چراغ خیابانی و برخی از ویژگی های آن
از ضروریترین عناصر روشنایی در راه و شهرسازی و همچنین معابر و پارک و به طورکلی فضای باز چراغ خیابانی میباشد.ایجاد امنیت و آسایش و همچنین دی واضح افراد در شب باعث شده تا نیاز به چراغ خیابانی به شدت حس شود.روشنایی مناسب خیابان ها و معابر خطر تصادفات را تا 30درصد کاهش میدهد.
نور با کیفیت چراغ خیابانی، مصرف پایین و طول عمر بالا چراغ خیابانی باعث شده تا در نورپردازی مدرن در سرتاسر دنیا با استقبال زیادی روبرو شوند.
مهمترین مورد مصرف انرژی بسیار پایین چراغ خیابانی و به دنبال آن پایین آمدن میزان مصرف و هزینههای آن است.با جایگزین کردن چراغ خیابانی ال ای دی به جای لامپهای بخار سدیم، میتوان تا 80 درصد در مصرف برق و هزینههای آن صرفه جویی نمود.


سرعت روشن شدن لامپ خیابانی و رسیدن آن به راندمان بالا در بسیاری از مواقع اهمیت زیادی دارد.در لامپ های تخلیه گازی این زمان ممکن است از ۸ تا ۲۵ دقیقه متغیر باشد اما لامپها و چراغهای ال ای دی به این شکل نبوده و به صورت مکرر و بدون مکث قابلیت خاموش و روشن شدن دارند.
در لامپهای خیابانی تخلیه گازی، رفلکتور به گونهای قرار گرفته تا نور در همه جهت بتابد و از این نظر، بخشی از نور همواره به نقاطی میتابد که نیازی به روشنایی آن نیست، از جمله آسمان. این اتفاق علاوه بر ایجاد آلودگی نوری باعث میشود تا اثربخشی نوری پایین آمده و بخشی از انرژی مصرف شده عملا تلف شود. در مدلهای بسیاری از چراغ خیابانی ال ای دی از طریق لنزهایی به صورت مستطیلی به روی زمین تابیده و فقط محدوده مورد نظر را کاملا روشن میکند تا از هدررفت نور در نقاط دیگر جلوگیری شود.