مهم ترین دلایل ریزش ابروی هایتان را بشناسید
مو و ابروی انسان نقش عمده ای در زیبایی و اعتماد به نفس آن ها دارد. به همین دلیل ریزش مو و ابرو ها خود یکی از دغدغه های بزرگ افراد مخصوصا خانم هاست. البته که ریزش ابرو و مو می تواند برای همه افراد از جمله آقایان نیز اتفاق بیفتد اما همه ما به خوبی می دانیم که خانم ها حساست بیشتری در زیبایی صورت و چهره خود دارند. به همین دلیل اگر می خواهید در تمام طول عمر از داشتن ابرو های زیبا و پر پشت در چهره خود لذت ببرید کافی است که دلایل ریزش ابروی خود را بدانید تا با دانستن آن ها کوچکترین روند غیر طبیعی در ریزش ابرو را شناسایی کرده و خدای نکرده اگر با علائم و دلایل ریزش ابرو مواجه شدین سریعا اقدام کرده و علاوه برشناسایی دلیل آن راه درمان آن را نیز شناسایی کنید.


مهم ترین عوامل ریزش ابرو
عوامل متعددی می تواند باعث ریزش ابروهای شما شود، برخی از این عوال عمومی است و مردان و زنان را شامل می شود. اما برخی دیر از این دلایل تنها مختص خانم ها است و باعث ریزش ابروی خانم ها می شود.
شایع ترین دلایل ریزش ابروی خانم ها و آقایان عبارتست از :
بیماری های داخلی مانند تیروئید
بیماری های داخلی می تواند سایر اعضای بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از جمله اعضای بدن که تحت تاثیر برخی بیماری ها آسیب پذیر می شود موی سر و ابرو ها هستند. اختلالات تیروئید، از جمله این بیماری ها است. اختلال در تیروئید که به صورت تیروئید پرکار و کم کار در بدن ظاهر می شود، بر هورمون ه تاثیر گذاشته و این موضوع بر موهای سر و ابرو تاثیر گذار است. به طور معمول کم کاری تیروئید، می تواند ابرو ها را نازک کرده و حتی باعث ریزش ابرو ها شود. ریزش ابرو اگر به دلیل کم کاری تیروئید باشد، در ناحیه خارجی ابرو و دم ابرو اتفاق می افتد.
بیماری های پوستی
برخی از بیماری های پوستی خود می تواند ریزش ساقه ابرو و به دنبال آن ریزش ابرو را به همراه داشته باشد. از جمله این بیماری های پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
پسوریازیس، یک بیماری خود ایمنی است و لکه های قرمز و پوسته پوسته شدن پوست را به دنبال دارد. این آسیب اگر نزدیک ابروهای شما اتفاق بیفتد می تواند باعث ریزش ابرو شود.
درماتیت سبورئیک، که ناشی از قارچ پوستی است در شرایط حاد با تولد شوره در ابرو می تواند باعث ریزش ابرو ها شود.
قارچ، یکی از انواع قارچ هایی که ابرو های شما را درگیر می کند، کرم حلقوی یا کینتوز تنه است. این کرم می تواند باعث تاول، قرمزی، برامدگی و خارش در ابرو شود. به طوریکه با بروز این لکه ها در ابروها، موی ابرو ریزش کرده و لکه طاسی باقی می ماند.
تغذیه
بدن شما به دنبال استفاده از رژیم غذایی غلط و اشتباه دچار کمبود مواد مغذی شده و این موضوع بر کارکرد درست اعضای بدن، سلامت آنها تاثیر گذاشته و به صورت بیماری بروز پیدا می کند.یکی از تاثیرهای تغذیه ناسالم، نازک شدن و کم پشت شدن مو و در نهایت ریزش آن هاست.رژیم غذایی سالم شامل ویتامین، پروتئین و مواد آلی است. کمبود این مواد می تواند سلامت مو و ابرویی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
مهم ترین منابعی که برای حفظ سلامت مو و ابروی خود به آنها نیاز دارید شامل حبوبات، گوشت مرغ و ماهی، غلات، ویتامین E، آهن و اسید های چرب مانند امگا 3 و امگا 6 است.
