فرآیند لیزر موهای زائد بدن به چه شکلی است؟

عوارض لیزر موهای زائد چیست؟
به طور کلی روش لیزر موهای زائد عوارض خاصی ندارد. تنها زمانی ممکن است فرد دچار عوارض بعد از لیزر شود که دستگاه لیزر استاندارد نبوده و یا اپراتور دستگاه با تجربه و آموزش دیده نباشد. لیزر تنها لایه سطحی پوست و فولیکول مو را تحت تاثیر قرار می دهد و وارد اندام های داخلی بدن نمی شود. به همین دلیل، تا زمانی که  در بهترین مرکز لیزر رشت از دستگاه مناسب و استاندارد استفاده شود و فردی که لیزر را انجام میدهد، کاملا آموزش دیده باشد، نیازی نیست نگران عوارض جانبی لیزر باشید.

گاهی اوقات در اثر آموزش ندیدن و بی‌تجربگی اپراتور و یا استاندارد نبودن دستگاه مشکلات مختلفی از جمله درد، خارش، سوختگی و قرمزی و … برای افراد به وجود می‌آید. البته تمام این عوارض لیزر مو‌های زائد نیز سطحی بوده و با گذشت زمان از بین ‌می‌روند. در زیر عوارض لیزر مو را شرح داده ایم:

قرمزی و تحریک پوست
قرمزی و تحریک پوست از عوارض شایع لیزر موهای زائد است. اگر موهای ناحیه حساسی از بدنتان تحت درمان لیزر قرار بگیرد، احتمال این عارضه بیشتر است. ممکن است بعد از لیزر موهای زائد متوجه قرمزی، سوزش، قرمزی اطراف فولیکول و ادم (تورم) شوید. این اثرات مشابه چیزی است که بعد از اپیلاسیون یا سایر روش های حذف موهای زائد اتفاق می افتند. سوزش پوست معمولا در عرض یک ساعت پس از لیزر فروکش می کند. برای تسریع بهبودی می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.

تغییر رنگدانه های پوست
همچنین ممکن است پس از عمل متوجه تغییرات رنگدانه پوست  شوید. افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند ممکن است متوجه لکه‌های تیره روی پوست خود شوند، افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند ممکن است متوجه لکه‌های روشن‌تر شوند. اگرچه این تغییرات موقتی هستند، اگر خیلی شدید به نظر می رسند با پزشک خود صحبت کنید.

پوسته پوسته شدن
برخی از افراد ممکن است پوسته پوسته شدن ناحیه لیزر شده (به دلیل سوختگی های سطحی) را تجربه کنند. اگرچه این مشکل جزئی است، اما ممکن است باعث ایجاد زخم یا دلمه شود. پوسته پوسته شدن اغلب در صورتی اتفاق می افتد که پوست خشک باشد و نوک پروب لیزر به اندازه کافی سرد نباشد تا از سوختگی های سطحی جلوگیری شود. استفاده از مرطوب کننده در ناحیه آسیب دیده ممکن است به جلوگیری از این مشکل کمک کند.

همانطور که گفته شد، این عوارض معمولا جزئی و موقتی هستند. در موارد نادر، فرد ممکن است عوارض جانبی جدی خاصی را نیز تجربه کند. عوارض نادر لیزر موهای زائد عبارتند از:
– تغییر شدید در رنگ پوست: اگر اخیراً برنزه شده اید این اتفاق می افتد.
– رویش مو در اطراف نواحی لیزر شده: این مورد بسیار نادر است. با این حال، برخی از افراد ممکن است رشد مو را در ناحیه تحت درمان و اطراف آن تجربه کنند.
– تاول: اگر پوست خود را خیلی زود پس از عمل در معرض نور خورشید قرافرآیند لیزر موهای زائد بدن به چه شکلی است؟
به منظور انجام اصلاح موهای بدن، در ابتدا فرد باید موهای خود را تا چند میلی‌متر بالاتر از سطح پوست کوتاه کند. پس از این کار و با مراجعه به کلینیک مدنظر، معمولاً اپراتور از داروی بی‌حسی موضعی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از لیزر کردن موها استفاده می‌کند. استفاده از بی‌حسی موضعی درد ناشی از لیزر موهای زائد را بسیار کم می‌کند. در همین راستا جای تاکید دارد که در حالت کلی تنظیمات تجهیزات لیزر با توجه به رنگ پوست افراد و موها، ضخامت و محل رویش موهای زائد انجام می‌شود.

در مرحله‌ی بعد، تکنسین یک پالس نوری به ناحیه‌ی مدنظر می‌تاباند و آن منطقه را برای چند دقیقه مورد بررسی قرار می‌دهد تا مطمئن شود که تنظیمات به شکلی بهینه برای آن فرد عمل می‌کند و واکنش‌هایی همراه با حساسیت در بدن فرد دیده نمی‌شود. هنگامی که هیچ نتیجه‌ی نگران کننده‌ای ظاهر نشد اپراتور کار را به شکل کامل پیش می‌برد و پس از آن ممکن است به شما بسته‌های یخ، کرم یا لوسیون‌های ضد التهاب ارائه شود تا هر گونه ناراحتی و احتمالا سوزش یا دردی را کاهش دهد. اصلاح موهای زائد با استفاده از لیزر معمولا طی یک دوره‌ی چهار تا شش هفته‌ای و تا زمانی که رشد موها متوقف شود، برنامه‌ریزی می‌شود. جالب است بدانید که موهای بدن ما دارای چرخه‌های رشد و استراحت دائمی هستند. بنابراین اگر هنگام لیزر موها، فولیکول مو در فاز استراحت باشد، اشعه لیزر بر آن اثری ندارد؛ به همین دلیل هم برای از بین بردن تمامی ‌موها به چندین جلسه درمان با لیزر، با فاصله های زمانی مشخص نیاز است.

اصلاح موهای زائد با استفاده از لیزر معمولا طی یک دوره‌ی چهار تا شش هفته‌ای و تا زمانی که رشد موها متوقف شود، برنامه‌ریزی می‌شود.
اگر قصد انجام لیزر موهای زائد را دارید، باید از شش هفته قبل از درمان، از هر گونه اپیلاسیون یا الکترولیز موها اجتناب کنید. چراکه چنین اقداماتی می‌تواند لیزر ریشه‌های مو را هدف قرار دهد و فرآیند لیزر را با اثربخشی کمتر همراه کند. همچنین شش هفته قبل و بعد از درمان با لیزر باید از آفتاب گرفتن خودداری کنید، زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید، لیزر موهای زائد را با تاثیرگذاری کم همراه می‌کند و احتمال بروز عوارض بعد از درمان را افزایش می‌دهد.ر دهید، ممکن است دچار تاول شوید. همچنین اگر لیزر موهای زائد به درستی انجام نشود، ممکن است این اتفاق بیفتد.