بایدها و نبایدهای تراش مینای دندان
در بررسی عوارض کامپوزیت دندان، معمولاً راجع به تراش مینای دندان بسیار صحبت شده است. نصب کامپوزیت ها نیازی به تراش دندان ها ندارد.کامپوزیت در رشت اما گاه دیده می شود که فرم دندان به شکلی است که برخی از قسمت ها نیاز به تراش جزئی خواهند داشت. در صورتی که پزشک تشخیص دهد که می بایست مینای دندان ها تراشیده شود قطعاً نکات مراقبتی به شما اعلام می شود. اگر نکات مراقبتی را به طور منظم رعایت نکنید، دندان اصلی شما دچار پوسیدگی می شود. در این راستا درمان باید توسط دندانپزشک متخصص صورت بگیرد تا میزان تراشیدن بیش از اندازه نباشد و نصب به درستی صورت بگیرد. از یاد نبرید که تراشیدن مینای دندان بیشتر مربوط به لمینت بوده و در روش کامپوزیت این کار بسیار جزئی و در صورت الزام صورت می گیرد.
طول دوره عوارض کامپوزیت دندان
در خصوص اینکه عوارض کامپوزیت دندان ادامه دار است یا قطع می شود نیز سوالات زیادی پرسیده شده است. برخی از حساسیت ها مانند تورم، سوزش و یا کبودی نهایتاً تا دو هفته بهبود می یابند. در صورتی که عوارض جدی اعم از درد، شکستگی و یا تغییر رنگ کامپوزیت وجود داشته باشد می بایست با مراجعه به دندانپزشک روش های درمان دندان به درستی صورت بگیرد.
دقت کنید که یک سری روش ها وجود دارد که سبب می شود تا از عوارض کامپوزیت دندان پیشگیری نمایید. برای پیشگیری از عوارض کامپوزیت دندان در ابتدا باید رعایت بهداشت دهان و دندان را در اولویت قرار دهید. در واقع اولین عامل بروز عوارض کامپوزیت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. شخص باید روزی دو بار مسواک بزند. نیاز است که نخ دندان استفاده کنید و دهانشویه مناسب نیز به تجویز دندانپزشک تهیه کنید.
شما باید دندانپزشک خبره ای برای اجرای کامپوزیت ها در نظر بگیرید. جنس مواد کامپوزیتی مرغوب در این راستا بسیار مهم است. مواد مشابه مختلفی وجود دارد که به دندان های طبیعی شما آسیب وارد می کند. برای اینکه نتیجه مطلوب تر شود در نهایت نیاز است که از بهترین مواد کامپوزیت استفاده شود. درمان هایی که پیش از نصب کامپوزیت نیاز است می بایست به دقت توسط دندانپزشک صورت بگیرد. اگر بیماری لثه وجود دارد باید به واسطه دارو درمانی برطرف شود. مشکلات جدی تر می بایست برطرف شده و سپس کامپوزیت اجرا شود.
برای برطرف شدن عوارض کامپوزیت دندان چه باید کرد؟
برای اینکه عوارض کامپوزیت دندان برطرف شود نیاز است که شکستگی دندان ها درمان شوند. کامپوزیت ها قابلیت ترمیم دارند. در صورتی که ترک خوردگی یا شکستگی رخ دهد نباید زمان را هدر دهید، چون شکستگی بیشتر می شود. برای درمان بوی بد ناشی از کامپوزیت نیاز است که بهداشت دهان و دندان ها را رعایت کنید. همینطور می بایست رژیم غذایی درستی داشته باشید و در نهایت اگر متوجه شدید که کامپوزیت ها به غلط نصب شده اند باید شرایطی در نظر بگیرید تا نصب به درستی انجام شود. برای این کار نیاز به مراجعه به دندانپزشک است.
درمان پوسیدگی دندان ها پس از کامپوزیت نیز به واسطه دندانپزشک صورت می گیرد. ترمیم پوسیدگی روش های مختلفی دارد. هرچه پوسیدگی پیشرفته تر باشد در نهایت کار دندانپزشک دشوارتر می شود. از یاد نبرید که برای جلوگیری از مشکلات و عوارض کامپوزیت دندان نیاز است که بهداشت دهان بیش از قبل رعایت شود. در صورتی که به مواد کامپوزیت بیش از اندازه آلرژی دارید می بایست از دندانپزشک بخواهید که کامپوزیت ها را از روی دندان ها بردارند و روش دیگری را برای اصلاح طرح لبخند دنبال کنند. البته پیش از تخلیه کامپوزیت ها یک سری داروهای خاص تجویز می شود که قطعاً می تواند تا حدودی جلوی مشکلات بزرگتر را بگیرد.