غذاهای ایرانی با برنج، کدام یک را پخته اید؟
احتمالا از غذاهای لذیذ ایرانی با برنج، تنها زرشک پلو با مرغ، قرمه سبزی و خورشت قیمه را تهیه می کنید. ما در اینجا می خواهیم بهترین غذاهای برنجی که می توانید بپزید را معرفی کنیم.
غذاهای برنجی درسفرههای ایرانی از جایگاه خاصی برخوردار هستند. در واقع ایرانیان برای پذیرایی از مهمانان، خود انواع مختلفی از غذاهای برنجی را تهیه و طبخ می کنند. البته مصرف برنج فقط در کشور ایران رایج نیست. کشورهای دیگری نیز در سطح جهان وجود دارند که در تهیه غذاهای برنجی فعال هستند. در واقع برنج در این کشورها نیز به عنوان غذای اصلی معرفی می گردد.
بهترین غذاهای برنجی ایرانی کدام ها هستند؟
بیشتر غذاهای اصلی ایرانی به کمک برنج تهیه و آماده می شوند. در واقع میتوان گفت که برنج نقش اصلی در ترکیبات مواد غذایی بیشتر غذاهای ایرانی ایفا می کند.
مصرف برنج در خانوادههای ایرانی به یک سنت و عادت عمومی تبدیل شده است. در واقع این نوع غذا خوردن باعث شده که هر خانواده ایرانی چند وعده غذایی در طی هفته برنج بخورد. همچنین اگر بخواهیم به رستوران یا غذاخوری های سطح شهر برویم، با لیست غذاهای برنجی مواجه می شویم.
غذای با پلو یا با چلو!


به طور کلی غذای برنجی به دو روش آماده می شود. ممکن است پخت برنج به شکل پلو یا به شکل چلو باشد. پلو از مواد مختلف همچون کشمش، حبوبات، سبزیجات و ... آماده شده و در واقع این مواد به برنج آبکش شده اضافه می گردند. در چلو وضعیت کاملاً متفاوت است. برنج به تنهایی آماده و طبخ شده و بعد از طبخ به همراه انواع مختلف خورش، کباب و... میل می شود.
لیست غذاهای برنجی ایرانی به صورت پلو
انواع پلوها را می توان با مواد مختلفی همچون گوشت، گوشت مرغ، سبزیجات، حبوبات، کشمش و... میکس کرد. این میکس در مرحله آبکش کردن برنج انجام می شود. بر مبنای تقسیم بندی انواع غذاهای برنجی در گروه پلویی می توان غذاهای مختلف همچون آلبالو پلو، عدس پلو، کلم پلو، زرشک پلو، شوید پلو، باقلاپلو، استانبولی پلو، لوبیا پلو، سبزی پلو و... را این گروه قرار داد.
سبزی پلو


سبزی پلو از بهترین غذاهای برنجی که با سبزی های مختلف طبخ و آماده می شود. سبزی پلو با ماهی میل می گردد و معمولاً برای سبزی پلو از شوید، جعفری، گشنیز، تره و شنبلیله استفاده می شود. همچنین ماهی یکی از ترکیبات فوق العاده این نوع غذای برنجی می باشد.
لوبیا پلو


استانبولی یا لوبیاپلو با ادویه های مختلف تهیه می گردد. این غذا نیز در میان ایرانیان بسیار رواج دارد. لوبیا پلو در واقع همان استانبولی بوده که با لوبیا سبز و به همراه گوشت چرخ کرده آماده می شود.
عدس پلو


عدس پلو یکی دیگر از غذاهای لذیذ می باشد. عدس به عنوان ترکیب اصلی این غذای برنجی مورد استفاده قرار می گیرد. عدس مواد معدنی بسیاری با خود به همراه دارد. گوشت چرخ کرده و ادویه های مانند دارچین و زیره از جمله مواردی هستند که برای طعم این نوع غذاهای برنجی مورد استفاده قرار می گیرند. برای تزیین غذای فوقالعاده عدس پلو از کشمش نیز استفاده میشود.
باقلا پلو


باقلا پلو از دیگر غذاهای برنجی فوقالعادهای است که با گوشت مرغ و گوشت قرمز آماده می شود. باقلا پلو طعم بسیار مطلوب و ایدهآل دارد و به عنوان یک غذای مجلسی و عالی در میان سایر غذاهای برنجی شناخته می شود.
رشته پلو قدیمی


رشته پلو قدیمی غذا متعلق به منطقه آذربایجان می باشد. این غذا بیشتر در شب های عید طبخ و آماده می شود. افرادی که شب عید رشته پلو تهیه میکنند، معتقدند که خوردن این غذا باعث می شود که فرد بتواند در طی سال جدید رشته تمام کارها را به دست بگیرد. در پخت این نوع غذای برنجی از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده می شود. این مسئله با توجه به سلیقه افراد متفاوت است.
شوید پلو


