علت خطای پایگاه داده در وردپرس چیست؟
خطای پایگاه داده در وردپرس یکی از رایج ترین و ترسناک ترین خطاهایی است که کاربران وردپرس می توانند با آن مواجه شوند. در واقع خطا در اتصال به پایگاه داده در وردپرس به این مناست که وب سایت شما نمی تواند به پایگاه داده متصل شود، در نتیجه باعث می شود کل وب سایت شما از کار بیفتد. بعد از بروز این خطا، شما باید بالافاصله اقدام به رفع آن نمائید، در غیر این صورت علاوه بر از دست رفتن مشتریان، آسیب جدی به سئوی سایت شما وارد می شود. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم نحوه رفع خطا در اتصال به دیتابیس وردپرس را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
خطای دیتابیس وردپرس به چه معناست؟
به طور کلی؛ تمامی اطلاعات موجود در سایت شما مانند: داده های پست، داده های صفحه، اطلاعات متا، تنظیمات افزونه، اطلاعات ورود به سایت و… در پایگاه داده MySQL ذخیره می شود. زمانی که کاربری از سایت شما دیدن می کند، کد پی اچ پی موجود در صفحه را اجرا می کند و اطلاعات را از پایگاه داده جستجو و سپس آن را در مرورگر به بازدید کننده نمایش می دهد. حال اگر این روش به دلایل مختلفی درست اجرا نشود، کاربر با یک خطا به نام “خطای پایگاه داده در وردپرس” مواجه می شود. در این خطا هیچ گونه اطلاعات اضافی نشان داده نمی شود، از این رو شما نمی توانید به سادگی دلیل ارور پایگاه داده در وردپرس را متوجه شوید. این خطا باعث می شود که شما حتی نتوانید به پیشخوان وردپرس خود هم ورود پیدا کنید.


خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارد که شما می توانید به کمک آنها این خطا را برطرف نمائید. با ما همراه باشید تا شما را با روش های رفع مشکل خطای پایگاه داده در وردپرس آشنا کنیم.
دلایل رخ دادن خطا در اتصال به پایگاه داده در وردپرس چیست؟
- نادرست بودن اعتبارنامه ورود به پایگاه داده: احتمالاً شایعترین دلیل خطای ایجاد اتصال به پایگاه داده این است که وردپرس دارای اعتبارنامه ورود نادرست برای پایگاه داده شما است. در واقع این اعتبارنامه می تواند شامل: نام پایگاه داده، نام کاربری یا رمز عبور باشد.
- خرابی در MySQL: اگر هر قسمتی در این بخش حذف یا خراب شود، می تواند باعث شود که شما با این خطا مواجه شوید.
- خراب شدن فایل اصلی وردپرس: همچنین اگر خارج از پایگاه داده یعنی در فایل اصلی وردپرس مشکلاتی پیش آید، باعث بروز خطا در اتصال به دیتابیس وردپرس می شود.
- مشکل با سرور یا ارائه دهنده هاست: اگر مشکلی در هاست یا سرور شما ایجاد شده باشد، ممکن است باعث شود که وردپرس نتواند به دیتابیس دسترسی پیدا کند که نتیجه آن نمایان شدن خطای دیتابیس وردپرس می باشد. این مشکلات می تواند ناشی از قطع، از دست دادن اطلاعات و خرابی سخت افزار ایجاد شود.
آموزش رفع خطای اتصال به پایگاه داده در وردپرس
اگر چه این خا، یکی از خطاهای جدی وردپرس محسوب می شود، امار روش های مختلفی هم وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید به سادگی خطا را در سایت خود برطرف کنید.
1- رفع خطای پایگاه داده در وردپرس با بررسی اعتبار پایگاه داده وردپرس
از آنجایی که این رایج ترین علت خطا است، باید در اولین قدم اعتبار پایگاه داده وردپرس خود را مورد بررسی قرار دهید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که اعتبارنامه هایی را که وردپرس در حال حاضر برای دسترسی به پایگاه داده شما استفاده می کند، پیدا نمائید. در واقع؛ این اطلاعات در فایل wp-config.php هاست شما ذخیره می شود، بنابراین برای دسترسی به آنها باید از یک کلاینت پروتکل انتقال فایل امن (SFTP) استفاده کنید. همچنین می توانید از طریق ورود به کنترل پنل هاست اقدام به رفع این خطا نمائید.
برای انجام این کار، وارد کنترل پنل هاست خود شوید و سپس وارد بخش “دامنه ها” شوید. سپس روی دامنه ای که می خواهید آن را ویرایش کنید، کلیک نمائید. سپس در مرورگر فایل، پوشه ای را که به نام وب سایت خود نامگذاری شده است را انتخاب کنید. پس از آن فایل wp-config.php را باز کنید. در این صفحه شما باید به دنبال اطلاعات ” نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور” باشید. معمولاً این اطلاعات در قسمت بالای صفحه قرار دارند.


