آیا تغییر رشته از فنی به تجربی امکان پذیر است ؟

 

سال ها پیش، زمانی که در دوران دبیرستان بودم، بعد از انتخاب رشته متوجه شدم که توانایی خواندن این درس ها را ندارم و بسیار از انتخابم پشیمان بودم. راستش را بخواهید تقصیر من هم نبود!

از همان ابتدا که می خواستم پایم را در اولین سال دبیرستان بگذارم، در گوشم خوانده بودند که تو باید دکتر شوی؛ اما از وقتی که پایم را در کلاس های درس گذاشتم، فهمیدم که این رشته به روحیات من نمی خورد و کلا ذهنم جای دیگری ست و دلم انتخاب دیگری را می خواهد. بعد از کلی کشمکش با خودم، بالاخره دلم را به دریا زدم و تصمیم گرفتم بروم دنبال آن چه که دوست دارم.

شاید افراد زیادی باشند که شرایط من را تجربه کرده باشند و شاید تمامی افراد جرات تغییر رشته را نداشته باشند. حقیقت این است که باید چیزی را دنبال کنیم که ما را خوشحال می کند و بی علاقگی به یک رشته، شما را از درس خواندن زده کرده و مانع پیشرفت می شود.

همچنین اگر بخواهیم در امتحانات و کنکور موفق شویم، قطعا بدون علاقه نمره و نتیجه عالی نخواهیم گرفت؛ اما تغییر رشته در دبیرستان، آن چنان هم که می گویند سخت نیست و شرایط و قوانین خاص خودش را دارد!

در ادامه مقاله به مدارک و اصولی که باید برای تغییر رشته طی کنید را باهم بررسی می کنیم؛ لطفاً تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

نحوه و شرایط تغییر رشته در دبیرستان

برای تغییر رشته در دبیرستان، بهتر است اول از مسیری که الان هستید و مسیری که قصد دارید طی کنید، مطمئن شوید؛ چرا که این مسیری که قصد دارید انتخاب کنید، مسیر بازگشت ندارد. برای این منظور بهتر است با مدیر و مشاور مدرسه تان مشورت کنید و تصمیم نهایی را بگیرید. پس از گرفتن تصمیم نهایی، مواردی را که نیاز است برای تغییر رشته انجام دهید، در ادامه این مقاله برای تان آورده ایم.

  • برای تغییر رشته نیاز است تا والدین شما از تغییر رشته شما رضایت داشته باشند. برای این کار، فرم نمونه برگ را که برای تغییر رشته تهیه شده است را امضا کنید و همراه با تائید والدین و دانش آموز آن را به مسئول تغییر رشته در مدرسه دهید. توجه کنید که این نمونه برگ را باید تا حداکثر دو هفته پیش از شروع امتحانات خرداد ماه و یا شهریور ماه با امضای ولی و دانش آموز تحویل دهید.
  • نمونه برگ را در ۲ نسخه تکمیل و امضا نمایید و یک نسخه را نزد خود نگاه دارید و یک نسخه را جهت درج در پرونده دانش آموز تحویل مسئول مربوطه دهید.
  • برای تغییر رشته در دو مرحله خرداد ماه و شهریور ماه نیاز است تا فرم های جداگانه پر کنید و تحویل مدرسه بدهید.شرایط تغییر رشته دبیرستان
    برای تغییر رشته در پایه دهم لازم است در آزمون تغییر رشته مرتبط با رشته مورد نظر خود شرکت کنید که در ادامه مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت. در ابتدا بهتر است تصمیم قطعی خود را برای تغییر رشته حداکثر تا 15 روز پیش از امتحانات خرداد یا شهریور پایه دهم بگیرید و برای تغییر رشته اقدام کنید.

شرایط  کسب موافقت برای شرکت در آزمون تغییر رشته برای دانش ‌آموزان پایه یازدهم کمی پیچیده‌ تر می باشد و باید از این مراحل بگذرند:

موافقت مدیر واحد آموزشی
موافقت کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش شهرستان
موافقت کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش منطقه
موافقت کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش ناحیه محل تحصیلشرایط تغییر رشته دبیرستان – تغییر رشته در پایه دهم به یازدهم
عموم دانش آموزان در این پایه به دلیل پی بردن به عدم علاقه به رشته انتخاب شده در هدایت تحصیلی پایه نهم، با پشیمانی از انتخاب خود مواجه می شوند و در پی تغییر رشته خود بر می آیند. شرایط تغییر رشته دبیرستان در پایه دهم برای متقاضیان به شرح ذیل است:

قدم اول درخواست تغییر رشته 
۱- درخواست و تأیید اولیای دانش آموز، برای انجام تغییر رشته الزامیست. برای این منظور ولی دانش آموز باید فرم نمون برگ (الف) را که برای تغییر رشته تهیه شده است را امضا نماید و همراه با تایید خود دانش آموز، آن را تحویل مدیر واحد آموزشی دهد.

این نمون برگ باید تا حداکثر ۲ هفته پیش از شروع امتحانات خرداد ماه و یا شهریور ماه با امضای ولی و دانش آموز تحویل داده شود.
نمون برگ را در ۲ نسخه تکمیل و امضا نمایید و یک نسخه را نزد خود نگاه دارید و یک نسخه را جهت درج در پرونده دانش آموز تحویل مسئول مربوطه دهید.
چنان چه دانش آموز در هر دو مرحله ( خرداد ماه و شهریور ماه ) درخواست تغییر رشته داشته باشد، باید فرم های جداگانه را تکمیل نماید.
قدم دوم تایید مشاور واحد آموزشی 
۲- در وهله بعد نیاز به تاییدیه مشاور واحد آموزشی ( مدرسه ) دانش آموز و هم چنین آموزش و پرورش منطقه می باشد.

در صورت نبود مشاور تحصیلی در واحد آموزشی دانش آموز و یا عدم حضور وی در تعطیلات تابستان، مسئولیت اخذ تاییدیه کتبی مشاور تحصیلی، بر عهده مدیر واحد آموزشی مذکور می باشد.
معرفی به واحد امتحانات
۳- معرفی دانش آموز به واحد آموزشی مذکور در نمون برگ، جهت شرکت در امتحانات بعد از تایید شدن درخواست وی جهت تغییر رشته توسط آموزش و پرورش منطقه / ناحیه / شهرستان.

در صورتی که رشته جدید درخواستی داوطلب، در واحد آموزشی اولیه داوطلب موجود باشد، به همان واحد برای گذراندن امتحانات معرفی می گردد.