کار حین تحصیل در ترکیه
کار حین تحصیل در ترکیه
به طور کلی انجام مشاغل پاره وقت یکی از کمکهای مالی است که دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه می توانند در طول تحصیل خود از آن استفاده کنند. ساعات کار در این نوع از مشاغل کمتراز ۳۰ ساعت در هفته است و بنابراین دانش آموزان می توانند وقت کافی برای تمرکز بر روی تحصیلات خود داشته باشند. هر منطقه ای برای مشاغل پاره وقت انواع و فرصت های مختلفی دارد که در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و برای اینکه دانشجویان به عنوان کارمند پاره وقت استخدام شوند، ابتدا باید تحقیق کنند و مشاغل مناسبی را پیدا کنند که پاسخگوی نیازها و زمانبندی آنها باشد. تحصیل در ترکیه فرصت مناسبی را برای آشنایی دانشجویان با بازار کار جهانی فراهم می کند. در ضمن هم دانشگاه های دولتی و هم خصوصی کارمندان غیر ترک را استخدام می کنند که از آن ها دانشگاه های بوگازیچی (استانبول) و دانشگاه فنی خاورمیانه (آنکارا) که هر دو دولتی هستند و از جمله دانشگاه های خصوصی نیز می توان به دانشگاه های سابانچی، کوچ و بیلگی (همه در استانبول) و بیلکنت (آنکارا) اشاره کرد.
علاوه بر این ، اکثر دانشگاه ها دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا را در قالب یک دوره بورس تحصیلی کامل استخدام دانشجویی می کنند. بعضی اوقات ممکن است بورس های تحصیلی کامل به دانشجویان بین المللی کمک کند که برخی از اساتید را برای انجام وظایف خاص از جمله تدریس، انجام تحقیق یا تهیه آماری و غیره یاری دهند. در همه این موارد دانشجویان بین المللی برای یادگیری و تدریس به زبان ترکی الزامی ندارند.
تحصیل در ترکیه و بررسی ویزای همراه
اجازه اقامت خانواده برای متقاضیان تحصیل در ترکیه نوع جدیدی از اجازه اقامت است که با قانون خارجی ها و حمایت های بین المللی به سیستم حقوقی ترکیه معرفی شده است. دانشجویان می توانند پس از اقدام برای تحصیل در کشور ترکیه در طول دوره تحصیلی خود درخواست ویزای همراه بدهند. مدت زمان این ویزا حداکثر ۲ سال است، اگر چه این مدت زمان قابل تمدید نیز خواهد بود. بر این اساس افراد می توانند بدون نگرانی در رابطه با اقامت همراه خود برای تحصیل در ترکیه اقدام نمایند. ضمناً لازم به ذکر است که افراد ایرانی می توانند به مدت ۹۰ روز بدون ویزا در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. به طور کلی طبق ماده 34 قانون جدید، اجازه اقامت همراه به هسمر و فرزندان زیر 18 سال متقاضی داده خواهد شد.
موقعیت کار پس از تحصیل در ترکیه
دانشجویانی که متقاضی کار در ترکیه پس از اتمام تحصیل خود هستند لازم است بدانند که فرصت های شغلی در این کشور وضعیت امیدوار کننده ای برای کسانی که زبان ترکی بلد نیستند نخواهد داشت و ممکن است حقوق پرداختی به این اشخاص مبلغ راضی کننده ای نباشد. با این وجود ممکن است فرصت های غافلگیر کننده ای در بازار ترکیه برای کسانی که برای تحصیل در ترکیه اقدام کرده اند وجود داشته باشد. اولین کاری که دانشجو باید انجام دهد این است که چشم انداز شغلی خود را در اینترنت جستجو کند و یک رزومه کاملاً آماده تهیه کرده که بتواند آن ها را معرفی نماید. بسیاری از شرکت های ترکی انگلیسی صحبت می کنند، برخی از آنها به آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، عربی، روسی و غیره صحبت می کنند. متقاضی قطعاً به مصاحبه دعوت می شود و می بایست این مرحله را رد کند.
برخی از بهترین و پردرآمد ترین و حرفه ای ترین سازمان های ترکیه در سفارتخانه ها، کنسولگری ها و سازمان های غیر دولتی مختلف است اما رقابت برای کار در آن ها همیشه شدید است. یک امکان دیگر این است که متقاضی تحصیل در ترکیه بتواند زبان مادری خود و یا زبان های دیگری که به آن ها تسلط دارد را در یک آموزشگاه زبان خصوصی آموزش دهد. برخی از شرکت های بزرگ بین المللی یا سازمان های مطبوعاتی هستند که به یکی از شعبه های خود واقع در سراسر ترکیه به یک فرد خارجی احتیاج دارند. و متقاضیان می توانند برای آن ها رزومه ارسال نمایند.
موسسه مشاوران برتر همراه شما در پروسه گرفتن پذیرش است.
از سویی دیگر دانشجویان پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه می توانند خود به دنبال شغل هایی مرتبط با رشته خود باشند و در شرکت های مربوطه مشغول به کار شوند. به طور کلی پس از اینکه متقاضی کار مورد نظر را در ترکیه پیدا کرد ممکن است از وی درخواست شود که کشور را ترک نموده و مجددا از کشور خود برای اخذ ویزای کاری اقدام شود در این صورت متقاضی می بایست به کشور خود برگشته و از آنجا برای دریافت ویزای کاری و اقامت کاری موقت اقدام نماید. البته نرخ بیکاری ترکیه تقریبا زیاد است بنابراین شانس کاریابی پایین است. می توانید به عنوان مثال تحصیل در آلمان یا کشوری دیگر که نرخ بیکاری آن پایین است را انتخاب کنید تا شانس شما جهت کاریابی و اخذ اقامت افزایش یابد.