آیا کامپوزیت می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد؟

تشخیص مناسب بودن و یا نبودن این ترمیم نیاز به مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و انجام بررسی‌های لازم توسط دندانپزشک زیبایی دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت که کامپوزیت برای افراد دارای مشکلات دندانی زیر که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می‌کنند، می‌تواند مناسب باشد:

  1. با استفاده از کامپوزیت می‌توان فاصله جزئی بین دندان‌ها را بست.
  2. کامپوزیت برای پوشاندن کجی‌های جزئی دندان‌ها و صاف کردن آنها مناسب است.
  3. این نوع ترمیم برای پوشاندن بدرنگی دندان‌ها و سفید کردن آنها گزینه بسیار خوبی است.
  4. کامپوزیت برای ترمیم دندان‌های شکسته‌ای که بخش زیادی از آنها از بین نرفته است نیز به کار برده می‌شود.
  5. این نوع روکش‌ها برای پوشاندن ترک‌ها و لب پرشدگی‌های دندان‌ها مناسب هستند.

کامپوزیت دندان رشت

مزایا و فواید کامپوزیت دندان

کامپوزیت دارای مزایا و فواید بسیار زیادی است که در این بخش قصد داریم تا شما را با فواید کامپوزیت دندان آشنا کنیم:

عدم نیاز به دست‌کاری ساختار دندان

  1. معمولاً در این روش نیازی به دست‌کاری ساختار دندان و تراشیدن آن وجود ندارد و تنها در برخی موارد که میزان بدرنگی دندان‌ها شدید است، مقدار کجی آنها زیاد است و یا اندازه دندان بزرگ‌تر از سایر دندان‌ها بوده و یا حالت جلو زده دارد، ممکن است نیاز باشد مقداری از دندان تراشیده شود تا بتوان به کامپوزیت فرم بهتری داد و پوشش‌دهی بیشتری را ایجاد کرد و به دست یابی به بهترین نتیجه از این ترمیم کمک کرد.

امکان ترمیم شدن

  1. کامپوزیت ماده خمیری شکلی است که بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود و به راحتی امکان حالت دادن و متناسب کردن شکل آن با فرم دندان وجود دارد. این ویژگی کامپوزیت باعث شده است که خاصیت ترمیم شدن را داشته باشد و در مواردی که به هر دلیلی دچار شکستگی یا لب پرشدگی شود، می‌توان آن را ترمیم کرد. دندانپزشک با اضافه کردن ماده کامپوزیت بر روی نواحی آسیب دیده و پالیش کردن آن می‌تواند مجدداً دندان‌هایی زیبا را به بیمار هدیه دهد.

دارای ظاهری مشابه با دندان‌های طبیعی

  1. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در زمینه خدمات دندانپزشکی، مواد ترمیمی از جمله مواد کامپوزیت باکیفیت بسیار بالایی تولید می‌شوند. علاوه بر این با اهمیت پیدا کردن زیبایی دندان‌ها و لبخند برای افراد و تمایل زیادشان برای اصلاح طرح لبخند خود و مراجعه آنها به کلینیک‌های دندانپزشکی جهت انجام این کار، تجربه و مهارت دندانپزشکان در حوزه ترمیمی و زیبایی دندان افزایش پیدا کرده است. موارد ذکر شده از جمله مواردی هستند که باعث شده‌اند کامپوزیت ها بسیار زیبا و مشابه با دندان‌های طبیعی ظاهر شوند.

کوتاه بودن طول دوره درمان

  1. این ترمیم در مدت زمان بسیار کوتاهی و تنها در یک جلسه مراجعه به کلینیک دندانپزشکی قابل انجام است. این مزیت باعث شده است تا افرادی دارای مشکلات و ایرادات ظاهری دندان بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به بهترین نتایج دست یابند و دندان‌های مروارید مانند و لبخند زیبایی را به دست آورند.

استحکام و مقاومت خوب

  1. از دیگر مزایای کامپوزیت دندان می‌توان به استحکام و مقاومت خوب آن در برابر فشارهایی که به آن وارد می‌شوند، اشاره کرد.
    گرچه کامپوزیت دائمی نیست، اما استحکام و مقاومت مطلوبی دارد و اگر به درستی از آن مراقبت شود، طول عمر خوبی خواهد داشت.

