منظور از «مزوتراپی» چیست؟

مزوتراپی چیست ؟
مزوتراپی به طیف وسیعی از درمان‌های تزریقی با حداقل تهاجم گفته می‌شود که کاربردهای بسیاری دارند. مثلاً مزوتراپی مو که در این مقاله می‌خواهیم راجع به آن صحبت کنیم، یکی از کاربردهای این روش درمانی است که باعث توقف ریزش مو و تحریک رشد موها می‌شود. در بهترین مرکز مزوتراپی مو در تهران، ترکیبی از مواد مختلف تقویتی به درون پوست تزریق می‌شود. این مواد شامل عصاره‌های گیاهی، داروهای مختلف، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، فاکتورهای رشد و دیگر عواملی هستند که می‌توانند به درمان آلوپسی (ریزش مو یا طاسی) کمک کنند.

معنی عبارت «مزوتراپی»

به مزوتراپی مو در کشورهای خارجی «Mesohair» یا «Mesoplasty» هم گفته می‌شود. پس اگر این عبارات را شنیدید، بدانید که منظور همان مزوتراپی مو است. مزوتراپی از دو واژه‌ی «مزو» به معنی میانی و «تراپی» به معنی درمان تشکیل شده است.

منظور از «مزو» چیست؟

معنی اصلی واژه‌ی‌ «مزو» یا «Meso» به سلول‌های بنیادی دوران جنینی باز می‌گردد. زمانی که هنوز بدن انسان شکل نگرفته و جنین در حد چند هزار سلول است، سه لایه‌ی از سلول‌های بنیادی شکل می‌گیرند. اکتودرم، مزودرم و اندودرم نام این سه لایه است که هرکدام بعداً بخش‌های مختلف بدن را می‌سازند. مثلاً در مورد پوست، سلول‌های بنیادی اکتودرمی، سطح بیرونی پوست (۵ لایه اول پوست) یا اپی‌درم را می‌سازند و سلول‌های بنیادی مزودرمی، درم یا لایه‌ی میانی پوست را تشکیل می‌دهند. پس در مزوتراپی، هدف ما تزریق دارو به لایه‌ی میانی پوست یا همان درم است که توسط سلول‌های بنیادی مزودرمی ساخته شده است.

در برخی از متون گفته می‌شود که منظور از «مزو» همان معنی میانی است. چون درم لایه‌ی میانی پوست است و در مزوتراپی مورد هدف قرار می‌گیرد، نام مزوتراپی بر این روش گذاشته شده است. از لحاظ علمی، تعریف قبلی صحیح‌تر است؛ اما عبارت مزوتراپی در هر صورت یک معنی می‌دهند: درمان لایه‌ی میانی پوستدلیل ریزش مو چیست؟
آمپول رویش مجدد مو  چیست ؟ شدت و الگوی ریزش مو در مردان و زنان متفاوت است. ریزش مو شامل پس ‌روی خط موی پیشانی، ریزش مو منقطع و کم ‌پشت شدن است.

 pasokheto.ir میگوید: سبک زندگی ناسالم، اختلالات هورمونی، پیری، عوامل ارثی، مصرف آستروئیدها و داروها، بیماری، بارداری، حالت مو و عدم رعایت بهداشت مو، مسائل روانی و اجتماعی و اختلالات وسواسی کندن مو از عوامل ریزش موی سر هستند. برخی از عوامل ریزش مو به کاهش گردش خون در پوست سر، کمبود مواد مغذی بدن و ناهماهنگی های هورمونی مثل تولید بیش از حد اندروژن DHT برمی گردند.

مشکلات ذکرشده ریزش مو از طریق دارو، درمان و ترمیم مو قابل‌ درمان است. هرچند مصرف داروهای طبیعی و رژیم غذایی سالم گزینه مناسب‌ تری نسبت به درمان با داروهای شیمیایی است.

خوشبختانه با استفاده از مزوتراپی مو می توان بر تمامی این عوامل غلبه نمود و در کنار کاهش ریزش مو، به رشد مو های جدید کمک کرد.به مواد مورد استفاده در مزوتراپی کوکتل یا کاکتیل (cocktail) می‌گویند و ترکیبی از داروهای مغذی و ضد ریزش مو، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. ترکیب این مواد متناسب با نیاز متقاضی است. کوکتل به طور دقیق‌تر شامل:

مواد دارویی
داروهای موجود در کوکتل‌ها شامل:
داروهای هورمونی: این داروها اثر هورمون‌های جنسی را با مهار گیرنده‌های آنها کاهش می‌دهند؛ مثل سیپروترون استات و فیناستراید.
داروهای اتساع دهنده‌ی عروق: این داروها باعث بهبود خونرسانی ناحیه درمانی می‌شوند؛ مانند بوفلومدیل، پنتوک‌سیفیلین و میانوکسیدیل.
داروهای مغذی: موی ما در ساختار خود دارای سیلیکون است و این ماده در این داروها وجود دارد.
داروهای بی‌حسی موضعی: این داروها شامل پروکائین و لیدوکائین می‌شوند و خاصیت بی‌حسی و ضد التهابی دارند.
کلسی‌تونین: این هورمون ترشحی بدن در بهبود خونرسانی و غذارسانی به بافت پوست و فولیکول‌ها نقش دارد.
ویتامین‌ها
ویتامین A: کلاژن سازی را افزایش می‌دهد و رسیدن مواد به پوست را تسهیل می‌کند.
ویتامین B5: این ویتامین با افزایش تقسیم سلولی در بهبود بافت پوست نقش دارد.
ویتامین C: این ویتامین آنتی‌اکسیدانی با خاصیت کلاژن ‌سازی است.
ویتامین H (بیوتین): ای ویتامین با تاثیر بر غدد سباسه (چربی) در تنظیم ترشح چربی پوست نقش دارد.
مواد معدنی
این مواد شامل منیزیم، فسفر، سلنیوم، روی (زینک) و مس می‌باشد.

آمینواسیدها
آمینواسیدها واحدهای سازنده‌ی پروتئین‌ها هستند. پروتئین کراتین که موجب ضخیم و مقاوم شدن ریشه و ساقه‌ی مو می‌شود، در کوکتل مزوتراپی وجود دارد.

هیالورونیک اسید
این ترکیب طبیعی به جذب آب در لایه‌ی میانی پوست کمک می‌کند و باعث جوان‌سازی پوست می‌شود.

آنزیم‌ها
آنزیم‌های کلاژناز و هیالورونیداز موجب تولید کلاژن و هیالورونیک اسید می‌شوند و به کشسانی و جوانی پوست کمک می‌کنند.