پس از پیدا کردن این اطلاعات، حال وارد صفحه اصلی کنترل پنل هاست خود شوید و از بخش “Databases” روی گزینه “MySQL Databases” کلیک نمائید. در بخشی به نام پایگاه های این سرور، مطمئن شوید که نام پایگاه داده با نامی که در فایل wp-config.php وجود داشت، مطابقت دارد. اگر اینطور بود و آنها با هم یکسان بودن، پس اعتبار پیاگاه داده شما مشکلی ندارد و می توانید برای رفع خطا از مراحل دیگر استفاده کنید. همچنین اگر آنها با هم مطابقت نداشتند، به wp-config.php برگردید و آن را با نام پایگاه داده صحیح به روز کنید.
2- رفع خطا در اتصال به پایگاه داده در وردپرس با تعمیر پایگاه داده وردپرس
یکی دیگر از روش هایی که می توانید به کمک آن خطای پایگاه داده در وردپرس را رفع کنید، تعمیر پایگاه داده وردپرس می باشد. برای انجام اینکار به شما توصیه می کنم که حتماً از ابزار داخلی تعمیر پایگاه داده وردپرس استفاده کنید. برای دسترسی به آن، فایل wp-config.php را در روت سایت خود پیدا و باز کنید. سپس کد زیر را به انتهای آن اضافه نمائید:
define(‘WP_ALLOW_REPAIR’، true);
سپس، در مرورگر خود یک برگه جدید باز کنید و آدرس “https://yoursitename.com/wp-admin/maint/repair.php” را سرچ نمائید ( به جای عبارت yoursitename، نام دامنه اصلی خود را وارد کنید). پس از آن ابزار تعمیر پایگاه داده برای شما ظاهر می شود.


حال روی دکمه Repair Database کلیک کنید و اجازه دهید تا وردپرس کار خودش را انجام دهد. همچنین شما می توانید روی دکمه Repair and Optimize Database کلیک کنید، اما این روش ممکن است مدت زمان طولانی را از شما بگیرد. در هرصورت وقتی ابزار کار خود را به اتمام رساند، دوباره وب سایت خود را بارگیری و خطا را بررسی کنید. حال اگر از بین رفته باشد، می دانید که یک پایگاه داده خراب دلیل آن بوده است.
با این حال، اگر همچنان با پیغام خطای “مشکل یک خطای مهم در این وب سایت رخ داده است ” روبه رو می شوید، می توانید مراحل دیگر را امتحان کنید. قبل از انجام این کار، حتماً به فایل wp-config.php مراجعه کنید و کدی را که در مرحله بالا به انتهای فایل اضافه کرده بودید را حذف نمائید.
3- رفع خطا در اتصال به دیتابیس وردپرس با رفع فایل های خراب
اگر فایل های سایت شما خراب شده باشد، این احتمال وجود دارد که با خطای پایگاه داده در وردپرس مواجه شوید. چه این مشکل ناشی از انتقال فایل ها از طریق FTP باشد، چه یک هکر به سایت شما دسترسی پیدا کرده باشد و یا اینکه مشکلی در میزبان شما رخ داده شده باشد، در هر صورت می توانید به سرعت آن را برطرف کنید.
قبل از انجام هرگونه اقدامی، توصیه می شود که حتماً یک نسخه پشتیبان از سایت خود تهیه کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید سایتتان را به حالت اولیه بازگردانید.
برای انجام این کار، در ابتدا شما باید یک نسخه جدید از وردپرس را از WordPress.org دانلود کنید.
پس از دانلود، فایل را در رایانه خود ذخیره و آن را از حالت فشرده خارج کنید. سپس پوشه wp-content و همچنین فایل wp- config-sample.php را حذف کنید.


سپس وارد کنترل پنل هاست خود شوید و فایل های باقی مانده را در سایت خود آپلود کنید و فایل های موجود خود را بازنویسی نمائید. این کار باعث جایگزین شدن همه فایل های مشکل دار میشود و مطمئن میشود. همچنین به شما پیشنهاد می دهم که پس از انجام اینکار کش مرورگر خود را نیز پاکسازی کنید، سپس وارد وب سایت خود شوید و مشاهده کنید که آیا خطای دیتابیس وردپرس برای شما رفع شده یا خیر؟
جمع بندی
ما در این مطلب نحوه رفع خطا در اتصال به دیتابیس وردپرس را با استفاده از 3 روش مختلف به شما آموزش دادیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.
منبع: dreamhost