کمیسیون ماده 100 شهرداری و انواع تخلفاتی که در آن شکل میگیرد
آشنایی با کمیسیون ماده صد
در ابتدا بایستی به طور مختصر با کمیسیون ماده 100 آشنا شویم. برای شروع باید بگوییم قانونگذار جهت ساخت و ساز در فضای شهری قوانینی را در نظر گرفته است که افراد ملزم به رعایت آن هستند. به عنوان مثال اگر فردی بخواهد در فضای شهری، ساخت و ساز انجام دهد، بایستی از شهرداری شهر یا منطقه مورد نظر خود پروانه ساخت بگیرد. حال کمیسیون ماده صد وظیفه رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز شهری را با تاکید بر جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز به عهده دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
قانون ماده 100 قانون شهرداری
هر نهاد حقوقی نظیر کمیسیون ماده 100 برای این که بتواند تاسیس شود، بایستی دارای یک پشتوانه قانونی باشد. به همین خاطر قانونگذار در تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها کمیسیونی را در نظر گرفته که به کمیسیون ماده صد معروف شده است. همچنین بایستی بگوییم ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها یکی از کامل ترین مواد قانونی در مورد این کمیسیون می باشد که دارای 11 تبصره است.
انواع تخلفات ساختمانی در ساختمان ها
تخلفات ساختمانی گوناگونی وجود دارد که رسیدگی به آنها در صلاحیت کمیسیون ماده 100 می باشد که عبارتند از:
- ساختن ساختمان بدون پروانه: قانونگذار افرادی که قصد ساخت و ساز در محدوده شهری دارند را موظف کرده است که پروانه ساخت کسب کنند. همچنین اگر بحث تفکیک اراضی در میان باشد، پروانه لازم بایستی قبل از تفکیک اخذ شود. به علاوه برای انجام تعمیرات نیز بایستی پروانه کسب کرد.
- عدم توجه به عقب نشینی: امروزه که جمعیت شهرها و خودروها در حال افزایش است، معابر و عقب نشینی خانه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در نتیجه اگر شخصی بدون رعایت عقب نشینی اقدام به ساخت و ساز کند، کمیسیون ماده صد به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.
- تراکم اضافی: هنگام اخذ پروانه ساخت مساحت ساخت و ساز نیز مشخص شده است. حال اگر شخصی بیشتر از این مساحت مشخص شده به ساخت و ساز بپردازد، مرتکب تخلف تراکم اضافی شده است.
اقدامات شهرداری در صورت تخلف چیست؟
هنگامی که تخلفی در موضوع ساخت و ساز شهری به وجود می آید، وظیفه شهرداری چیست؟ برای پاسخ به این سوال بایستی به ماده 100 قانون شهرداری ها مراجعه کنیم. بر اساس این ماده، شهرداری می تواند از عملیات هایی که بدون پروانه ساخت یا خلاف آن انجام گرفته است، جلوگیری کند. سپس مراتب را جهت بررسی تکمیلی به کمیسیون ماده 100 ارجاع دهد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که اگر مامورین شهرداری از ساخت و ساز جلوگیری کنند، بایستی ظرف یک هفته موضوع را به کمیسیون ماده صد ارجاع دهند. در غیر این صورت ذینفع می تواند تقاضای رسیدگی به آن را داشته باشد.
منبع محتوا در سایت دادارمنش موجود است.