شوید پلو یکی دیگر از غذاهای برنجی است که با مرغ، ماهی یا گوشت ماهیچه آماده می شود. این غذا نیز در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند.
کلم پلو


کلم پلو یکی دیگر از غذاهای برنجی فوق العاده ایرانی است که در منطقه شیراز طرفداران زیادی دارد. برای تهیه تهیه کلم پلو از سبزی خشک استفاده می شود. شوید، تره، ریحان و ترخون از جمله ترکیبات مهم به کار رفته در غذای برنجی کلم پلو می باشد.
زرشک پلو


زرشک پلو از دیگر غذاهای برنجی ایرانی بوده که بسیار مورد توجه مجالس مختلف قرار می گیرد. زرشک پلو را با سردست، گوشت بره یا مرغ آماده می کنند.
آلبالو پلو


آلبالو پلو به عنوان یکی از غذاهای برنجی رسمی در سفره های ایرانی شناخته می شود. این غذا دارای تنوع رنگ بسیار عالی بوده و در فصل تابستان طبخ می گردد. در واقع اگر آلبالوها را به شکل فریز کرده در یخچال نگه داریم، می توانیم در هر موقعی از سال از آن استفاده کنیم.
غذاهای برنجی چلویی
در وضعیت چلویی، برنج با هیچ گونه ترکیب اضافه مخلوط نمیشود. برای غذاهای چلویی می توان به انواع کباب و برنج یا غذاهای خورشتی اشاره کرد. در واقع این برنج با هیچ نوع مواد غذایی ترکیب نمی شود. بلکه با کباب و خورشت سرو می گردد.
فسنجان


فسنجان یکی از غذاهای برنجی به حساب می آید. این غذا دستورالعمل های مختلفی دارد اما گردوی ساییده و گوشت مهمترین مواد و ترکیبات آن را تشکیل می دهند. برای تهیه فسنجان برنج آبکش شده به همراه خورشت طبخ می گردد.
چلوکباب


یکی دیگر از غذاهای بسیار محبوب و ایدهآل ایرانی چلو کباب می باشد. این غذا در منوی رستوران های ایرانی و در بیشتر مهمانی ها به عنوان یک غذای خوشمزه و فوق العاده طبخ می شود. البته کباب ها در نوع تغذیه و مواد تنوع بسیار زیادی دارند. کباب ترش، کباب لقمه، کباب کوبیده و... از جمله کباب های ایرانی در غذای برنجی هستند.
قورمه سبزی


قورمه سبزی به عنوان یکی از غذاهای برنجی معرفی گردد. برای تهیه خورشت قورمه سبزی از گوشت گوسفند، گوشت مرغ و لوبیا قرمز استفاده می شود. در سبزی این خورشت از جعفری، تره، شنبلیله و گشنیز استفاده می شود.
خورشت قیمه


خورشت قیمه از دیگر غذاهای خوشمزه برنجی ایرانی است. این خورشت نیز مانند باقلاپلو یک غذای مجلسی و فوق العاده می باشد. در ترکیب این خورشت معمولاً از گوشت استفاده می شود. این غذای برنجی به شکل تفکیک شده با خورشت آماده خوردن می شود. چنین غذاهای برنجی محبوبیت زیادی در میان ایرانیان دارند.
البته طعم و عطر هر یک از غذاهای فوق، با برنج با کیفیت بسیار بیشتر می شود، بخصوص برنج ایرانی با کیفیت. مجموعه برنج تو با گردآوری انواع برنج ایرانی از شمال کشور، دسترسی تمام ایرانیان عزیز را به خرید بهترین برنج ایرانی، ساده کرده است. جهت مشاهده محصولات، به صفحه محصولات برنج ایرانی برنج تو، مراجعه نمایید.
دستور پخت برنج ایرانی


نحوه پخت برنج ایرانی به خصوص پخت برنج مجلسی یکی از از دغدغه های همیشگی خانم های خانه دار است، مخصوصاً اگر نوع برنج مورد تب ایرانی باشد در این صورت فرد باید از تجربه لازم در طرز پخت برنج ایرانی برخوردار باشد و همچنین با فوت و فن های آشپزی پخت برنج ایرانی آشنایی داشته باشد. در این صورت می تواند پلوی ایرانی را به بهترین شکل ممکن تهیه کند.
خواص برنج ایرانی


تصوری که در رابطه با برنج قهوهای وجود دارد این است که میگویند: برنج قهوهای باعث لاغری میشود. این تصور کاملاً درست میباشد از آن جایی که سبوس برنج دارای ویتامینهای گروه B است و ویتامینهای گروه B خاصیت لاغر کنندگی دارند. میتوانید از برنج قهوهای به جای برنج سفید استفاده نمایید.منبع