از کامپوزیت برای چه کاربردهایی استفاده می‌شود؟

کامپوزیت‌ها مواد رزینی هستند که با اهداف مختلفی در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه برخی از کاربردهای این ماده را بیان کرده‌ایم:

اصلاح طرح لبخند

  1. یکی از رایج ترین کاربردهای کامپوزیت دندان، به عنوان یک روش برای اصلاح طرح لبخند است. در واقع از آن برای ترمیم و رفع برخی از نواقص ظاهری دندان ها مانند ترک خوردگی، لب پر شدگی، بدرنگی، کوتاهی، کج بودن جزئی دندان هاو فاصله جزئی بین دندان ها استفاده می شود.

اینله دندان

  1. در مواردی که دندان‌ها دچار پوسیدگی‌های جزئی می‌شوند، آنها را با استفاده از مواد پر کننده مختلف که یکی از این مواد کامپوزیت می‌باشد، ترمیم و یا به اصطلاح پر می‌کنند. زمانی که این پوسیدگی‌ها گسترده باشند امکان ترمیم کردن آنها با استفاده از روش‌های رایج و معمول وجود نخواهد داشت. به‌عنوان‌مثال ترمیم دندان‌هایی که سطح بزرگ و پهنی دارند مانند دندان‌های آسیاب، اگر پوسیدگی‌های گسترده داشته باشند، ترمیم آنها با استفاده از روش‌هایی مانند اینله و آنله انجام می‌شود. اینله زمانی به کار برده می‌شود که تنها سطح جونده دندان‌ها دچار پوسیدگی شده باشد و لبه‌های اطراف آنها سالم باشند.

انله دندان

  1. در مواردی که میزان پوسیدگی دندان‌ها به قدری باشد که لبه‌های دندان را نیز درگیر کرده باشد، ترمیم آن با استفاده از روش انله انجام می‌شود و دیگر نمی‌توان آن را با روش اینله ترمیم کرد. در این روش، دندانپزشک ابتدا پوسیدگی‌های دندانی را به طور کامل می‌تراشد و در واقع آن را از خرابی و پوسیدگی‌های بیشتر نجات می‌دهد و سپس از آن قالب می‌گیرد و به لابراتوار ارسال می‌نماید تا ساخت ترمیم انله دندان بر اساس آن انجام شود.
    ترمیم‌های اینله و انله را می‌توان با استفاده از مواد آمالگام، کامپوزیت و یا سرامیک انجام داد که امروزه کامپوزیت بیشتر از دو نوع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متصل کردن بریج دندان

  1. یکی از روش‌های جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته استفاده از بریج دندان می‌باشد که نوعی پروتز دندانی است و در مقایسه با ایمپلنت‌های دندانی مقرون به‌صرفه‌تر و نسبت به دندان‌های مصنوعی ظاهر بهتری دارد. گرچه جنس بریج دندانی از کامپوزیت نیست، اما متصل کردن آن به طور معمول با استفاده از چسب مخصوص و یا کامپوزیت دندان انجام می‌شود.

پر کردن دندان

  1. درمان دندان‌هایی که دچار پوسیدگی شده‌اند به این صورت است که ابتدا پوسیدگی‌ها تراشیده می‌شوند و سپس حفرهٔ ایجاد شده با استفاده از مواد پر کننده پر می‌شود. از مواد مختلفی از جمله طلا، آمالگام، سرامیک و کامپوزیت می‌توان برای پر کردن حفره‌های دندانی استفاده کرد که کامپوزیت از مهم‌ترین آنها است که همرنگ دندان نیز می‌باشد.

ارتودنسی

  1. متصل کردن براکت‌ها به دندان‌ها در ارتودنسی با استفاده از ماده رزین کامپوزیت انجام می‌شود که ماده ماده محکم، چسبنده و بسیار خوبی است و به کار گیری آن در این درمان بسیار رایج است.