کاربرد دریل ستونی چیست؟

دریل ستونی چیست؟


دریل ستونی یکی از انواع دریل هایی است که مانند سایر دریل ها برای سوراخ کاری فلز، چوب و پلاستیک استفاده می شود. دریل های ستونی اغلب دارای میز کار بوده و با قابلیت تنظیم ارتفاع طراحی شده اند. مته های ستونی می توانند مانند مته های معمولی برقی و شارژی با مته های مختلف کار کنند و به شما در ایجاد سوراخ هایی با قطرهای مختلف کمک کنند.

 اپراتور هنگام استفاده از مته های معمولی در حفاری دقیق به قدرت دست بالایی نیاز دارد. اگر مته های ستونی برای کار با دقت بالا طراحی شده باشند. 

این دریل ها اندازه بزرگ و وزن بالایی دارند و فضای زیادی را در محیط کار شما اشغال می کنند، بنابراین برای استفاده در منزل مناسب نیستند. اگر قصد خرید مته برای کارهای کوچک خانگی را دارید، استفاده از دریل ستونی برای شما مناسب نیست، اما اگر به طور مداوم و کارگاهی از مته استفاده می کنید، این ابزار به شما پیشنهاد می شود.


دریل ستونی از چه اجزایی تشکیل شده است؟


اسپیندل: 

یکی از اجزای مهم دریل ستونی دوک است، دوک یکی از اعضای چرخان مته های ستونی است که قابلیت تنظیم سرعت را دارد. دریل ها را می توان روی دوک نصب کرد. سرعت اسپیندل بسته به نوع دریل نصب شده بر روی آن از 20 دور در دقیقه تا 4000 دور در دقیقه متغیر است.


سر:

 قسمت بالایی مته ستونی. 2 فلاپ و 1 بند داخلش هست. یک قسمت به موتور الکتریکی و قسمت دیگر به محور مته متصل است.
اهرم ها: با استفاده از اهرم ها می توان قطعه کار را به راحتی روی میز کار چرخاند. یکی دیگر از مزایای اهرم ها قابلیت افزایش قدرت است.
عمق سنج: با استفاده از عمق سنج می توان عمق سوراخ کاری مورد نظر را روی قطعه کار تعیین کرد.
سه سیستم: مته در سه سیستم قرار می گیرد، سه سیستم را می توان با توجه به قطعه کار یا مته مورد نظر تغییر داد.
پایه و بدنه: پایه و بدنه از چدن ساخته شده و پایه آن به زمین ثابت می شود.


کاربردهای دریل ستونی


حفاری با دقت بالا
ضربه زدن به بیرون
خزانه داری
مواردی که کنترل روی قطعه کار برای شما مهم است.
مزایای مته ستونی
دقت بالا در حفاری
قدرت بیشتر به دلیل داشتن موتور بزرگتر
عدم انحراف دستگاه و قطعه کار به دلیل داشتن صفحه سفت و ثابت
معایب مته ستونی
پایدار
اضافه وزن
ابعاد بسیار بزرگ


استفاده از دریل ستونی برای حفاری با عمق دلخواه


اگر هدف شما ایجاد سوراخ هایی با عمق مشخص است، بهتر است ابتدا مقدار عمق را از لبه کناری قطعه کار مشخص کنید و سپس از اهرم پیشروی استفاده کنید و آن را به محلی که مشخص کرده اید پایین بیاورید. اگر نوک مته در جای مناسبی قرار گرفته باشد، پیچ روی آن را ببندید و سفت کنید، در این صورت عمق سوراخ کاری از عمق مورد نظر کمتر نمی شود. روش دیگر استفاده از چسب برق روی مته است، در این صورت می توانید به همان طور که مشخص کرده اید، سوراخ را ادامه دهید.