سوابق کاری لازم برای ارتقا به رتبه بالاتر چقدر است ؟
ز جمله آرزوهای برخی از داوطلبان کنکوری، ورود به شغل معلمی و دانشگاه فرهنگیان و سپس استخدام رسمی در آموزش و پرورش است. اما اگر پس از گذشت چندین سال از آن ها بپرسید که آیا اکنون نیز از موقعیت شغلی خود راضی هستید؟ ممکن است بعضا بگویند خیر! حقوق دریافتی ما خیلی کم است و ترجیح می دهیم به استخدام دستگاه های اجرایی دیگر درآییم.
آموزش و پرورش پس از مشاهده کاهش انگیزه شغلی معلمان، طرحی را با کمک مجلس شورای اسلامی در حال پی ریزی است که در صورت تصویب شدن آن، حداقل حقوق معلمان به 8 میلیون و هشتصد هزار تومان افزایش می یابد. در این طرح معلمان در رتبه های مختلفی قرار گرفته اند که بر اساس آن میزان افزایش حقوق شان مشخص می شود.
برای آشنایی با نحوه محاسبه حقوق معلمان در طرح رتبه بندی می توانید به جدول زیر مراجعه نمایید. همانطور که از بخش زیر نیز قابل مشاهده است، افزایش حقوق معلمان از 5 تا 15 درصد خواهد بود.با انجام اصلاحات وارده از سوی مجلس در ابتدای اسفندماه، رتبه بندی از سوی شورای نگهبان مورد موافقت قرار گرفت و در شانزدهم اسفندماه سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس مجلس جهت اجرا به دولت و بیست و سوم اسفندماه از سوی رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد. دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آئیننامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که تاکنون به طول انجامید و در نهایت روز گذشته از سوی محمد خبر، معاون اول رئیسجمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.
وزیر آموزش و پرورش، امروز دوشنبه، سیزدهم تیرماه پیرامون زمان اجرای رتبهبندی گفته است: «براساس آئیننامه اجرایی مصوب هیئت وزیران، شیوهنامه نهایی قانون رتبهبندی معلمان در دست تدوین است؛ این شیوهنامه شامل جزئیاتی است که هیئتهای ممیزه باید بر اساس آن کار کنند. تلاش ما بر این است که انشاءالله با همکاری سازمانهای برنامه و بودجه و اداری استخدامی طی هفته آینده شیوهنامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان نهایی و رتبهبندی در داخل وزارتخانه وارد عملیات اجرایی شود.»
در ادامه مروری بر بندهای مهم آئیننامه اجرایی ابلاغی خواهیم داشت:
بر اساس ماده ۱ آئیننامه اجرایی قانون مذکور، رتبهبندی معلمان مطابق قانون نظام رتبهبندی معلمان و این آئیننامه بهمنظور افزایش کیفی فرایند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداختها بر اساس تخصص و شایستگیها، عملکرد رقابتی معلمان، مهندسی نیروی انسانی، توسعه مستمر و نظاممند شایستگیهای عمومی، تخصصی، حرفهای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایتمندی شغلی و ارتقای تعهد و تقویت هویت حرفهای معلمان براساس نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزشوپرورش اجرا میشود.به گزارش راهبرد معاصر بر اساس آخربن اخبار رتبه بندی معلمان با توجه به اینکه قبلا رتبه آموزشیار برای فرهنگیان به مقدار ۴۵ درصد مزایای رتبه بندی صادر شده است لذا مقدار افزایش ها بعد از رتبه آموزشیار معلم به قرار زیر است:
رتبه آموزشیار رتبه 1 : چون قبلا صادر شده پس افزایش ندارد.
رتبه مربی معلم رتبه 2 : از۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان
رتبه استادیار رتبه 3: از یک میلیون تا یک میلیون و دویست هزار تومان
رتبه دانشیاررتبه 4 : از یکمیلیون و چهارصد تا یک میلیون و نهصد هزار تومان
رتبه استاد رتبه 5: از دو میلیون و پانصد تا سه میلیون تومان
نتیجه رتبه بندی و احکام بسیاری از همکاران صادر شده و در پنجره واحد الکترونیک در دسترس است.
همکارانی که احکام صادر نشده، تا پایان اسفند تعیین رتبه خواهند شدو پس از صدور احکام، در سایت پنجره واحد الکترونیک قرار خواهد