توجه : در خرید دستگاه جوش دقت کنید !
جوشکاری یکی از حرفه هایی است که در حال حاضر متقاضی زیاد دارد چرا که اکثر جوانها در حال حاضر بفکر کارهای فنی هستند و چون در کشور ما بساز و بفروش زیاد رونق گرفته است و برای هر خانه درب ، پنجره و ... لازم است کار جوشکارها بسیار زیاد شده است و با خرید دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری کا را به نحو احسن انجام میدن . پ
حال باید برای خرید دستگاه جوش به چه نکاتی توجه کرد ؟
آیا هر دستگاه جوش را باید خرید ؟
آیا تفاوت برندها را می دانید ؟
آیا باید برای دستگاه جوش برند آروا را انتخاب کرد یا شپخ ؟؟؟؟
معرفی دستگاه جوش ( اینورتر جوشکاری )
این دستگاه همانطور که از نامش پیداست با استفاده از سیم پیچ های ترانسفورماتور برق شهر را به توان جوشکاری مورد نیاز تبدیل می کند و در واقع از ترانس برای تامین توان جوشکاری مورد نیاز استفاده می کند.
ترانسفورماتور وسیلهای است که دارای یک هسته فلزی مرکزی است که سیمپیچهای مسی با سرعتها و ضخامتهای مختلف به دور آن پیچیده میشوند که برای بسیاری از وسایل و وسایل الکتریکی استفاده میشود.


امروزه ترانسفورماتورهای جوشکاری به دلیل محدودیت هایی که دارند از دستگاه های مورد استفاده در صنعت جوش حذف شده و تولید آنها متوقف شده و انواع اینورترهای جوشکاری جایگزین شده اند.
معایب دستگاه جوش ترانس
یکی از معایب اصلی این دستگاه ها مصرف بالای انرژی آنهاست که در اثر ایجاد مقاومت الکتریکی در سیم پیچ به صورت گرما از بین می رود که از دیگر معایب این ترانس ها می باشد.
دومین عیب وزن زیاد آنهاست که به دلیل استفاده زیاد از مس و سایر فلزات در هسته و کلاف بسیار سنگین بوده و باعث حمل و نقل و استفاده در محیط کارگاه و ساختمان می شود.
از دیگر معایب خرید دستگاه جوش این است که معمولاً در محفظه این ترانس ها 4 یا 5 حالت تنظیم تعداد آمپر وجود دارد و برای تغییر تعداد آمپر جوش باید کابل انبر جوش را داخل شاخه های دیگر تعویض کرد.
کیفیت جوش نامناسب! امروزه مهندسینی که آزمایش های جوشکاری را انجام می دهند کیفیت جوش ترانسفورماتورهای جوشکاری را تایید نمی کنند و این دستگاه ها از کیفیت جوش خوبی برخوردار نیستند و البته قابلیت جوشکاری با الکترودهای تخصصی را نیز ندارند.
اینورتر جوشکاری چیست؟
یکی از جدیدترین دستگاه ها و سیستم های جوش قوس الکتریکی، دستگاه جوش اینورتر است که نسبت به ترانسفورماتورهای جوشکاری مزایای زیادی دارد. البته سیستم اینورتر در بسیاری از وسایل برقی و سایر وسایل نیز استفاده می شود و این فناوری هر روز در حال پیشرفت است.
کولرهای گازی جدید و سایر لوازم خانگی و صنعتی نیز از سیستم های اینورتر استفاده می کنند.
اینورترهای جوشکاری بسته به نوع استفاده، فلزی که باید جوش داده شود، ضخامت فلز مورد نظر شما و طیف وسیعی از ویژگی ها و قابلیت های دیگری که می توانید در هر کدام داشته باشید، انواع و مدل های مختلفی دارند. از این توابع در اینورتر جوشکاری خود استفاده کنید و انتخاب درستی داشته باشید.
راهنمای خرید دستگاه جوش و اینورتر جوش
چرخه عملکرد دستگاه جوش
به بیان ساده، چرخه وظیفه زمانی است که دستگاه می تواند به طور مداوم بجوشد و سپس به زمان نیاز دارد تا خنک شود. این پارامتر در دستگاه های جوشکاری به صورت درصد اعلام می شود.
بنابراین اگر چرخه کاری دستگاه 100 درصد باشد به این معنی است که دستگاه نیازی به بریک خنک کننده ندارد و قابلیت جوشکاری مداوم را دارد. اساساً چرخه وظیفه در ده دقیقه اندازه گیری می شود.


