چگونه برند شخصی خود را ثبت کنیم؟
امروزه ثبت برند یکی از موضوعات متداول و جدید است که البته مانند هر کار دیگری نیاز به مشاوره دارد. برندسازی شخصی بر اموال، نقاط قوت، مهارتها و ویژگیهای یک فرد و درک او و همچنین تبلیغات تمرکز میکند. یک علامت ثبت شده میتواند به عنوان یک برند شخصی مهم باشد.


برندسازی شخصی تنها برای افراد مشهور نیست، بلکه برای افراد متخصصی که کالاها و خدماتی را تحت عنوان برند شخصی خود در بازار دیجیتال ارائه میدهند نیز کاربرد دارد. در این مقاله با شیوه ثبت برند و مراحل آن، همچنین مدارک لازم برای ثبت برند آشنا میشوید.
مراحل ثبت برند
برای اینکه یک برند شخصی را ثبت کنید، باید مراحل مختلفی را انجام دهید. انجام این مراحل هم به تخصص نیاز دارد؛ بنابراین این کار باید توسط افراد متخصص در زمینه ثبت علامت تجاری یا برند انجام شود. به همین خاطر لازم است تا تمامی مراحل ثبت برند را به شرکتهای فعال و معتبر بسپارید. البته آشنایی با مراحل مختلف ثبت هر برند میتواند به شما کمک شایانی بکند.
مشورت با کارشناسان حقوقی
گام اول در ثبت هر برند این است که با کارشناسان حقوقی مشورت کنید. بسیاری از شرکتهای ثبتی این امکان را برای شما فراهم کردهاند که بتوانید از مشاورههای آنها در زمینه ثبت انواع برند استفاده کنید. این کارشناسان با در نظر گرفتن تخصص و شرایط شما مشاوره میدهند و با تجربهای که دارند به شما کمک میکنند که مراحل دیگر را بدون دردسر و با موفقیت پشت سر بگذارید.
شما در این مرحله، اطلاعات کامل و دقیقی از نحوه ثبت برند، مدتزمانی که برای این کار لازم است، هزینه ثبت و موارد دیگر را کسب میکنید. کارشناسان به شما کمک میکنند تا نام و شکلی مناسبی را برای برند خود انتخاب کنید که بتواند معرف خوبی برای حرفه یا تخصص شما باشد. شایان ذکر است که شما میتوانید برند خود را هم در ایران و هم در کشورهای خارجی دیگر به ثبت برسانید.
استعلام برند مورد نظر
قبل از اینکه برند خود را ثبت کنید باید مطمئن شوید که هیچ برند مشابهی قبلاً ثبت نشده باشد. زمانی که استعلام انجام شود و برند شما شبیه یک برند دیگر باشد، درخواست ثبت شما رد میشود و نمیتوانید برند خود را ثبت کنید. این مرحله از ثبت از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا بر سابقه برند تأثیر میگذارد و شانس ثبت آن را کم میکند.
مدارک ثبت برند
ثبت هر برند شخص حقیقی یا حقوقی به ارائه مدارک نیاز دارد. مدارک لازم جهت ثبت هر برند برای اشخاص حقیقی و حقوقی با هم تفاوت دارد. به همین دلیل باید از قبل درباره مدارک لازم جهت ثبت هر برند تحقیق کنید. در ادامه مدارک ثبت برند بررسی شدهاند.
مدارک لازم جهت ثبت هر برند:
کپی شناسنامه و کارت ملی فرد با افراد متقاضی
کپی مجوز فعالیت مربوط به حرفه یا تخصص فرد متقاضی
کپی کارت بازرگانی (برای برندهای لاتین)
اصل وکالتنامه وکیل دادگستری
ثبتنام در سایت مرکز مالکیت معنوی و اخذ گواهی امضا از دفاتر اسناد رسمی
در مرحله چهارم از ثبت هر برند شخصی باید به سامانه مرکز مالکیت معنوی مراجعه کنید و ثبتنام خود را در این سامانه انجام دهید. بعد از اینکه اکانت خود را در این سامانه ساختید، میتوانید آن را تأیید کنید. برای تأیید هم لازم است تا با برگهای که سامانه در اختیار شما قرار میدهد به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و گواهی امضا را دریافت کنید.
