انواع و نحوه نورپردازی با چراغ ریلی

چراغ‌ ریلی  از جمله شیوه‌های محبوب روشنایی و نورپردازی مدرن و جدید در انواع فضاهای مختلف است. در این شیوه نورپردازی، چراغ‌­ ریلی بر روی یک یا چند خط ریل قرار می‌گیرد و علاوه بر حرکت در داخل ریل، قابلیت چرخش 360 درجه و ساطع کردن نور به نقاط مختلف رانیز دارد تا بتوانید به راحتی به وسیله این چراغ‌­ها هر فضایی را روشن کنید و نور را به نقطه مورد نظر بتابانید.

Image for post
Image for post

در ادامه به بررسی انواع روش‌های نورپردازی با چراغ ریلی پرداخته‌ایم تا بتوانید بیشتر با این چراغ کاربردی آشنا شوید.

نور پردازی تاکیدی Accent Light

برای ایجاد تاکید و جلب توجه به سمت یک اثر هنری، یک محصول و یا یک فضای مشخص، از نور تاکیدی استفاده می‌کنند. برای داشتن نورپردازی تاکیدی باید ارتفاع مرکز اثر تا سقف را اندازه بگیرید؛ حالا عدد به دست آمده را در 0.55 ضرب کنید تا فاصله‌ای که محل نصب ریل تا دیوار باید باشد به دست بیاید. برای مثال اگر میخواهید یک مجسمه 1.5 متری را در فاصله 1.2 متر از سقف قرار دهید باید 1.95( فاصله مرکز نقاشی تا سقف) را در 0.55 ضرب کنید. عدد به دست آمده فاصله ریل تا دیوار را نشان می‌دهد. بعد از ثابت شدن فاصله ریل، برای حالت بهینه نورپردازی با چراغ ریلی، چراغ را در حالتی که نسبت به افق زاویه ۳۰درجه داشته باشد تنظیم کنید. این حالت باعث کمترین میزان خیرگی و ایجاد سایه می شود. البته برای نورپردازی شئ ای که خودش باعث خیرگی میشود مثل قاب عکس، ریل نباید در فاصله بیشتر از یک متر از دیوار قرار بگیرد.

نورپردازی دیواری Wall Washing

به حالتی از نورپردازی که سطح یک دیوار به وسیله چراغ های ریلی و ادوات نورپردازی کاملا روشن شود نورپردازی دیواری نام دارد. توصیه میکنیم از این نوع نورپردازی دیواری wall-washing برای روشن کردن سطوح روشن و صاف استفاده کنید.

برای نور پردازی دیواری با چراغ ریلی، ریل باید در فاصله مشخصی از دیوار نصب شود؛ اگر ارتفاع سقف 280 سانتی متر یا کمتر است، ریل را در فاصله تقریبی 60 الی 90 سانتی متر از دیوار و اگر سقف ارتفاعی بیشتر از ۲۸۰ سانتی‌متر (۲۸۰ الی ۳۳۰ سانتی‌متر) دارد، ریل را در فاصله‌ای بین ۹۰ الی ۱۲۰ سانتی‌متری باید نصب شود.

نور پردازی دیواری Wall Grazing

نورپردازی wall grazing با نورپردازی wall washing در فاصله ریل با سطح دیوار و ماهیت نورپردازی باهم تفاوت دارند. فاصله ریل با دیوار در این نوع از نور پردازی با چراغ ریلی حداکثر 30 سانتی متر است. فاصله کم برای تاکید بر بافت و ناهمواری های موجود بر روی سطح دیوار است. یعنی بر خلاف نورپردازی wall washing که برای سطوح روشن و صاف استفاده می‌شود، نورپردازی wall grazing برای سطح غیر صاف و نامتوازن استفاده می‌شود و تاکید آن بر ایجاد سایه گهگاه ترسناک کردن فضاست.

چراغ ریلی از نظر کیفیت و مصرف بهینه سرآمد بقیه شیوه‌های نور پردازی است به همین دلیل یکی از پرطرفدارترین شیوه های روشنایی محسوب می‌شود. در استفاده از انواع چراغ ریلی هنگام نصب باید فاصله مناسب چراغ با سوژه رعایت شود و چراغ‌های ریلی را در زاویه قرار دهیم که خیرگی چشم و سایه‌های شدید در فضا بوجود نیاید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطهبا چراغ ریلی و یا مشاوره رایگان در ارتباط با نورپردازی فضای خود می‌توانید با مشاوران و مهندسین فنی اکووات در تماس باشید.