به عنوان مثال، اگر چرخه کاری دستگاه 50 درصد باشد، به این معنی است که برای ده دقیقه کارکرد دستگاه به پنج دقیقه زمان نیاز دارد تا خنک شود. نیاز به دستگاه خنک کننده با شدت جریان تولید افزایش می یابد. هر چه کاربر ماشین صنعتی بیشتر باشد، چرخه کار بالاتر است.
تجهیزات جانبی
دستگاه های جوش معمولاً با انبر الکترود و کابل های اتصال عرضه می شوند. انبر نگهدارنده الکترود قابلیت نگهداری الکترودهای مختلف را دارد و کابل آن وظیفه انتقال جریان به انبر و در نهایت به الکترود را دارد.
بنابراین برای افزایش کیفیت جوشکاری لازم است شدت جریان تولیدی دستگاه که وظیفه کابل اتصال را بر عهده دارد و با کیفیت آن رابطه مستقیم دارد به طور کامل منتقل شود.
مکانیزم جوش
عمل اتصال دو فلز به یکدیگر را جوشکاری می گویند. پیوند دو فلز با ذوب آنها در نقطه اتصال انجام می شود. اما گاهی از ذوب فلز دیگری به عنوان پرکننده و چسب برای اتصال این دو قطعه استفاده می شود.
دستگاه جوش با پذیرش ولتاژ بالا و جریان متناوب (AC) و تبدیل آن به ولتاژ پایین و جریان مستقیم بالا (DC) کار می کند. دستگاه های جوشکاری مختلف شدت جریان متفاوتی را تولید می کنند.
هر چه ضخامت قطعه کار بیشتر باشد، جوش قوی تر و در نتیجه شدت جریان بیشتر می شود. برای این موارد خرید دستگاه جوش در مقیاس صنعتی و کارگاهی ضروری است.
هر چه قطعه ضخیم تر باشد، جوش قوی تر و در نتیجه شدت جریان بیشتر می شود. برای این موارد خرید دستگاه جوش در مقیاس صنعتی و کارگاهی ضروری است.
قیمت دستگاه جوش
یکی از عوامل تعیین کننده قیمت دستگاه های جوش، شدت جریان تولید آنها می باشد. عامل دوم برند سازنده دستگاه است. منطقی است که دستگاه های با کیفیت گران تر هستند.
از طرفی طول عمر و کارایی آنها بیشتر است. رونیکس یکی از برندهای قدیمی تجهیزات فنی و تجهیزات جوشکاری است که انواع مختلف این دستگاه را در مقیاس حرفه ای و خانگی عرضه می کند.
شدت جریان (حداکثر جریان)
جوش قوس الکتریکی رایج ترین نوع جوشکاری است که در آن قوسی بین فلز قطعه کار و الکترود ایجاد می شود که باعث ذوب شدن الکترود می شود. الکترود مذاب به عنوان یک چسب بین دو فلز عمل می کند و آنها را کاملاً به هم متصل می کند.


برای خرید یک دستگاه جوش مناسب به فرآیند تولید آن توجه زیادی داشته باشید. شدت جریان مورد نیاز برای کار شما باید با توجه به ضخامت قطعه و شدت جوش انتخاب شود. جریان های زیر 200 آمپر معمولا برای مصارف خانگی کافی است.
برند دستگاه جوش
اصطلاح "بهترین برند دستگاه جوش" برای هر فرد می تواند معانی مختلفی داشته باشد، زیرا بهترین آن برای هر کاربر متفاوت است. در واقع هر وسیله ای که بتواند نیازهای کاربر را برآورده کند و در دراز مدت بادوام و با کیفیت باشد بهترین است.
با این حال نباید از این نکته غافل شد که برخی از شرکت ها از بهترین مواد اولیه برای تولید محصولات خود استفاده می کنند و آنها را مطابق با استانداردهای بین المللی تولید می کنند. خرید چنین محصولاتی با وجود قیمت نسبتاً بالا، یک سرمایه گذاری بلند مدت است.
لازم به ذکر است که برای مصارف خانگی و کارهای سبک نیازی به صرف هزینه زیاد ندارید. در این موارد دستگاه های جوش کم جریان پاسخگوی کار شما خواهند بود.
برق دستگاه جوش
مصرف برق اینورترهای جوشکاری بسیار کم است و در واقع این یکی از ویژگی های خوبی است که این دستگاه ها دارند که باعث شده مصرف کنندگان بدون نگرانی از مصرف برق از آن استفاده کنند.
در واقع ارزان ترین دستگاه های جوش اینورتر هستند که می توانند نیاز مصرف کنندگان را برآورده کنند و مصرف انرژی پایینی دارند و با قیمت بسیار مناسب در بازار موجود می باشند. آنها همچنین اندازه کوچکی دارند و به گونه ای طراحی شده اند که قابل حمل باشند.
اما ترانسفورماتورهای جوشکاری گران هستند و مصرف انرژی بسیار بالایی دارند و به سیم کشی ساختمان آسیب می رسانند بنابراین استفاده از آنها سودی نخواهد داشت. در واقع با ظهور اینورترهای جوشکاری، تمامی مواد فوق کاملا از بین رفته اند.