دارو
برخی داروهایی که شما برای حفظ سلامت بدن خود از آنها استفاده می کنید می تواند در ریزش ابروی شما موثر باشد. این دارو ها شامل موارد زیر است :
داروهای ضد فشار خون مانند کاپتوپریل، پروپرانولول، کلومیدین
داروهای ضد التهاب مانند ناپروکسن، ایندومتاسین، ناپروکسن
داروهای کاهش وزن مانند سیبوترامین، ریمونابانت
داروهای تشنج مانند فنوباربیتال، فنی توئین
داروهای روانپزشکی مانند دوگزپین، لیتیوم، ایمی پرامین
داروهای ضد بارداری و داروهای هورمونی
سرطان و شیمی درمانی
بیماری سرطان و به خصوص شیمی درمانی که برای مقابله با آن به کار گرفته می شود، از یک سو سرعت رشد سلولی را تحت تاثیر قرار میدهد و از سوی دیگر به دلیل تاثیر روی فولیکول های موی فرد باعث ریزش موی ابرو و حتی سر افراد می شود.
طاسی منطقه ای
این طاسی که بیماری بسیار نادری است است به دنبال یک واکنش و بیماری خود ایمنی بدن اتفاق افتاده و باعث می شود موی بخشی از مناطق بدن دچار ریزش شود. این طاسی می تواند در ناحیه ابرو نیز اتفاق افتاده و باعث از دست دادن ابروهای افراد شود.
عفونت
شپش، بیماری هانسن و عفونت قارچی، سه مدل رایجی از عفونت است که با تاثیر بر روی ساقه و فولیکول های مو در نهایت می تواند باعث ریزش ابرو شود.
اختلال رفتاری
احتمالا با افرادی مواجه شده اید که موی ابرو، مژه و سر خود را می کنند. این اختلال عصبی در صورتی که درمان نشود، در نهایت باعث از دست دادن فولیکول های مو شده و رشد مو، ابرو و سر را متوقف می کند.
سوانح و حوادث
ضربه هایی که در اثر تصادفات و حوادثی مانند سوختگی و جراحت بر ناحیه ابروی افراد وارد می شود، باعث آسیب به فولیکول های موی ابرو شده و حتی به صورت کامل بر چرخه رشد موی ابرو تاثیر گذاشته و رشد آن را متوقف کند.
افزایش سن
افزایش سن و نازک شدن موی افراد یک امر طبیعی است که برخی افراد به آن دچار می شوند. این دلیلی است که باعث می شود موی ابرو و سر افراد نازک شده و در نهایت دچار ریزش می شود.
ژنتیک و ارث
این مورد از دلایل ریزش ابرو چندان شایع نیست، اما به دلیل اینکه برخی افراد به صورت ارثی موی خود را از دست می دهند، می توان این موضوع را در مورد ابرو نیز به حساب آورد.
استرس
استرس و فشار عصبی علاوه بر ریزش موی سر می تواند موجب ریزش ابرو ها نیز شود. این دلیل با کاهش سطح اکسیژن خون شده و در نهایت ریزش موها را به دنبال دارد. به همین خاطر علاوه بر اینکه باید به دنبال راه درمان ریزش ابرو باشید باید با مراجعه به یک روانشناس، به دنبال کاشن استرس و فشار عصبی خود باشید.
دلایل ریزش ابرو مختص بانوان
علاوه بر دلایل فوق که در ریزش ابروی مردان و زنان مشترک است خانم ها به دو دلیل به ریزش ابرو دچار می شوند.
بارداری و زایمان
بارداری و زایمان به دلیل اینکه بر میزان هورمون های بدن بانوان تاثیر می گذارد، می تواند باعث ریزش مو و ابروی خانم ها و همچنین اختلال در چرخه رشد موی آنها می شود.
استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی
استفاده مکرر از لوازم آرایشی به ویژه اگر استاندارد نباشد، سلامت پوست شما را تحت تاثیر قرار می دهد. این موضوع می تواند موجب حساسیت های پوستی و بیماری پوست شود. این موضوع می تواند در ناحیه ابرو باعث ریزش ابرو ها شده و زیبایی صورت را تحت تاثیر قرار دهد.
درمان ریزش ابرو
درمان ریزش ابرو به طور مستقیم به دلیل ریزش ابروی شما بستگی دارد. به همین دلیل اگر برای درمان ریزش ابرو به متخصصان مراجعه می کنید، در مرحله اول به دنبال یافتن دلیل ریزش ابروی شما هستند. دارو درمانی و هورمون درمانی دو روش رایجی است که در صورت تایید پزشک می تواند ریزش ابروی شما را متوقف و رشد ابرو را به حالت نرمال درآورد.
اما در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد درمانی برای ریزش ابروی شما وجود ندارد، کاشت ابروی طبیعی ا به شما پیشنهاد می دهد. کاشت ابرو شیوه ای رایج، مرسوم و بی خطر برای جبران ابروهای از دست رفته شماست تا بتواند حالت طبیعی صورت را به شما برگردانده و چهره ای زیبا به همراه ابروهای طبیعی را به شما هدیه کند.
برگرفته از : کلینیک النا