نیست از طرف ماست یا خودش)؛ اما نه به صورت کامل، یعنی صفحه اصلی بالا میاد ولی برای دانلود عکسها حتما باید از فیلتر شکن استفاده کنید.
سایت دوم: freepik


سایت فریپیک یکی از محبوبترین سایتها برای تولیدکنندگان محتوا هست. این سایت علاوه بر عکسهای استوک، عکسهای وکتور رو هم قرار میده و بیشتر برای پروژههای شخصی یا تجاری کوچیک ازشون استفاده میشه. اغلب عکسهای این سایت هم رایگان هستند و از نظر کپی رایت هیچ مشکلی ندارند؛ اما تصاویری که با اکانت پرمیوم تهیه میکنید باید موقع انتشار حواستون به کپیرایت باشه. (البته که تهیه اکانت پرمیوم از ایران ممکن نیست)
بهترین راه برای پیدا کردن عکس از این سایت هم اینه که سرچها تک کلمهای داشته باشید. مثلا اگه میخواید عکسی با موضوع وبلاگ داشته باشید، باید کلمه Blog رو سرچ کنید.




سایت سوم: storyset


من شخصا هر وقت که نیاز باشه از عکسهای وکتور استفاده کنم، سراغ این سایت خیلی خوب میرم. این سایت که تمام عکسهاش رایگان قایلیت تعیین رنگ بخشهای مختلف عکس رو بهت میده و در نهایت تصاویر رو با دو فرمت SVG و PNG بهتون میده.
بیشتر برای کسانی که در اینستاگرام کار می کنن کاربرد داره و توی طراحی های سایت میشه از تصاویرش در صفحات اصلی استفاده کرد؛ اما استفاده من بیشتر برای طراحی کاور پستهای اینستاگرامم بوده. نکتهی قابل توجه اینه که برای پیدا کردن عکس مناسب باید از سرچهای تک کلمهای یا دو کلمهای استفاده کنید.
سایت چهارم: stocksnap


این سایت یک گنجینه بزرگ تصاویر استوک و با کیفیته. بدون شک اگر شما نتونید تصاویر استوک خودتون رو از Freepik و Unsplash پیدا کنید، تصویر مورد نیازتون در این وبسایت پیدا میشه.
نحوه فعالیت و دانلود و سرچ در این سایت هم مشابه Unsplash هست و تفاوت زیادی با اون نداره؛ اما مهمترین نکته اینه که برای باز کردنش باید یک نت خوب و در کل سریع و فیلتر شکن داشته باشید.
سایت آخر: Freeimages


این سایت یکی از قدیمیترین سایتهای دانلود تصویر استوکه و بیشتر از ۳ میلیون تصویر رایگان و غیررایگان رو توی آرشیو بینظیرش داره. همچنین یکی از با کیفیت ترین سایتها از نظر کیفیت تصاویره و تصاویر زیادی رو با کیفیت فول اچ دی داره.
این سایت مخصوص کسانیه که دوست دارن برای مطالبشون در وبسایت، اینستاگرام یا یوتیوب از تصاویر با کیفیت و بدون کپی رایت استفاده کنن و مخاطبانشون رو میخکوب صفحه نمایش کنن.
نحوه کار باهاش هم مشابه وبسایتهای قبلیه و کافیه تگ ها رو سرچ کنید تا عکس ها رو نشونتون بده.
حرف آخر
توی این پست تلاش کردم تا وبسایتهای با کیفیت و خوبی که از هرکدوم چند باری برای مطالبم استفاده کردم رو بهتون معرفی کنم. هرچند که این لیست کامل نیست و حداقل ده وبسایت دیگه رو میشه بهش اضافه کرد، اما همین پنج وبسایت برای تولیدکنندگان محتوا کافیان و خیلی از فعالان این حوزه، فقط از یک یا دو تا سایت این لیست استفاده میکنن و سراغ بقیه نمیرن.
برای همین هم وبسایتهای دیگه رو معرفی نمیکنم؛ اما اگه شما هم از سایت مخصوصی استفاده میکنید که توی این لیست نیومده حتما داخل نظرات بهم معرفی کنید تا در ویرایشهای تیر ماه این لیست رو آپدیت کنم.