اهمیت و اصول نور اداری 

طراحی و نور اداری دفتر کار به معنی استفاده صحیح از نور برای ایجاد بینایی و افزایش دادن عملکرد مطلوب کارکنان است.

نورپردازی جز بخش جدانشدنی از معماری می باشد.نورپردازی علاوه بر روشن کردن محیط و زیباتر جلوه دادن آن، محیط را کاربردی تر نیز می کند. نورپردازی فضای اداری اگر به درستی انجام شود؛ می تواند در پیشرفت و موفقیت کسب و کار ها تاثیرگذار باشد. نورپردازی صحیح و اصولی در فضاهای اداری و تجاری نقش مهمی در جلوه دادن بیشتر به اشیاء و محیط دارد

عملکرد کارمندان و کارکنان هم به نوعی به نورپردازی فضایی که در آن کار می کنند بستگی دارد.

نورپردازی غیر حرفه ای و اشتباه ممکن است به مرور باعث ضعیف شدن چشم و سردرد کارمندان یا مشکلاتی از این قبیل بشود. عامل مهم دیگر نقش نور در جلب توجه مراجعین و مشتریان به موضوعات خاص می باشد. 

Image for post
Image for post

دفاتر اداری و سایر محیط های اداری در طول ساعات روشن روز بیشتر فعالیت دارند و می توان از نور طبیعی برای روشنایی استفاده کرد. مسئله مهم در استفاده از نور طبیعی این است که کل فضای شرکت نور گیر نیست مثل راهرو، اتاق هایی که پنجره ندارند و غیره. مقدار نور هم در تمام روز یکسان نیست. استفاده درست از نور طبیعی هنگامی میسر می شود که بتوانیم نور طبیعی را با نور مصنوعی هماهنگ کنیم. هماهنگی درست نور طبیعی و نور مصنوعی زمانی اتفاق می افتد که تداخل و هم پوشانی آن ها را در نظر بگیریم.

علاوه بر سالن ها و میز کار کارمندان، در نور اداری محل عبور و مرور افراد نیز حائز اهمیت است. مکان های ورودی و خروجی باید نور یکنواختی داشته باشند؛ استفاده از نور زیاد یا کم در ورودی اماکن ممکن است حس خوبی القا نکند. نور کم در فضای ورودی موجب دلسرد شدن افراد در هنگام ورود می شود. دمای بالای رنگ نور و شدت زیاد نور در فضای ورودی هم به صورت ناخودآگاه به افراد حس اضطراب می دهد.