مرحله بعد از اخذ گواهی از سامانه این است که اطلاعات گواهی مربوطه را در سامانه به ثبت برسانید. این گونه اکانتی که در سامانه ساخته بودید، تأیید میشود. سپس میتوانید اظهارنامه خود را تنظیم کنید و به ثبت برسانید.
تنظیم اظهارنامه و ثبت آن
در این مرحله باید وارد سامانه مرکز مالکیت معنوی شوید و قسمت ثبت اظهارنامه علامت تجاری را انتخاب کنید. سپس باید تمامی مدارک لازم مانند: کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، مجوز فعالیت، در صورت لزوم کارت بازرگانی و نمونه علامت تجاری خود در اندازه 6*6 سانتیمتر را در این قسمت بارگذاری کنید.
مرحله بعدی هم مربوط به پرداخت هزینه است. بعد از تکمیل و بارگذاری مدارک، برگهای به شما نشان داده میشود که باید آن را چاپ کرده و به یکی از دفاتر رسمی ببرید. دفاتر رسمی، اطلاعات سامانه را تأیید میکنند و گواهی امضا و فرم تأیید اطلاعات کاربری را به شما تحویل میدهند.
بعد از اینکه این اطلاعات را در سامانه وارد کردید، نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت میکنید. این اطلاعات برای پیگیریهای بعدی و کسب اطلاع از نوبت هر یک از کارشناسان و همچنین انجام مراحل بعدی لازم است.
بررسی اظهارنامه برند
کارشناسان اداره علائم تجاری، اظهارنامه ثبت علامت تجاری شما را بررسی میکنند و در صورت نداشتن نقص، آن را تأیید مینمایند. بعد از تأیید اظهارنامه، یک پیامک برای شما ارسال میشود و به شما اعلام میشود که ثبت علامت تجاری شما بلامانع تشخیص داده شده است.
دریافت سند ۱۰ساله برند
مرحله آخر از ثبت هر برند این است که به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید و با ارائه مدارکی مانند: نسخهای از دو روزنامه رسمی نوبت اول و دوم، اظهارنامه علامت تجاری و 10 نمونه از برند خود در اندازه 6*6 و رسید، سند برند خود را تحویل بگیرید.
در آخر ...
درست است که تمامی مراحل ذکرشده برای ثبت هر برند باید به طور کامل انجام شود، اما اگر مراحل مختلف ثبت هر برند خود را به شرکتهای ثبت بسپارید، نیازی به مراجعه حضوری اداره مالکیت معنوی نخواهید داشت. زیرا مراحلی مانند تشکیل پرونده به صورت حضوری، پرداخت هزینه برای روزنامه هر دو نوبت، حقالثبت، دریافت سند برند را مؤسسات حقوقی برعهده دارند.
ثبت علامت تجاری یا برند از موضوعات جدید و مهم در سالهای اخیر به شمار میرود. شیوه ثبت هر برند با پیچیدگیهای خاصی همراه است. به همین دلیل باید توسط افراد متخصص و کارشناسان حقوقی انجام شود. پس برای انجام کارهای ثبت علامت تجاری خود را به یک مؤسسه حقوقی معتبر واگذار کنید.
ثبت برند فکر برتر یکی از مؤسسات حقوقی معتبر است که خدمات متنوعی را در زمینه ثبت هر برند ارائه میدهد. فکر برتر با بهرهگیری از کارشناسان مجرب و متخصص خود خدماتی مانند: ثبت شرکت و برند، ثبت تغییرات و تصمیمات شرکت، نقل و انتقال سهامی خاص و سهمالشرکه، انحلال و بسیاری از خدمات دیگر را ارائه میدهد.